رئیس کمیته دستمزد کانون شوراهای اسلامی کار کشور با گلایه از اینکه دولت و مسئولان نگران معیشت و سلامت جامعه کارگران نیستند گفت:زمان اجرای مصوبه حق مسکن کارگران مطابق مصوبه شورای عالی کار نبوده است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، فرامرز توفیقی، رئیس کمیته دستمزد کانون شوراهای اسلامی کار کشور، درباره واکنش وزارت کار در خصوص کاهش ۲۵ درصدی حق مسکن کارگران با اجرای مصوبه از تیرماه، گفت:بحث کارگران حذف ۶۰۰ هزارتومان نبود، بحث اصلی این بود که چرا مصوبهای که به صورت سه جانبه در شورای عالی کار تصویب شده است برای تصویب نهایی باید به دولت برود؟
وی ادامه داد:مطابق کدام قانون و مقاوله نامههای کارگری است؟ در نظام دستمزد این موضوع چه جایگاهی دارد؟ اکنون که قرار است مصوبه تصویب شده شورای عالی کار در هیأت دولت هم تصویب شود، تعیین تاریخ بر عهده دولت است؟ رئیس شورای عالی کار زمان و تاریخ اجرای مصوبه را به گونهای مشخص میکند که در هیچ مصوبه شورای عالی کار این وجود نداشته است؛ که اگر وجود داشت، برای اثبات و صحت یک ادعای درست باید مدارک و مستندات ارائه میشد.
توفیقی بیان کرد:هر کس هر ادعایی مطرح میکند باید برای آن دله مشخصی داشته باشد. مصوبه شورای عالی کار برای حق مسکن هیچ تاریخی نداشت. کسی که اعلام میکنداین مسئله دروغ است، باید برای آن مستندات ارائه کند.
رئیس کمیته دستمزد کانون شوراهای اسلامی کار کشور بیان کرد: کمیته دستمزد شورای عالی کار سال گذشته قبل از آغاز جلسات مزد، اقدام به برگزاری جلسات کرد تا باز هم مانند سنوات گذشته نزدیک به جلسات مزدی کسی مدعی تعیین مزد صنف یا منطقهای نشود؛ همچنین بررسیها انجام شد که کشور شرایط بررسی مزد منطقهای را دارد؟ اگر این شرایط وجود دارد چگونه باید انجام شود؟ چرا کسی این مسائل را پیگیری نمیکند؟ از سوی دیگر شورای عالی کار موظف است ماهیانه یک جلسه به صورت رسمی برگزار کند. در حال حاضر وارد هفتمین ماه سال شده ایم، از ابتدای سال چند جلسه برگزار شده است؟ در جلساتی که در سال ۹۸ برای تعیین مزد ۹۹ برگزار شد، قولهایی به کارگران داده شد، آیا تیم اقتصادی دولت قولهایی که برای زندگی کارگران به نمایندگان کارگران داد را عملیاتی کرد؟
توفیقی افزود: قیمت گوشت گرم به یکباره ۱۷ هزارتومان گران شد؛ آیا کسی این مسائل را دید؟ قیمت مرغ در بهترین حالت ۱۹۵۰۰ تومان است. این در حالی است که رئیس ستاد تنظیم بازار در مصاحبههای متعدد اعلام کرده است که خداروشکر مرغ در ماه محرم تغییر نکرد. پارسال این موقع قیمت مرغ چقدر بود؟ آیا دولت بررسی کرده است که با حذف ارز دولتی و جایگرین ارز نیمایی برای کالاها، چه بلایی بر سر سبدمعیشت کارگران آمده است؟ تغییرات قیمتی روغن، کره، برنج، قند و شکر بسیار چشمگیر است. اکثر نانواییها نان با آرد دولتی پخت نمیکنند. قیمت برنج هندی در بازار کیلویی ۲۱ هزارتومان است. این به معنی این است که افزایش افسارگسیختهای در سبدمعیشت کارگران رخ داده است.
وی با بیان اینکه قیمت تخم مرغ و نهادههای دامی افزایش چشمگیر پیدا کرده است بیان کرد: ظرف سه سال قیمت مسکن ۵ برابر شد، قیمت متوسط آپارتمان در تهران به ۲۳ میلیون تومان رسیده است. آیا فاصله طبقاتی مورد توجه مسئولان است؟ آیا شکافی که بین سبد معیشت و هزینهها به وجود آمده مورد توجه دولتیها است؟ تورم را به صورت مصنوعی میخواهند کاهش دهند، آیا به ضریب جینی و شاخص تورم توجه دارند که چه بلایی سرکارگران میآیند. روز گذشته اعلام شد، میانگین درآمدی کارمندان دولت ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد، میانگین درآمد کارگران چقدر است؟ افزایش حق مسکن کارگران یکی از مولفههای دستمزد است. چرا از سال ۱۳۷۰ مورد بازنگری قرار نگرفته است؟ اگر این اتفاق افتاده بود امروز بحث کمک هزینه ۳۰۰ هزار تومانی خنده دار نبود. هزاران خلف وعده از سوی دولت به کارگران وجود دارد. قیمت ماست در یک شب ۳۰ درصد گران شد. قیمت دارو در بازه زمانی کوتاهی بسیارگران شد. طبقه کارگرنفسهای رو به موت را سپری میکند.