
کد خبر:۸۷۱۸۳۷
الهام گرفته شده از قاصدک؛
«فیوچرباس» اتوبوسی برای مقابله با کرونا / طرحی که موجب کاهش عوامل بیماریزا میشود
یک تیم مهندسی بینالمللی یک وسیله حمل و نقل عمومی مخصوص دوران شیوع کووید ۱۹ طراحی کرده است که مسافران را با کمترین تماس ممکن به مقصد میرساند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، فیوچرباس، اتوبوسی است که هدف از طراحی آن کمترین تماس مسافران با یکدیگر و با وسایل و فضای داخل آن است. صندلیهای این اتوبوس از پارچههای ضدمیکروبی ساخته شدهاند و دستههای آن خودشان را ضدعفونی میکنند تا مسافران با ایمنی هر چه تمامتر به مقصد برسند.
فیوچرباس که توسط یک تیم بینالمللی از جمله رایان تئو از دانشگاه نورثوسترن آمریکا طراحی شده، از درهای ورودی و خروجی بزرگ و کشویی ساخته شده که به مسافران امکان میدهد آزادانه و بدون تماس با داخل و خارج اتوبوس و با مسافران دیگر سوار یا پیاده شوند.

این اتوبوس جالب برنده طرح برتر مسابقه FourC شده است که یک مسابقه طراحی بینالمللی با حمایت مالی دانشکده طراحی شانگهای جیائو تانگ برگزار شد. این رقابت به طور کاملا آنلاین برگزار شد و به دانشآموزان جهان در تمامی سنین این فرصت را داد که در شرایط محدودیتهای سفری و تعاملی بتوانند طرحهای خود را معرفی کنند.
رایان تائو، طراح ارشد فیوچرباس، میگوید: برای طراحی این اتوبوس از گل قاصدک الهام گرفتیم. قاصدک گلبرگهای خود را به طور گستردهای باز میکند و موجب میشود که بذرهای آن آزادانه پراکنده شوند. ما نیز از میخواستیم با این طراحی به مسافران آزادی جابهجایی دهیم تا با حداقل تماس به سفرهای خود ادامه دهند.

این تیم حریم خصوصی بیشتری برای مسافران جهت نشستن در داخل اتوبوس قائل شده و برای روکش صندلیها از پارچهای مقرون بهصرفه استفاده کرده که درون آن مس تزریق شده و موجب کاهش عوامل بیماریزا میشود. دستههایی که در این اتوبوس به کار رفتهاند، لولههایی از جنس فولاد زنگ نزن است که با یک بستهبندی پلاستیکی یکبار مصرف پوشیده شدهاند. هر بار که اتوبوس متوقف میشود، این دستهها به طور آهسته ۳۶۰ درجه میچرخند و با کمک یک نوار ۲۵۴ نانومتری نور ماورای بنفش که در پشت آنها قرار دارد، کل سطحشان استریل میشود.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.