به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «خورخه آریزا» وزیر خارجه ونزوئلا روز دوشنبه (به وقت محلی) با «محمدجواد ظریف» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار ویدئوکنفرانسی داشته و در خصوص مسائل مختلف از جمله پروژههای همکاری جامع دو کشور گفتگو کردند.
به نوشته پایگاه اینترنتی وزارت خارجه ونزوئلا، آریزا گفت در جریان این تماس روابط دو کشور در همه بخشها از جمله انرژی، بهداشت، کشاورزی و غذا که دو طرف پروژههای مشترکی بخصوص در دو سال گذشته داشتهاند و همچنین پیشرفتهای ایران در ارتباط با مقابله با همهگیری ویروس «کووید-۱۹» مورد بررسی قرار گرفت.
وی روابط دیپلماتیک دو کشور را در بهترین و بالاترین سطح توصیف کرد و گفت کشورش از ایران درس گرفت با اقدامات تحمیلی و یکجانبه مقابله و سیستمی فراتر از فشارها ایجاد کند.
بر این اساس، وزیر خارجه ونزوئلا همچنین از استقبال ایران از طرح «نیکلاس مادورو»، رئیسجمهور ونزوئلا درباره تشکیل گروهی از کشورهایی که تحت تاثیر اقدامات یکجانبه تحمیلی قرار گرفتهاند با هدف تبادل تجربیات خود برای حرکت رو به جلو، خبر داد.
هر دو وزیر خارجه در این گفتگو از «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل پایان دادن به درگیریها در میانه بحران کرونا را خواستار شدند.
آریزا درباره جلسهاش با ظریف گفت: این جلسهای بین برادران بود، جلسهای که بیانکننده رابطه (دو کشور) است که در بهترین حالت خود قرار دارد. ما سلام و درود خود را برای رئیسجمهور روحانی از طرف رئیسجمهور مادورو فرستادیم و سلام و درود مقامات ایرانی را دریافت کردیم.
رئیسجمهور ونزوئلا دیروز دوشنبه در پیامی که در صفحه توییتر خود منتشر کرد، تأکید کرد که ونزوئلا و ایران حق تعیین سرنوشت خود و آرامش و صلح دارند.
مادورو با اشاره به اقدامات یکجانبه اخیر ایالات متحده علیه ایران و ونزوئلا گفت: «ما مردم آزاد و مستقلی هستیم که خواستار توقف آزار و شکنجه مجرمانه و محاصرهای هستیم که پیشرفت و توسعه مردم را تهدید میکند».
رئیسجمهور ونزوئلا پیش از این در جلسه مجازی هفتاد و پنجمین مجمع عمومی سازمان ملل، ایالات متحده را بزرگترین تهدید برای صلح جهان توصیف کرد و خواستار توقف تمامی اقدامات یکجانبه این کشور علیه تمامی افراد و کشورهایی شد که از حاکمیت و استقلال خود دفاع میکنند.
اظهارات مادورو در شرایطی مطرح شد که ایالات متحده در هفتههای اخیر، تحریمهای جدیدی را علیه مادورو به دلیل همکاری با ایران تحمیل کرده است.
ایالات متحده آمریکا و برخی از همپیمانان این کشور در سالهای اخیر، تحریمهایی را علیه دولت ونزوئلا با هدف منزوی کردن رئیسجمهور این کشور و وادار کردن وی به کنارهگیری از قدرت وضع کردهاند.