کد خبر:۸۷۹۴۰۳

۸ نکته مهم گزارش پولشویی ۲ هزار میلیارد دلاری!

افشاگر اسناد موسوم به «فایل‌های فین‌سن» می‌گوید مبارزه با پولشویی در بانک‌های غربی کار دشواری است، چرا که «نیروهایی قدرتمند» برای حفظ وضعیت موجود تلاش می‌کنند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، افشاگر اسناد موسوم به «فایل‌های فین‌سن» می‌گوید که مبارزه با پول‌شوئی در بانک‌های غربی کار دشواری است، چرا که وضعیت موجود دهه‌هاست وجود دارد و «نیروهایی قدرتمند» همچنان برای حفظ این وضعیت تلاش می‌کنند.

فایل‌های فین‌سن به مجموعه‌ای از ۲۱۰۰ گزارش فعالیت مشکوک اطلاق می‌شود که توسط بانک‌های بزرگ غربی برای وزارت خزانه‌داری آمریکا فرستاده شده‌اند.

این اسناد ابتدا توسط یکی از کارمندان سابق شبکه اجرائی جرائم مالی (FinCEN) که از ادارات وزارت خزانه‌داری آمریکا است به وب‌سایت خبری «بازفید» داده شدند.

بازفید نیز این اسناد را با کمک کنسرسیوم بین‌المللی خبرنگاران تحقیقی مورد بررسی قرار داد. نتایج این تحقیقات به صورت تدریجی منتشر می‌شود.

بازفید در مقاله‌ای جدید که این هفته منتشر شده به هشت نکته مهم به دست آمده از تحقیقات خود اشاره می‌کند.

در این مقاله آمده است:

۱. بانک‌های بزرگ هزاران میلیارد دلار تراکنش مشکوک را پردازش می‌کنند، علی‌رغم اینکه کارکنان خود آن‌ها هشدار می‌دهند این معاملات ممکن است به مجرمان مربوط باشند. شبکه‌های تروریستی، کارتل های موادمخدر، حلقه‌های جنایت سازمان‌یافته و سیاستمداران فاسد همه از این شرایط بهره برده‌اند و از سیستم مالی آمریکا برای پول‌شوئی درآمدهای نامشروع خود استفاده کرده‌اند. بانک‌ها و سهامداران آن‌ها از این فعالیت‌ها سود می‌برند، در حالی که این تراکنش‌ها به مجرمان اجازه می‌دهد بدبختی و تباهی را در سراسر عالم گسترش دهند.
 
۸ نکته مهم گزارش پولشویی ۲ هزار میلیارد دلاری!
مقر شبکه اجرائی جرایم مالی در ایالت ویرجینیا

۲. دولت آمریکا از طریق «گزارش فعالیت مشکوک» که بانک‌ها می‌فرستند از این مبادلات آگاه می‌شود. این گزارش‌ها ظاهراً با هدف کمک به مبارزه علیه پول‌شوئی طراحی شده‌اند، اما کارشناسان می‌گویند این سیستم یک راه گریز بزرگ دارد: بانک‌ها باید به «شبکه اجرایی جرائم مالی» اعلان هشدار کنند، اما نیازی به توقف فعالیت مشکوک یا خودداری از ارائه خدمات به مشتریان مشکوک ندارند. منابع ناشناس به بازفید گفتند که اکثریت مطلق این گزارش‌ها اصلاً خوانده نمی‌شوند و تعداد بسیار کمی از آن‌ها مورد تحقیق قرار می‌گیرند.
 
۸ نکته مهم گزارش پولشویی ۲ هزار میلیارد دلاری!
مقر «بانک آمریکا» در نیویورک
 
۳. بانک‌ها گاهی اوقات حتی از برداشتن گام‌های اولیه برای مبارزه با جرائم مالی خودداری می‌کنند، مانند اینکه متوجه شوند پول چه کسی را منتقل می‌کنند. اما مقامات قضائی به جای اینکه جلوی این اشتباهات را بگیرند، به دنبال توافق با بانک‌ها هستند تا جریمه‌ای بگیرند که تنها بخش کوچکی از سود سالانه بانک‌هاست و در عوض شانس دیگری به آن‌ها برای بهتر کردن رفتار بدهند.

تحقیقات ما نشان می‌دهد این توافق‌های بانک‌ها با مقامات قضائی تنبیه خاصی محسوب نمی‌شود، علی‌رغم تندگویی مقامات قضائی. اکثر اوقات بانک‌ها نمی‌توانند مشکلات خود را در مهلت اعلام شده حل کنند، و عواقب و تهدیداتی که دادستان‌ها از آن‌ها صحبت می‌کردند هیچ‌وقت اتفاق نمی‌افتند.

۴. اچ‌اس‌بی‌سی که بزرگ‌ترین بانک اروپا است زمانی به کانون ارائه خدمات مالی به قاچاقچیان و پولشویان تبدیل شد، اما شانس مجددی به آن داده شد. اما حتی با وجود نظارت دولت فدرال و قاضیان و دادستان‌ها، این بانک به کسب سود از مشتریانی که مشکوک می‌پنداشت ادامه داد.
 
۸ نکته مهم گزارش پولشویی ۲ هزار میلیارد دلاری!
شعبه بانک نیویورک ملون

۵. تحقیقات ما نشان داد که کمی قبل از پرونده موسوم به «معامله‌گری شیشه‌ای» – یکی از بزرگ‌ترین طرح‌های پول‌شوئی تاریخ – تبدیل به یک رسوایی بین‌المللی برای دویچه بانک شد، به مدیران ارشد بانک هشدار داده شده بود که مجرمان ممکن است از بانک سوءاستفاده کنند. بانک استاندارد چارترد نیز علی‌رغم اینکه افشاگری‌هایی از ارائه خدمات آن به مجرمان صورت گرفت و گزارش‌های فعالیت مشکوک متعددی توسط آن ارسال شد، باز به ارائه خدمات به مشتریان مشکوک ادامه داد.

۶. مشکل پول‌شوئی فقط محدود به یک بانک یا یک کشور نیست. فایل‌های فین‌سن نشان می‌دهند بانک‌های جی پی مورگان، بانک نیویورک ملون، اچ‌اس‌بی‌سی، استاندارد چارترد و دویچه بانک حتی بعد از تنبیه شدن به انتقال پول برای افراد مشکوک ادامه دادند.
 
۸ نکته مهم گزارش پولشویی ۲ هزار میلیارد دلاری!
شعبه بانک اچ‌اس‌بی‌سی در نیویورک

۷. جریان پول مشکوک در جهان می‌چرخد و وارد تمام کشورها و صنایع می‌شود، از شرکت‌های معروف ورزشی گرفته تا فعالان بازار مستغلات و فروشگاه‌های خرده‌فروشی. این جریان آن‌قدر وسیع و بی نظارت است که تمییز دادن «اقتصاد تاریک» از اقتصاد قانونی و سالم دشوار است.

۸. مشکلاتی که در این مجال ذکر شد دهه‌ها است وجود دارند. حل کردن این مشکلات آسان نیست، چرا که نیروهای قدرتمندی وجود دارند که برای حفظ وضعیت موجود تلاش می‌کنند. خیلی کارشناسان می‌گویند تحت پیگرد قرار دادن مدیران بانک‌ها گامی در مسیر صحیح خواهد بود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار