آیین رونمایی از نماهنگ «بیتابی بلقیس» به آهنگسازی فردین خلعتبری، رهبری آندره الحاج هنرمند لبنانی و اجرای ارکستر ملی ایران در تالار رودکی تهران برگزار شد.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، آیین رونمایی از نماهنگ «بیتابی بلقیس» با شعر اهورا ایمان با موضوع همدردی مردم ایران با ملت لبنان در حادثه چندی پیش در بندر بیروت به آهنگسازی فردین خلعتبری، رهبری آندره الحاج (رهبر ارکستر ملی لبنان)، خوانندگی حمیدرضا نوربخش و اجرای ارکستر ملی ایران، امروز سه شنبه اول مهر ماه در تالار رودکی تهران برگزار شد.
حسین العجمی مشاور وزیر فرهنگ کشور لبنان در ابتدای این برنامه بعد از پخش نماهنگی از روند تولید این اثر موسیقایی-تصویری گفت: سلام از بیروت به تهران و سلام از تهران به بیروت. سلام به مردمانی که در مصائب زیادی کنار مردم لبنان در سالهای اخیر بودهاند و با ما ابراز همدردی کردهاند. تاریخ شاهد رویدادها و اتفاقات مختلفی بوده است، اما آنچه که دیده شده اراده و خواست یک ملت موجب بازسازی و زندگی دوباره خواهد شد. ما در لبنان همیشه ایمان داشتیم که با اتحاد و همدلی در تنوع فکری بینظیر این کشور، میتوانیم بعد از هر بحرانی دوباره کشور را بسازیم. خوشبختانه به لطف همدلی مردم توانستیم کشورمان را از دست اشغالگران بگیریم و آزاد باشیم و قطعاً کشور لبنان متعلق به همه فرزندانش باشد.
وی افزود: موسیقی بخش عمدهای از فرهنگ لبنان را تشکیل میدهد که قطعاً دربرگیرنده گونههای مختلفی است و امروز بسیار خوشحالیم که این مراسم را با حضور هنرمندان ایرانی برگزار میکنیم. ما شاید کشور کوچکی با مردمان مختلفی باشیم، اما در حوزههای فرهنگی گستردگیهای زیادی در اقوام و مذاهب مختلف داریم که این باعث افتخار ماست.
مشاور وزیر فرهنگ کشور لبنان با اشاره به حادثه اخیر و درگذشتگان این حادثه گفت: در یادبود این حادثه تلخ، دست یاریمان را به سوی همه کشورهایی که ما را یاری کردند، دراز کرده و از همه آنها قدردانی و تشکر میکنیم. ما امروز در کشوری حضور داریم که در همه مقاطع کنار ما بود و با اشکال مختلف با مردم ما همراه بود. این برنامه هم در راستای همین فعالیت مشترکی بود که برای باعث افتخاری بزرگ است و میتواند به عنوان یک حرکت مشترک فرهنگی به حساب آید.
العجمی افزود: از طرف وزارت فرهنگ لبنان و هنرمندان این کشور به ویژه آندره الحاج مراتب قدردانی خودمان را از هنرمندان و مدیران فرهنگی ایرانی که شرایط اجرای این پروژه فرهنگی را ایجاد کردند، اعلام میکنیم. ما فریاد میزنیم که بیروت نه میسوزد و نه غرق میشود. بیروت میایستد و همواره پیام صلح و دوستی مردم لبنان را به تمام دنیا صادر میکند.
اظهارات رهبر ارکستر ملی لبنان از تجربه همکاری با هنرمندان ایرانی
آندره الحاج رهبر ارکستر ملی کشور لبنان نیز در این برنامه با قدردانی از مدیران بنیاد رودکی در پروژه «بیتابی بلقیس» بیان کرد: وقایعی در دنیا هست که خیلی زود میگذرد، اما کارهایی هست که هرگز فراموش نمیشود. این نماهنگ نیز برای من از جمله پروژههایی است که هیچ گاه برایم فراموش نمیشود. من از همان زمانی که در بیروت بودم درگیر این پروژه بودم. در این راه اولین راهی که به آن فکر میکردم شکل موسیقی بود که قرار است برنامه مشترکی را با آن اجرا کنم. بر همین مبنا جستجویی در گوگل کردم و پی به فعالیتها و پیشینه کارهای فردین خلعتبری بردم و دیدم هم در او و هم در شاعر اثر استعدادهای بزرگی وجود دارد که باید قدردان آن باشم.
وی افزود: من اکنون با فردین خلعتبری دوستی صمیمانهای دارم، اما جا دارد از همه دوستان عزیزم به ویژه در تیم اداری، اعضای ارکستر و کارگردان این نماهنگ تشکر کنم که همراهی و توجه آنها واقعاً برایم لذت بخش و خاطرهانگیز بود. البته متاسفانه امروز آزمایش کرونا ما منفی اعلام شد و ما مجبوریم کشور شما را ترک کنیم، اما قطعاً اگر آزمایش مثبت بود در ایران میماندیم و بیشتر با شما بودیم!
حادثه تلخی که باعث تولد پروژه «بیتابی بلقیس» شد
مهدی افضلی مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری رودکی نیز در بخش دیگری از مراسم گفت: لازم بود که به رسم ادب به دوستان بزرگوارم در کشور لبنان که در گذشته هم با آنها همکاری کوچکی داشتیم، خیر مقدم بگویم. بعد از اتفاقی که در کشور لبنان افتاد به فکر افتادیم که دستگاههای سیاسی به واسطه نوع روابط صمیمانهای که با لبنان داریم در این کار فرهنگی با ما همکاری داشته و ما بتوانیم با زبان هنر بتوانیم این همدردی را اعلام کنیم.
وی افزود: به هر حال ما با کشور و مردم لبنان رابطه صمیمانهای داریم و همین اصل مبنا شد تا این کار فرهنگی آغاز شود. در ابتدا و بعد از رایزنیهای لازم با فردین خلعتبری وارد مذاکره شدیم و او به همراه حمیدرضا نوربخش و رضا موسوی صمیمانه مشارکت خود را برای حضور در این کار اعلام کردند.
فعالیتهای ارکستر ملی لبنان سرمشق ارکستر ملی ایران باشد
فردین خلعتبری آهنگساز پروژه «بیتابی بلقیس» نیز در پایان این مراسم که بعد از پخش نماهنگ صورت گرفت، توضیح داد: معمولاً در این مراسم آدمها به نقاط مشترک میرسند، اما من معتقدم موضوعی که باعث میشود آدمها با هم آشنا شوند، نقاط اختلاف است چرا که باعث آشنایی و تعامل بیشتری میشود. اما اینکه امروز به ما دوست و بردار میگویند، در این پروژه واقعاً اتفاق افتاد و دوباره به من ثابت کرد که یک دیپلماسی فرهنگی باعث میشود که ما به مقاصد انسانی خودمان رسیده و تعامل عاشقانهای داشته باشیم.
وی افزود: من بسیار خوشحالم که پروژه بیتابی بلقیس به من پیشنهاد شد و اینجا از همه شما خواهش میکنم که به افتخار نوازندگان ارکستر ملی ایران که برای ایران است دست بزنید که واقعاً در این پروژه همراه ما بودند. قطعاً در این جمع غیری وجود ندارد چرا که من سید محمد حسینی را نه به عنوان یک مدیر دولتی که به جهت دوستی و همراهی که با ما دارد میشناسم پس اینجا غریبهای وجود ندارد. البته چند سالی بود که رابطه من با ارکستر ملی قطع بود، اما امروز بسیار خوشحالم که دوباره در یک جو صمیمی کنار آنها حضور دارم.
این آهنگساز افزود: یکی از دلایل این خوبی و صمیمت بزرگتری به نام مازیار ظهیرالدینی در ارکستر ملی است که بنده خیلی وقت است با او دوستم و من این روزها فهمیدم احترامی که بچهها به او میگذارند یک رابط قلبی است که با کمترین میزان صحبت کردن حرفهای فنی را به بچه میگوید. من لازم است در اینجا از آقای شمسالدین حسینی هم تشکر کنم که حضورش در اینجا به واسطه حضور در قامت نمایندگی مجلس نیست. من میدانم که او یک هنردوست است که خاطر اصل هنر در اینجاست. من از آقای سهرابی از مسیح تحویلداری هم قدردانی میکنم که در ارکستر ملی زحمات زیادی کشیدهاند.
خلعتبری در پایان گفت: خیلی امیدوارم که بخشی از فعالیتهای ارکستر ملی لبنان سرلوحه کارهای ما در ارکستر ملی ایران هم باشد. چرا که در این ارکستر مردم همراهی خوبی دارند و یکی از دلایل آن هم حضور آندره الحاج است و بدانند اگر ایشان ما را رها کنند ما این هنرمند را رها نمیکنیم.
سید محمد مجتبی حسینی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، قادر آشنا مدیر کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شمسالدین حسینی رییس کمیسیون اصل ۴۴ مجلس شورای اسلامی و جمعی از نوازندگان ارکستر ملی ایران از جمله افرادی بودند که در این مراسم حضور داشتند.