یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: در شرایط کنونی ناشی از کرونا ۱۰ درصد از اسرائیلیها برای تأمین نیازهای اولیه خود در زمینه غذایی با مشکل جدی مواجه هستند و ضررهای ناشی از کرونا به اقتصاد اسرائیل به ۱۳ میلیارد دلار رسیده است.
سید رضی عمادی کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگارسیاسی خبرگزاری دانشجو درباره استعفای رئیس اداره بودجه رژیم صهیونیستی گفت:"شائول مریدور"، رئیس اداره بودجه در وزارت خزانه داری اسرائیل با استعفا از سمت خود، درباره وقوع بحران اقتصادی در سالهای آتی هشدار داد.
وی ذکر چند نکته را در این باره ضروری دانست و تصریح کرد: اول اینکه استعفای این مسئول ارشد وزارت دارایی رژیم صهیونیستی در اعتراض به مدیریت ضعیف کابینه بنیامین نتانیاهو در مقابله با بحران کرونا رخ داده است.
عمادی با اشاره به ناکارآمدی دولت نتانیاهو در مدیریت شرایط کرونا گفت: تاکنون بیش از ۱۱۴ هزار نفر در سرزمینهای اشغالی به کرونا مبتلا شده و ۹۱۹ نفر از مبتلایان نیز فوت کردهاند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: برهمین اساس «شائول مریدور» رئیس اداره بودجه کابینه رژیم صهیونیستی را به اتخاذ تصمیمات نادرست در زمینه کرونا و نادیده گرفتن معیارها و استانداردهای اقتصادی متهم کرده است. از سوی دیگر «مریدور» سومین مسئول ارشد وزارت دارایی این رژیم است که از زمان شیوع کرونا از سمت خود استعفا داده است و در عین حال تاکید کرد به زودی مدیرکل وزارت دارایی و بازرس کل این وزارتخانه نیز استعفا خواهند داد.
عمادی با بیان اینکه یکی از اختلافات مهم در کابینه رژیم صهیونیستی اختلاف بر سر مسائل اقتصادی است، گفت: یکی از مهمترین اختلافها در درون کابینه اسرائیل میان نتانیاهو، نخست وزیر و بنی گانتز، وزیر جنگ مربوط به بودجه است. بنی گانتز خواستار بودجه دو ساله و نتانیاهو نیز در پی تصویب بودجه یک ساله برای رژیم صهیونیستی است. با این حساب و براساس موارد ذکر شده میتوان گفت استعفای رئیس اداره بودجه وزارت خزانه داری رژیم صهیونیستی حاکی از دو بحران در سرزمینهای اشغالی است.
وی بحران نخست را احتمال فروپاشی زود هنگام کابینه ائتلافی نتانیاهو و گانتز دانست و یادآور شد: استعفای رئیس اداره بودجه وزارت خزانه داری رژیم صهیونیستی و احتمال استعفای دو مقام دیگر وزارت دارایی نشان میدهد اختلافها در درون کابینه نتانیاهو روند افزایشی دارد، کما اینکه به علت اختلاف نتانیاهو و گانتز هنوز بودجه رژیم صهیونیستی تصویب نشده است.
عمادی بحران دیگر را مربوط به چالشهای اقتصادی رژیم صهیونیستی ارزیابی و خاطر نشان کرد: چالشهای اقتصادی موضوعی که از سوی «شائول مریدور» نیز به عنوان علت اصلی استعفا مطرح و درباره تداوم این بحران هشدار داده شد. بر اساس نتایج تحقیقات موسسه International Fellowship of Christians and Jews، در شرایط کنونی ناشی از بحران ویروس کرونا ۱۰ درصد از اسرائیلیها برای تأمین نیازهای اولیه خود در زمینه غذایی با مشکل جدی مواجه هستند. رشد اقتصادی این رژیم افت ۷.۱ درصدی را تجربه میکند و ضررهای ناشی از کرونا به اقتصاد اسرائیل به ۱۳ میلیارد دلار رسیده است.
این کارشناس مسائل غرب آسیا افزود: در اثر کرونا درآمدهای صادراتی رژیم صهیونیستی کاهش شدیدی داشته و درآمدهای گردشگری که یکی از مهمترین بخشهای درآمدی رژیم صهیونیستی در سالهای اخیر بوده نیز دچار افت شدید شده است.
این درحالیست که وزیر اقتصاد رژیم صهیونیستی نیز از افزایش ۱۰ درصدی میزان بیکاری در اسرائیل تا ماه سپتامبر ۲۰۲۰ خبر داده است. با وجود این مشکلات اقتصادی، هزینههای نظامی رژیم صهیونیستی همچنان در سطح بالایی است.
عمادی در پایان این گفتگو تصریح کرد: این وضعیت اقتصادی از یک سو سبب نگرانی مقامات اقتصادی کابینه نتانیاهو و از سوی دیگر سبب شکل گیری تظاهرات گسترده مردمی در سرزمینهای اشغالی علیه نتانیاهو شده است. معترضان خواستار استعفای نتانیاهو از نخست وزیری رژیم صهیونیستی هستند. به نظر میرسد ترکیب اعتراضهای چند هزار نفری مردم، استعفای مقامات اقتصادی و اختلافهای درون کابینهای سبب بروز مشکلات جدیتر در سرزمینهای اشغالی و احتمال پایان عمر سیاسی بنیامین نتانیاهو شود.