زهرا جلیلیمقدم درباره ممنوعیت صادرات کیوی از ۱۵ تیر تا ۱۵ مهرماه گفت: این ممنوعیت برای حفظ بازارهای هدف صورت گرفته است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، جلیلیمقدم افزود: پس از بررسیهای چندساله و با اخذ معیارهای کیفی و استانداردهای کشورهای مهم تولید و صادرکننده کیوی و مطرح شدن این موضوع با ذینفعان، کارشناسان، محققین، تجار و تولیدکنندگان پیشرو، از تاریخ ۱۵ تیر تا ۱۵ مهرماه صادرات این محصول با بریکس زیر ۶.۲ ممنوع اعلام شد.
مدیرکل دفتر میوهای گرمسیری و نیمهگرمسیری اضافه کرد: سلایق و خواست بازارهای هدف با توجه به فیزیولوژی میوه و تاریخ مناسب برداشت کیوی نیز مورد مطالعه قرار گرفته و تعیین زمان برای صادرات، سبب جلوگیری از صادرات میوه نارس و کال شده تا به نام و برند میوه ایرانی خدشهای وارد نشود.
به گفته جلیلی مقدم، میوه نارس، طعم مطلوبی ندارد و مسلما با تأثیر منفی روی مصرف کنندگان، تمایل به مصرف آن نیز کاسته میشود.
مدیرکل دفتر میوهای گرمسیری و نیمهگرمسیری با اشاره به اثرات ممنوعیت صادرات کیوی در برهه زمانی خاص، یادآور شد: چند سال گذشته این موضوع مدیریت شده و صادرات کیوی از متوسط ۷۵ تا ۹۰ هزار تن در سنوات پیشین، به ۱۶۰ هزار تن در سال رسیده است.
جلیلی مقدم گفت: اولویت ما حفظ بازارهای بلندمدت، ارجحیت منافع ملی و اکثریت تولیدکنندگان و افراد فعال در صنعت کیوی است.
گفتنی است در ۱۰ماهه سال ۹۸ حدود ۱۱۲ هزار تن کیوی به ارزش بیش از ۸۲ میلیون دلار به سایر کشورها صادر شده بود.