رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه روش تامین منابع مالی با ساختار سنتی که بانکها هستند امروز با یک محدودیت روبهرو شده است، گفت: روش تأمین منابع مالی از بازار سرمایه جایگزین تأمین از منابع بانکی شود.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمدرضا پورابراهیمی در مراسم گرامیداشت روز صنعت و معدن اظهار داشت: نگاه و رویکرد جدید قوه قضائیه به موضوعات اقتصادی کشور قابل تقدیر است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: امروز ما در یک جنگ تمام قد اقتصادی با دشمن هستیم و شرایطی که آمریکاییها در طول این سالها برای توقف اقتصادی و فروپاشی کشور از طریق تحریمها ایجاد کردند در هیچ کشوری سابقه نداشته است.
پورابراهیمی بیان کرد: اگر بخواهیم در اقتصاد کشور موفق باشیم باید مسیر جدیدی در تأمین منابع مالی ایجاد کنیم، روش تامین منابع مالی با ساختار سنتی که بانکها هستند امروز با یک محدودیت روبهرو شده است.
وی گفت: یکی از دلایلی که در کشور امروز به این شرایط اقتصادی رسیدهایم این است که بیش از ۹۰ درصد سرمایهگذاری در نظام اقتصادی کشور بانکمحور بوده است.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس ابراز داشت: عمده مشکلات در زمینه کسب و کار مربوط به تامین مالی (بانکی)، مالیات، بیمه و عدم وجود ثبات در قیمتها است.
پورابراهیمی گفت: میتوانیم بازار سرمایه را جایگزین نظام بانکی در تامین منابع مالی کنیم، شرکتهایی در کرمان داریم که ارزش آن شرکت نزدیک به ۲۰۰ میلیارد تومان است، اما یک بدهی ۵ میلیارد تومانی آن را زمینگیر کرده است.
وی خاطرنشان کرد: کارخانهها و شرکتها میتوانند با عرضه سهم ۵ تا ۱۰ درصد خود در بازار سرمایه از طریق بورس و فرابورس منابع مالی و تعهدات خود را تامین کنند و شرکت که فعال میشود ارزش ۹۰ درصدی به مراتب بیشتر از زمانیست که ۱۰۰ درصد سهام را داشتند و تعطیل بودند.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی افزود: روش تامین منابع مالی از بازار سرمایه به راحتی جایگزین مشکلات نظام بانکی میشود.
پورابراهیمی بیان کرد: الان در کشور روزانه بیش از یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تولید نقدینگی در اقتصاد ایران است و به حجم نقدینگی کشور اضافه میشود.
وی ادامه داد: نگاه ما در بازار سرمایه باید یک نگاه میان مدت و بلند مدت باشد؛ یک تصمیم اشتباه دولت میگیرد چند شاخص جابهجا میشود و تغییرات دیگری رخ میدهد چند واحد صعودی میشود.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: امروز آمریکاییها تصور میکنند که انقلاب ما را با رویکرد اقتصادی میتوانند متوقف کنند، که اینگونه نیست، اگر تصمیمات اشتباه دولت در این ایام اخیر در حوزه اقتصادی تکرار نمیشود، جاهایی جلوی آن ایستادهایم و قانون را تغییر دادهایم.
وی بیان داشت: در شرایط سخت تاکنون ۲ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری خارجی در کرمان انجام شده است و در سال جاری تنها توسط یک سرمایهگذار خارجی یکهزار میلیارد تومان در استان عملیاتی میشود بنابراین ما متوقف نیستیم.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: امروز در اقتصاد جنگ ارادهها است اگر کسی به فکر مذاکره در اقتصاد کشور باشد این یک خطای راهبردی است.
علت اجرانشدن مصوبات باید در سطح ملی کارشناسی شود
عمرانی، رییس کمیته حمایت قضایی تولید و سرمایهگذاری قوه قضائیه اظهار داشت: مدیری که اشتباه کرده خودش باید جوابگو باشد. اگر مسئولی دغدغه اعتلای این کشور را داشته باشد باید تلاش و همت کند و مشکلات را از پیش روی تولیدکنندگان و صادر کنندگان بردارد.
رئیس کمیته حمایت قضایی تولید و سرمایهگذاری قوه قضائیه با بیان اینکه بعضی مدیران ترسو بار آمدهاند و برای انجام یک کار باید از تهران سؤال کنند، گفت: به این مدیران باید بگوییم جا را اشغال نکن و برو جای شما کسی بیاید که شجاع و توانایی انجام کارها را داشته باشد.
وی تصریح کرد: در استان یک کارشناس در ۹۰ پرونده کارشناسی کرده و این تخلف است، زیرا کارشناس باید بر اساس قرعه برای کارشناسی انتخاب شود که ما یک زمان مو را از ماست خواهیم کشید و باید جوابگو باشند.
عمرانی افزود: من اعتقادم این است که قبل از اینکه چیزی مصوب کنید تکالیف آن دستگاه را بررسی کنید و همچنین باید در سطح ملی کارشناسی کنیم ببینیم چرا درصد زیادی از مصوبات اجرا نشده است.
وی خاطرنشان کرد: ما دو اشکال عمده در زمینه اقتصادی داریم؛ یکی مقرراتزدایی و دیگری مدیر مزاحمزدایی است و باید مدیر مزاحم را شناسایی کنیم. برخی مدیران فقط مخالفت میکنند این افراد نمیتواند در جهت و جهش تولید و هماهنگی با دستگاهها گام بردارند.