عضو اصلاحطلب مجمع تشخیص مصلحت نظام میگوید: برجام آمریکا را به شکست کشاند. اما کسانی در داخل آنچنان که باید تقدیر نمیکنند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمد صدر به ایرنا گفت: ماجرای اخیر (عدم موفقیت آمریکا در اجرای مکانیسم ماشه برای بازگشت تحریمها) واقعا یک شکست بزرگ برای آمریکا بود و نشان داد برجام چه توافق بسیار مهمی بود که آمریکا از نظر حقوقی نمیتواند از آن سوءاستفاده کند. این در نتیجه تلاشهای دوستانی است که دو سال در حال مذاکره با دیگر کشورها بودند تا با دقت نظر و تخصص، برجام را که بهترین توافق بود تصویب کنند.
صدر افزود: دلیل اینکه آمریکا در حال حاضر نمیتواند امیال خود را به مرحله عملیاتی برساند استحکام برجام است و اگر چنین نبود، به طور قطع اتفاقات دیگری رخ میداد.
وی گفت: با این وجود این اقدامات موفق در در حوزه سیاست خارجی، آن چنان که باید مورد توجه و تقدیر قرار نگرفته است؛ در واقع نه تنها گفته نمیشود که این توافق چقدر در راستای منافع کشور و نظام جمهوری اسلامی بوده، بلکه حملاتی هم صورت میگیرد. حتی برخی در داخل همصدا با ترامپ و نتانیاهو میشوند.
او میافزاید: ما مشکلات اقتصادی و معیشتی داریم و مردم از بیکاری رنج میبرند؛ بخش کوچکی از این مشکلات ممکن است به شیوه مدیریت برگردد، اما عامل اصلی این مشکلات، تحریمهاست. اکنون بخش زیادی از مشکلات ارزی و گرانیها بهدلیل تحریمهاست. تحریم تا جایی پیش رفته که اعلام کردند غذا و دارو را تحریم نکردهایم، اما برای تهیه همین موارد ضروری نیز با مشکلاتی روبهرو هستیم.
وی گفت: جناحهایی که منافع خود را بر منافع ملی ترجیح میدهند، از این شرایط سوءاستفاده میکنند و واقعیتها را جعل میکنند؛ بنابراین به جای اینکه نشان دهند عمده مشکلات اقتصادی به دلیل تحریمهاست و از اقدامات دولتمردان قدردانی کنند با دشمنان همصدا میشوند.
آقای صدر باید پاسخ دهند که اولاً چرا مکانیسم ماشه در برجام گنجانده شد؟ ثانیاً این چه مکانیسمی است که آمریکا اگر در برجام میماند، میتوانست آن را به اجرا بگذارد، اما ما نمیتوانیم و اگر ما هم به اجرا بگذاریم، مجدداً باعث بازگشت تحریمهای سازمان ملل میشود؟ ثالثاً آیا ما برجام را پذیرفته بودیم که تحریمها لغو شود یا اینکه درباره اجرا یا عدم اجرای مکانیسم ماشه (آن هم به خاطر خروج آمریکا از توافق) مجادله کنیم؟
رابعاً کجای برجام افتخارآمیز است که آمریکا توانسته به راحتی آب خوردن، آن را زیر پا بگذارد و خارج شود، اما دولت ایران را مجبور به انجام تعهدات خود کرده و در عین حال توانسته همه تحریمها را هم در عمل برگرداند و شورای امنیت و طرف غربی توافق هم تماشاچی ماجرا باشد؟ این افتخار است یا اسباب شرمندگی؟! اگر مذاکرهکنندگان دقت داشتند، برجام نباید این قدر بیدر و پیکر و یکطرفه تدوین میشد.
خامساً به اذعان برخی دولتمردان فعلی در رسانههایشان در تبلیغات انتخاباتی سال ۹۲، ۱۰ تا ۳۰ درصد مشکلات اقتصادی به تحریمها برمیگردد و ۷۰ تا ۹۰ درصد آن به سوءمدیریت در دولت برمیگردد با این وجود آقای صدر چرا اصرار دارد عمده مشکلات را به تحریمها نسبت دهد؟ وانگهی همین استدلال، حکم به محکومیت منطق وی و همطیفانشان است. وعده شما در ازای توجیه واگذاری انبوه امتیازات برجامی، لغو همه تحریمهای بانکی و مالی و نفتی در روز اجرای برجام بود؛ چرا تحریمها از همان دولت اوباما (تحریمهای ویزا، کاتسا، آیسا) رو به تشدید گذاشت و تا به امروز ماندگار شد؟ ما قبل از برجام هم نفت کافی میفروختیم و هم تحریم غذا و دارو میفروختیم؟ برجام چگونه شما را محدود کرده که نه بتوانیم نفت بفروشیم و نه غذا و دارو وارد کنیم؟! این سخن آقای صدر هم، محکومیت او و همفکرانش است؛ و بالاخره اینکه همه این واقعیتها نشان میدهد اتفاقاً طیف بزککننده برجام، در راستای مقاصد ضدایرانی آمریکا و اسرائیل حرکت کردهاند، نه منتقدان و هشداردهندگان نسبت به منافذ برجام و خسارتهای قطعی اعتماد به آمریکا.