نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا مدعی شده که در صورت رئیس جمهور شدن، واشنگتن به تعامل با تهران خواهد پرداخت!
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمد پاداش، فعال رسانهای طی یادداشتی با عنوان «زیاد جوش نزنید، بایدن نمیتواند به برجام برگردد!» که متن آن جهت انتشار در اختیار خبرگزاری دانشجو قرار گرفت نوشت: نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا مدعی شده که در صورت رئیس جمهور شدن، واشنگتن به تعامل با تهران خواهد پرداخت! این گزاره در معنای عامیانه همان "به برجام بازمیگردم" است که توسط بایدن مطرح شده است.
رسانههای دولتی نیز هرچه به انتخابات آمریکا نزدیک میشویم، نوشتار تیترهایشان را درشتتر میکنند که "اگر بایدن بیاید، گشایش اقتصادی رخ میدهد و تحریمها از بین میروند! " پیروزی بایدن در انتخابات با پیروزی ترامپ هیچ تفاوتی برای جمهوری اسلامی ایران نخواهد داشت و بازگشت به برجام توسط آمریکا هیچ گشایشی برای اقتصاد ایران رقم نخواهد زد. چراکه ایران طی ۸ ماه، گامهای کاهش تعهدات برجامی خود را آغاز کرد و در دی ماه ۱۳۹۸، گام نهایی را با عنوان گام پنجم و توقف تمامی محدودیتهای عملیاتی در برجام برداشت. در گام نخست کاهش تعهدات برجامی، ایران از ۳۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی شدهی ۳/۶۷ درصد عبور کرد و در پایان این گام و زمان ورود به گام دوم یعنی ۱۶ تیر ۱۳۹۸ نیز عنوان شد که ایران از این به بعد، سقف غنی سازی ۳/۶۷ درصد را رعایت نمیکند و یک روز بعد هم بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی خبر داد که سقف اورانیوم غنی شدهی ایران به ۴/۵ درصد رسیده است. گام سوم هم که بر اساس اعلام حسن روحانی رئیس جمهور، از روز جمعه ۱۵ شهریور ۱۳۹۸ آغاز شد، سازمان انرژی اتمی موظف شد در زمینهی تحقیق و توسعهی هرآنچه نیاز فنی کشور است، بلافاصله شروع کند و تمام تعهداتی که در زمینهی تحقیق و توسعه در برجام مد نظر بوده را کنار بگذارد. دو ماه از ۱۵ شهریور گذشت و اروپاییها نتوانستند نظر ایران را جلب کنند که گام چهارم کاهش تعهدات برجامی با نظر رئیس جمهور، گام گازدهی در فردو نام گرفت.
بازگشت به برجام توسط آمریکا یعنی ایران باید خیلی دچار ذلت شده باشد تا روی پنج گام برداشته شدهاش خط بطلان بکشد و باز چشم به دهان کدخدا بدوزد! پس از آنجا که ایران سربلند و عزتمند هیچگاه از یک سوراخ دوبار گزیده نمیشود و تن به خواسته و امیال غربیها نمیدهد، بازگشت به برجام معنایی ندارد که حالا بخواهد برایمان گشایش اقتصادی ایجاد کند. به عبارتی همان یکبار که برجام مشکل آب خوردنمان را حل کرد، برای هفت پشتمان کافیست!
از یک طرف دیگر، باید دانست که ساختار تحریمها علیه ملت جمهوری اسلامی ایران، اصولا به این شکل نیست که با این حادثه و با آن رخداد و با این برجام و یا با آن انتخابات آمریکا تغییر کند! عبارت زیاد و کم شدن تحریمها نیز یک عبارت غلط به معنی قائل بودن دشمن برای تخفیف تحریمی پیرامون ایران است که این در نوع خود امریست که عقلاً محال است!
اما متاسفانه شاهدیم که آقایان برنشسته در ستاد مشترک دولت و رسانههایی که دست در جیب دولت و بیتالمال دارند، اما به کرّات نقش بلندگوهای آمریکا در داخل را اجرا کرده اند، یا نمیفهمند و یا خود را در قبال وعدههای آمریکایی، به تجاهل میزنند!