کد خبر:۸۸۴۴۸۰
در گفتگو با دانشجو مطرخ شد؛

ظهره وند: محور اصلی سفر عبدالله عبدالله بررسی پروسه صلح و دریافت نظرات مشورتی تهران بود

 سفیر سابق ایران در افغانستان گفت:رئیس شورای عالی مصالحه افغانستان به دنبال آن است که نظرات مشورتی را برای شرایط احتمالی خروج آمریکا از افغانستان داشته باشد، به همین دلیل محور اصلی سفر عبدالله عبدالله بررسی پروسه صلح و دریافت نظرات مشورتی تهران به نظر می‌رسد.
ابوالفضل ظهره وند، سفیر سابق ایران در افغانستان در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص سفر عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه افغانستان به ایران و اهداف این سفر گفت: در شرایطی که مذاکرات بین الافغان در دوحه قطر متوقف شده و به موازات آن عملیات طالبان تشدید شده است این دورنما شکل گرفته که در صورت به بن بست رسیدن مذاکرات احتمال وقوع دور جدیدی از جنگ‌های داخل افغانستان وجود داشته باشد لذا عبدالله عبدالله در چارچوب رایزنی با کشور‌های منطقه سفر‌هایی به پاکستان، هند، ایران و برخی کشور‌های آسیای مرکزی خواهد داشت تا راجع به آنچه در روند مذاکرات صورت گرفته توضیح دهد.

وی ادامه داد: از سوی دیگر رئیس شورای عالی مصالحه افغانستان به دنبال آن است که نظرات مشورتی را برای شرایط احتمالی خروج آمریکا از افغانستان داشته باشد به همین دلیل محور اصلی سفر عبدالله عبدالله بررسی پروسه صلح و دریافت نظرات مشورتی تهران به نظر می‌رسد. ضمن اینکه جمهوری اسلامی و افغانستان به دلیل پیوند‌های فرهنگی زیاد با افغانستان و داشتن مرز ۹۲۰ کیلومتری با این کشور همچنین حضور میلیون ها افغانی در ایران باید هرازچندگاهی با یکدیگر دیدار و گفتگو داشته باشند و بررسی و پیگیری مسائلی با موضوعات ساماندهی مهاجرین افغان در ایران، بحث مواد مخدر و رفع موانع حوزه‌های تجاری را پیگیری کنند به طور کلی سفر رئیس شورای عالی مصالحه افغانستان به ایران سفری بسیار خوب بود.

ظهره وند در پاسخ به این سوال که توصیه‌های ایران تا چه اندازه در تصمیم گیری مقامات افغانی تاثیرگذار خواهد بود؟ گفت: جمهوری اسلامی کشوری است که محور حوزه تمدنی منطقه به حساب می‌آید لذا سابقه چهار دهه همکاری فی مابین ما و برادران افغان این اعتماد را شکل داده است که رایزنی با ایران همواره برای آنها موثر بوده است.

 سفیر سابق ایران در افغانستان ادامه داد: جمهوری اسلامی در دوره جهاد نیز تمام قد در کنار مجاهدین افغان ایستاد و در شرایط سخت و دشواری که افغانستان با حمله طالبان مواجه بود در کنار دولت افغانستان بود.

ظهره وند در پایان این گفتگو با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی طراح اصلی صلح در افغانستان به حساب می‌آید، گفت: گذشته از همه این‌ها ایران میزبان بدون منت میلیون مهاجر قانونی و غیرقانونی و پناهندگان افغانی است که همه این‌ها نشان گر آن است که ایران نقطه مرجع جریانات افغانستان به حساب می‌رود. این در حالی است که برخی کشور‌ها همواره نقش مهمی در آشوب و درگیری در این کشور داشتند در حالی که جمهوری اسلامی همواره به دنبال برقراری صلح در این کشور بوده و تمام این روند حکایت از نقش موثر و سازنده ایران در این کشور دارد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار