رییس امور بین الملل وزارت دفاع راهبرد تسلیحاتی ایران پس از پایان تحریمها را تشریح کرد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، امیر محمد احدی مشاور راهبردی و رییس امور بین الملل وزارت دفاع در گفتگو با برنامه «بحث روز» رادیو ایران با اشاره به ابعاد پایان تحریم تسلیحاتی ایران گفت: تحریم تسلیحاتی ایران از همان ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی در ایران آغاز شد و در جنگ تحمیلی به اوج خود رسید و کشورهای غربی و شرقی همگی ایران را تحریم کردند. البته ما هیچ گاه از تحریمها استقبال نمیکنیم، اما واقعیت این است که همین تحریمها باعث رشد و پیشرفت صنایع دفاعی کشور شد. امروز که خوشبختانه تحریم تسلیحاتی پایان یافته فرصتهای جدیدی برای کشور ایجاد شده است.
وی ادامه داد: ما در حوزه خرید و صادرات تسلیحات تحریم بودیم و غربیها علاوه بر حوزه دفاعی به دنبال تاثیرگذاری بر اقتصاد و سیاست ایران بودند، اما تیرشان به سنگ خورد و به هدف خود نرسیدند.
امیر احدی در خصوص خودکفایی ایران در حوزه تولیدات دفاعی اظهار داشت: همان طور که امیر حاتمی وزیر دفاع هم قبلا اشاره کردند ما امروز بیش از ۹۰ درصد از تسلیحات نظامی را در داخل تولید میکنیم و از این به بعد برای تامین آن ۱۰ درصد دیگر هم مشکلی نخواهیم داشت. البته این به معنی آن نیست که برای همه آن ۱۰ درصد قرارداد امضا کنیم بلکه قراردادهای جدید بر مبنای نیازها و اولویت بندی دقیق خواهد بود.
وی افزود: طبق برآوردها ایران این ظرفیت را دارد که در بین ۱۰ کشور برتر جهان در حوزه تامین تولیدات نظامی قرار بگیرد. تولیدات نظامی ایران در حوزههای رزم زمینی، هوایی، دریایی و موشکی برای دنیا جذابیت دارد و بسیاری از قراردادها از پیش از بیست و هفتم مهر آماده شده و به امضا رسیده اند، اما برای احترام قوانین بین المللی توافق کردیم که اجرای آنها به پس از پایان رسمی تحریم تسلیحاتی موکول شود.
رییس امور بین الملل وزارت دفاع با اشاره به ناکامی آمریکا در تمدید تحریم تسلیحاتی ایران یادآور شد: در مرداد امسال قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران نتوانست از سد شورای امنیت بگذرد و رسوایی و شکست بزرگی در کارنامه رژیم تروریست آمریکا ثبت شد. تنها یک کشور کوچک به نام جمهوری دومنیکن همراه با آمریکا رای داد و سایر کشورها با زورگویی و قلدری این کشور مخالفت کردند که خود نشانه انزوا و افول قدرت آمریکا در جهان است.
امیر احدی با مقایسه هزینههای ایران و عربستان در حوزه نظامی گفت: در سال ۲۰۱۹ میلادی هزینه خرید تسلیحات نظامی عربستان سعودی ۶۷ میلیارد دلار بوده است این در حالی است که هزینههای ایران در حوزه نظامی بسیار کمتر از این میزان است و ما با تکیه بر توان بومی توانسته ایم به این پیشرفتها دست پیدا کنیم. کشور فروشنده موشک و هواپیماهای پیشرفته میتواند آنها را به کنترل خود درآورد و اگر رژیم صهیونیستی و آمریکا به برخی کشورهای منطقه حمله نظامی کنند آنها قادر نیستند از خود دفاع کنند.
به نتیجه رساندن سامانه پدافند موشکی باور ۳۷۳ تنها از کشورهای ابرقدرت برمی آید
سردار محمد عزیزی دلشاد رییس اداره تحقیقات و امور صنعتی ستاد کل نیروهای مسلح که مهمان تلفنی برنامه «بحث روز» بود درباره اهمیت پایان تحریم تسلیحاتی ایران اظهار داشت: اهمیت پایان تحریم تسلیحاتی در این است که از این به بعد کشورهایی که در دنیا خواستار استفاده از تجهیزات نظامی ایران هستند به صورت قانونی میتوانند با ایران تعامل کنند.
وی با اشاره به پیشرفتهای ایران در حوزه دفاعی عنوان کرد: به نتیجه رساندن سامانهای مانند سامانه پدافند موشکی باور ۳۷۳ در دنیا تنها از کشورهای ابرقدرت برمی آید و این مسئله که ایران علی رغم تحریمها توانسته به این سامانه بی نظیر دست یابد برای بسیاری از کشورها جذابیت دارد. حقیقتا هر آنچه که در بخش دفاعی کشور به دست آورده ایم حاصل پیروی از فرامین فرمانده معظم کل قوا و مجاهدتها و رشادتهای فرماندهانی است که میتوان در مورد آنها ساعتها صحبت کرد و مستندها ساخت.
سردار عزیزی دلشاد در پایان گفت: اگر مقامات ارشد نظامی کشور به این تصمیم برسند که باید برخی از تجهیزات خریداری شوند این اتفاق خواهد افتاد، اما آنچه که موجب خشنودی ماست این است که ما اکنون میتوانیم تولیدات داخلی را به سایر کشورها صادر کنیم. توانمندیهای علمی و فناورانه کشور بر خلاف تلاشهای دشمنان شاهد رشد و پیشرفت بوده و جوانان این مرز و بوم در عرصههای گوناگون میدرخشند.
انصافا جدا از هرگونه مناسبات سياسي و جناحي بهترين وزير كابينه دولت روحاني و چه بسا بهترين وزير بعد از مرحوم چمران يك ارتشي بي حاشيه سالم و آگاه و هدفمند كه كلي توليد و توسعه توي وزارت دفاع داشته و تقريبا توي همه عرصه ها وارد شده و كمك كرده از بهداشت و درمان تا قطعات خودرو و جت و هواپيما و موشك خواستم تشكر كنم
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.