آخرین اخبار:
کد خبر:۸۸۲۰۳۸

پاشینیان خواستار حق تعیین سرنوشت برای قره‌باغ شد

نخست‌وزیر ارمنستان در یک پیام فیسبوکی درباره درگیری‌ها بر سر منطقه قره‌باغ کوهستانی گفت که «جهان باید حق آرتساخ (منطقه قره‌باغ کوهستانی) برای تعیین سرنوشت خودش را به رسمیت بشناسد».
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، با گذشت از یک روز از آتش‌بس شکننده درگیری‌ها بر سر قره‌باغ کوهستانی بین باکو و ایروان، نخست‌وزیر ارمنستان از کشور‌های جهان خواست حق حکومت منطقه مورد مناقشه قره‌باغ کوهستانی را برای «تعیین سرنوشت» خودش به رسمیت بشناسند.

به نوشته پایگاه ارمنستانی «ارمن پرس»، نیکول پاشینیان نخست‌وزیر این کشور با انتشار یک پیام در صفحه فیسبوک شخصی خود، درباره درگیری‌های اخیر با جمهوری آذربایجان بر سر منطقه مورد مناقشه قره باغ کوهستانی اظهارنظر کرد.

او در این پیام ضمن استفاده از واژه «آرتساخ» برای منطقه قره‌باغ کوهستانی، از کشور‌های جهان به رسمیت شناختن حق این منطقه برای تعیین سرنوشت خودش را خواستار شد. این در حالی است که منطقه قره‌باغ کوهستانی از منظر قواعد بین‌المللی بخشی از خاک جمهوری آذربایجان محسوب می‌شود.

پاشینیان همچنین در این پیام فیسبوکی تصاویری از تظاهرات اخیر ارمنستانی‌های حاضر در برخی کشور‌ها در حمایت از ادعای ایروان درباره درگیری‌ها بر سر منطقه قره‌باغ کوهستانی منتشر کرد.

نخست‌وزیر ارمنستان نوشت: «این روز‌ها ارمنستانی‌ها در سطح جهان دارند قدرت وحدت را به نمایش می‌گذارند. این جنبش باید برای نمایندگان دیگر کشور‌هایی که مخالف خشونت، فساد، تروریسم و در تلاش برای پیروزی عدالت، آزادی و دوستی هستند، جذاب باشد».

پاشینیان افزود: «آرتساخ (منطقه قره‌باغ کوهستانی) باید سمبل عدالت جهانی باشد. جهان باید حق آرتساخ برای تعیین سرنوشت خودش را به رسمیت بشناسد. اگر دولت‌ها و پارلمان‌ها این کار را انجام ندادند، باید مردم، افراد و سازمان‌ها این کار را بکنند. این باید به یک جنبش جهانی به منظور یکپارچه کردن افراد، مردم و سازمان‌ها تبدیل شود».

اظهارنظر پاشینیان درباره منطقه قره باغ کوهستانی در حالی مطرح شده که طبق قوانین بین‌المللی و قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، منطقه قره‌باغ کوهستانی بخشی از خاک جمهوری آذربایجان است.

ارمنستان و جمهوری آذربایجان بعد از استقلال یافتن از اتحاد جماهیر شوروی بر سر منطقه قره باغ کوهستانی با هم وارد درگیری شدند.

آغاز درگیری‌های شدید از سال ۱۹۹۲ و به به دنبال تصرف منطقه قره‌باغ کوهستانی توسط ارمنستان و اعلام خودمختاری این منطقه بود. در نتیجه این اقدام، ارمنستان و جمهوری آذربایجان وارد درگیری نظامی شدند و تلاش‌ها برای حل مناقشه قره‌باغ همچنان بی‌نتیجه مانده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار