وزیر راه و شهرسازی با اشاره به سفارش تولید ۸ هزار دستگاه واگن به سازنده داخلی، گفت: از ابتدای شهریور ۹۹ تا روز گذشته ۱۵ شهریور، ۲۲ میلیون تن بار با بارنامه در جادهها جابهجا شد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمد اسلامی امروز در مراسم پنجمین مرحله بهرهبرداری از ۷۰ دستگاه ناوگان ریلی تولید داخل و بازسازیشده که در ساختمان راهآهن جمهوری اسلامی ایران در حال برگزاری است، اظهار داشت: این باور عمیق باید گسترش یابد که بفهمیم کشوری با استعداد و دارای ظرفیتهای فراوانی هستیم و ظرفیتهای داخلی ما کارآمد است و توانسته و میتواند جهت توسعه کشور مؤثر باشد.
وی ادامه داد: ما عامدانه و مصرانه جلسات ورود ناوگان ریلی به شبکه را ماهانه برگزار میکنیم که نشان دهیم این توانایی وجود دارد و توانستن شدنی است.
وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: وابستگی ما در حوزه ریلی روز به روز کاهش مییابد و خودکفایی ما در حال افزایش است و استانداردهای فنی راهآهن تأثیرگذار در فعالیت صنعتی است.
اسلامی افزود: ما صاحب فناوری و صنعت ریلی هستیم و تلاش میکنیم در جهتی فراتر از جغرافیای خود حرکت کنیم و به بازارهای جهانی بیندیشیم تا در جهت شکوفایی اقتصاد کشور گام برداریم.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در همین ایام برای قطع وابستگی گامهای بلندی برداشته شد و با قطع وابستگی به ارز و کشورهای خارجی، صنایع داخلی توانستند خود را عمق ببخشند و زمانبندی برای تولید محصول دقیق شود.
وی ادامه داد: امسال عامدانه تولید ۲۰۰۰ دستگاه ناوگان ریلی را هدف گذاری کردیم تا در سال جهش تولید حرکتی جهشی رخ دهد.
اسلامی اضافه کرد: در ۵ ماه سال ۹۹ به عدد تولید ۳۲۹ دستگاه انواع ناوگان ریلی رسیدیم، این رقم در ۱۲ ماه سال گذشته ۷۷۸ دستگاه بود.
وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: این تعهدات کارخانههای سازنده نویدبخش است، البته اتفاقاتی در حوزه بازار فولاد و مسائل بانکی رخ داد که رفع شد، امیدواریم با این هموارسازی مسیر از ماههای آینده شاهد تحویل بیشتری از محصولات تولید داخل به ناوگان ریلی باشیم.
وی ادامه داد: سفارش ۸ هزار دستگاه واگن توسط بخش ریلی دریافت شده است و این مزیت محسوب میشود.
اسلامی اضافه کرد: با وجود کارشکنی دشمنان چرخ اقتصاد کشور در حال حرکت است، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه نشانههایی از حرکت سالم اقتصاد کشور ارائه دادهاند، ما هم در حوزه وزارت راه و شهرسازی نشانههایی داریم؛ به عنوان مثال از ابتدای شهریور ۹۹ تا روز گذشته ۱۵ شهریور ۲۲ میلیون تن بار با بارنامه در جادهها جابهجا شد و این نشان از فعال بودن اقتصاد کشور دارد، این بارهای معادن و مراکز تولید و توزیع با بارنامه رسمی جابهجا میشود و نشان از اقتصاد پویا دارد.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به ارتقاء سهم ریل در جابهجایی بار بنادر گفت: بر اساس آمار سهم ریل از بار بنادر از ابتدای امسال تاکنون نسبت به پارسال ۲.۲ برابر رشد دارد و این نشان میدهد ریل به سمت استفاده حداکثری حرکت میکند.
وی اضافه کرد: راهآهن باید خود را به مراکز لجستیک برساند و ارتقاء سهم ریل در بار افزایش یابد.
اسلامی افزود: در بخش مسافری هم سهم مسافر در حمل و نقل ریلی هم در سال ۹۸ نسبت به ۹۷ رقم ۶ درصد افزایش داشت و اگر کرونا شیوع نمییافت، رشد بالاتری داشتیم.
وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: سال ۹۴ سهم ریل در حمل بار کشور ۷ درصد بود، اما تا پایان امسال این رقم از ۱۵ درصد هم عبور میکند.