سازمان بهداشت جهانی بدتر شدن وضعیت همهگیری در اروپا را به کاهش تدابیر دولتها جهت قرنطینه مربوط دانست.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از اسپوتنیک، دفتر سازمان بهداشت جهانی در بلگراد گفت: عارضه وضعیت اپیدمیولوژیک در کشورهای منطقه بالکان و در سراسر اروپا به عدم رعایت اقدامات حفاظتی در برابر COVID-۱۹ مربوط است و نیاز به افزایش کنترل توسط مقامات دارد.
مقامات آلبانی، بوسنی و هرزگوین، اسلوونی، مقدونیه شمالی، کرواسی، مونته نگرو و جمهوری خودخوانده کوزوو به افزایش تعداد بیماران و مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا اشاره کردهاند که پس از کاهش میزان ابتلا در ژوئیه و آگوست، کاهش مقررات قرنطینه و گشودن نسبی مرزها رخ داده است.
نمایندگی سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد: ما نه تنها در منطقه، بلکه در سراسر اروپا با یک وضعیت اپیدمیولوژیک جدی روبرو هستیم، مهم این است که همه کشورها با اقدامات بهداشتی کافی، هماهنگ و قاطع به این وضعیت پاسخ دهند. این به معنای بررسی موارد مشکوک، ارتباط بین آنها، قرنطینه برای تماسها، حفظ فاصله اجتماعی، اگر نتوانیم ماسک بزنیم، رعایت بهداشت تنفسی و دستها.
به گفته سازمان بهداشت جهانی دلایل وخامت (اوضاع اپیدمیولوژیک)، عدم رعایت اقدامات شهروندان به ویژه در تعطیلات، استادیومها، کلوپهای شبانه، اماکن مذهبی و جشنوارهها و دیگر اجتماعات گسترده است. جلوگیری از عفونت و کنترل آن به چالشی جدی برای برخی از کشورها تبدیل شده است.
نمایندگان سازمان بهداشت جهانی اظهار داشتند که گشایش مدارس نیز یک چالش است، اما گامی ضروری برای آموزش، اجتماعی شدن کودکان و از بین بردن نابرابری و خواستار تقویت اقدامات برای به حداقل رساندن خطر ابتلای دانشآموزان شدند.