کد خبر:۸۸۴۱۷۳
در گفتگو با دانشجو مطرح شد؛

مهمان‌پرست: ابعاد روانی لغو تحریم تسلیحاتی مهم‌تر از بعد تجاری بود / کشور‌های مقتدر تحت تاثیر تهدید آمریکا قرار نمی‌گیرند

سخنگوی اسبق وزارت خارجه گفت: جمهوری اسلامی با وجود فشار‌های آمریکا براساس یک توافق نامه مصوب شورای امنیت وارد بازار تسلیحاتی متعارف جهان شده؛ این ...

رامین مهمان پرست، سخنگوی اسبق وزارت خارجه و سفیر پیشین کشورمان در لهستان و لیتوانی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص تهدیدات  وزیر خارجه آمریکا در خصوص کشور‌هایی که با ایران وارد معامله تسلیحاتی شوند و اقدام امروز وزارت خزانه داری آمریکا مبنی بر تحریم شش شرکت خارجی و دو شخص حقیقی به دلیل نقض تحریم‌های دولت آمریکا علیه ایران گفت: آمریکایی‌ها اساسا بر مبنای قلدری و زیر پا گذاشتن قوانین سعی در رسیدن به اهداف خود دارند از این منظر مصوبات قانونی برای آن‌ها مهم نیست و اگر بتوانند به آن استناد کنند ژست پیروی از قوانین بین المللی و قانون مداری را می‌گیرند، اما اگر همین قوانین به نفع مواضع آن‌ها نباشد و نتوانند به آن استناد کنند به صراحت متوسل به تهدید و ارعاب علیه سایر کشورها می‌شوند.

وی ادامه داد: آمریکایی‌ها با این سیاست سعی می‌کنند تا با تحت فشار قرار دادن کشور‌ها و شرکت‌های مختلف به خواسته خود برسند و این واقعیتی است که متاسفانه در عرصه بین الملل شاهد آن هستیم.

مهمان پرست در پاسخ به این سوال چه نوع کشور‌هایی تحت فشار آمریکایی‌ها از همکاری با ایران خودداری خواهند کرد؟ گفت: در بحث خرید و فروش تسلیحات متعارف باید پذیرفت که بسیاری از کشور‌های ضعیف که منافع خود را در گرو تصمیمات آمریکا می‌بینند در صورتی که تهدیدات آمریکا به شکلی باشد که خسارتی به اقتصاد آن‌ها وارد کند قطعا منفعلانه عمل خواهند کرد و تحت تاثیر تهدیدات آمریکا قرار خواهند گرفت.

سخنگوی اسبق وزارت خارجه تصریح کرد:، اما قدرت‌هایی که از استقلال و اقتدار برخوردار هستند تحت تاثیر تهدیدات آمریکایی قرار نمی‌گیرند و این تهدیدات برای آن‌ها نه اهمیت و نه تازگی دارد.

سفیر پیشین ایران در لهستان مصداق این کشور‌ها را چین، روسیه و حتی برخی قدرت‌های کوچک مستقل دانست و یادآور شد: چنین کشور‌هایی براساس منافع ملی خود عمل می‌کنند و جمهوری اسلامی نیز با توجه به بی قانونی‌های آمریکا و شرایط به وجود آورده مبنی بر تحت تاثیر قرار دادن برخی کشور‌ها براساس توانمندی و استقلال خود عمل می‌کند.
 
بازار خرید و فروش تسلیحات درحد معقول می تواند گشایش داشته باشد
مهمان پرست در پاسخ به این سوال که اساسا رفع تحریم‌های تسلیحاتی تا چه اندازه می‌تواند دستاورد اقتصادی برای کشور داشته باشد؟ گفت: بازار خرید و فروش متعارف تسلیحات در یک حد معقول و قابل پیش بینی می‌تواند برای کشور گشایش داشته باشد، اما جنبه دیگر این اتفاق آن است که لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران به خاطر ابعاد تجاری خرید و فروش سلاح اهمیت بیشتری دارد؟ یا اینکه کشوری مثل آمریکا بخواهد با زورگویی قواعد بین المللی را زیر پا قرار دهد و این طور نمایش دهد که به نمایندگی از جامعه جهانی این اقدام را انجام می‌دهد؟

ارزش سیاسی و ابعاد روانی لغو تحریم های تسلیحاتی ایران مهم تر از بعد تجاری آن بود
سخنگوی اسبق وزارت خارجه  ادامه داد: اساسا طرح این دو موضوع از این جهت جای تامل دارد که در قسمت دوم، چون آمریکا نتوانسته به هدف خود برسد و چاره‌ای جز تبعیت از تدبیر جامعه جهانی ندارد بسیار حائز اهمیت‌تر از ابعاد تجاری ماجراست.
 
سفیر پیشین ایران در لهستان  در پایان این گفتگوتاکید کرد: جمهوری اسلامی کشوری مستقل است که هم در زمینه تولید سلاح‌های متعارف توانمند است و هم ممکن است در برخی حوزه‌ها نیازمند خرید تسلیحات برای ابعاد دفاعی خود باشد که علی رغم همه فشار‌های آمریکا براساس یک توافق نامه مصوب شورای امنیت مجوز آن صادر شده است. این اتفاق ارزش سیاسی و ابعاد روانی بسیار گسترده‌ای دارد که خیلی مهم‌تر از بعد تجاری آن خواهد بود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار