کد خبر:۸۷۰۶۵۱
گزارش|

آیا تسلیحات روسی در راه تهران است؟ / افزایش توان نظامی ایران فرصتی برای تضعیف عربستان

بخش عمده‌ای از ناوگان جنگنده‌های ایران، بیش از چهل سال عمر کرده و نیازمند نوسازی است. خرید سامانه‌های دفاعی و پدافندی از جمله گزینه‌های مدنظر جمهوری اسلامی برای خرید تجهیزات نظامی است.
امید فعال
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو_ امیر سرتیپ حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران در رأس یک هیئت دفاعی و نظامی، روز گذشته در پاسخ به دعوت رسمی ارتشبد «سرگئی شایگو» وزیر دفاع فدراسیون روسیه با سفر به این کشور با همتای خود و مقامات دیگر روسیه دیدار و از ششمین نمایشگاه و همایش بین المللی نظامی فنی روسیه موسوم به ۲۰-ARMY نیز بازدید خواهد کرد.

تقویت و تحیکم بیش از پیش همکاری‌های دفاعی تهران-مسکو در حوزه‌های دوجانبه، منطقه‌ای و بین المللی مهمترین اهداف سفر وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح به مسکو خواهد بود.

شورای امنیت ۱۳ سال پیش در اوج همکاری اتمی ایران طی قطعنامه‌ای خرید و فروش هرگونه سلاح متعارف را که در شمار فعالیت‌های عادی کشورها است، در ارتباط با ایران ممنوع کرد.
تحریم‌های تسلیحاتی بین‌المللی علیه ایران، ۱۸ اکتبر، مصادف با ۲۷ مهر ۹۹، منقضی خواهند شد و بار‌ها مقامات آمریکایی با طرح اتهامات واهی، به دنبال بازگشت این تحریم‌ها بوده و هستند. «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا در توئیتر خود مدعی شد: «اگر تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران در ماه اکتبر منقضی شود، ایران قادر خواهد بود هواپیما‌های جنگنده جدیدی همچون سوخو-۳۰ از روسیه یا جی-۱۰ از چین خریداری کند. با [وجود] این هواپیما‌های بسیار مرگبار، اروپا و آسیا در چنگ ایران خواهند بود. [اما]آمریکا هرگز اجازه نمی‌دهد این اتفاق بیفتد.»

شورای امنیت ۱۳ سال پیش در اوج همکاری اتمی ایران طی قطعنامه‌ای خرید و فروش هرگونه سلاح متعارف را که در شمار فعالیت‌های عادی کشورها است، در ارتباط با ایران ممنوع کرد.

خرید و فروش چه نوع سلاح‌هایی تحریم شد؟
بند ۵ از بخش بیانیه قطعنامه، در توضیح این مسئله آمده است: «تمامی کشورها، مشروط به اینکه شورای امنیت پیشاپیش بر مبنایی مورد به مورد، تصمیم به تصویب بگیرد، می‌توانند در این فعالیت‌ها مشارکت داشته و یا اجازه آن را صادر کنند: تأمین، فروش یا انتقال مستقیم یا غیرمستقیم، هرگونه تانک جنگی، خودرو‌های رزمی زرهی، سامانه‌های توپخانه‌ای سنگین، هواپیما‌های رزمی، بالگرد‌های تهاجمی، ناو‌های جنگی، موشک‌ها یا سامانه‌های موشکی، مطابق با اهداف «فهرست تسلیحات متعارف سازمان ملل» یا مواد مرتبط، شامل قطعات یدکی از داخل و یا از طریق قلمرو‌های تحت حاکمیتی‌شان، و یا توسط اتباع آن‌ها و یا افراد تحت حاکمیت آنها، یا با استفاده از هواپیما‌ها و یا کشتی‌های حامل پرچم‌های آنها، اعم از اینکه از قلمروشان نشأت گرفته یا خیر، به ایران، یا برای استفاده در داخل ایران و یا در جهت تأمین منافع ایران و ارائه آموزش فنی، منابع یا خدمات مالی، پیشنهادات، دیگر خدمات و کمک‌های مرتبط با تأمین، فروش، انتقال، تولید، حفظ و نگهداری و یا استفاده از تسلیحات و مواد مرتبط توصیف شده در این بند فرعی، به ایران توسط اتباع این کشور‌ها و یا از داخل یا از طریق قلمرو‌های تحت حاکمیتشان.»

بخش عمده‌ای از ناوگان هوایی نظامی را ایران هواپیما‌های قدیمی آمریکایی (F-۱۴) تشکیل می‌دهند که در دوران پهلوی به اجبار از آمریکا خریداری شده بود تا شرکت هوافضای آمریکایی گرومن از ورشکستگی نجات پیدا کند. نشریه تخصصی «فلایت اینترنشنال» در شماره خود در سال ۲۰۱۸، لیستی از تعداد و نوع جنگنده‌های در اختیار ۹۸ کشور دارای نیروی هوایی جهان را منتشر کرده است؛ در این لیست تعداد جنگنده‌های در اختیار نیروی هوایی ایران ۱۸۲ جنگنده ذکر شده که به شرح زیر است:
 
۴۷ فروند جنگنده اف ۴ در چهار کلاس دی، ای، آراف و ۴‌ای
۲۶ فروند اف ۵‌ای صاعقه
۱۷ فروند اف ۷
۲۴ فروند اف ۱۴
۲۰ فروند میگ ۲۹
۹ فروند میراژ اف ۱‌ ای کیو
۲۳ فروند سوخو ۲۴
۷ فروند سوخو ۲۲
۹ فروند سوخو ۲۵
 
بخش عمده‌ای از ناوگان جنگنده‌های ایران، بیش از چهل سال عمر کرده و نیازمند نوسازی است؛ وبسایت دیپلماسی ایران به نقل از آلوف امیر ایشیل «فرمانده نیروی هوایی رژیم صهیونیستی» می‌نویسد: «نیروی هوایی ایران عمدتاً از هواپیما‌های قدیمی آمریکایی و هواپیما‌هایی تشکیل شده که ایرانی‌ها بعد‌ها به آن‌ها دست یافتند.»
 
آیا سوخو-۳۰ روسیه در راه حریم هوایی ایران است؟ / دستاورد فروش سلاح توسط مسکو به تهران

خرید سامانه پدافندی S-۴۰۰ و تانک T-۹۰ از جمله گزینه‌های مدنظر جمهوری اسلامی ایران برای خرید تجهیزات نظامی است. به گزارش روزنامه Independent فارسی: سامانه پدافندی اس‌۴۰۰ یکی از ضعف‌های اصلی نظامی ایران عدم برخورداری از سامانه‌های پدافندی موشکی مناسب است. ایران بیش از ۱۰ سال با روسیه در گفتگو بود تا سامانه پدافندی موشکی اس‌۳۰۰ را تهیه کند و در این میان، اما سامانه جدیدتر اس‌۴۰۰ به میان آمده که می‌تواند آرزوی ایران باشد. این تسلیحات ضدهوایی در واقع نمونه پیشرفته همان اس‌۳۰۰ است که در دهه ۱۹۹۰ توسط شرکت آلماز روسیه ساخته شد و می‌توان آن‌را بهترین از نوع خود دانست.
 
دولت چین اولین قدرت خارجی بود که در سال ۲۰۱۴ موفق شد این سامانه را از روسیه خریداری کند. بعد از آن می‌توان گفت بسیاری قدرت‌های مطرح جهان غیرغربی به دنبال این دستاورد روس‌ها بوده‌اند، حتی ترکیه عضو ناتو که خواستش برای خرید اس‌۴۰۰ جنجالی است. در میان کشور‌های منطقه، عربستان سعودی و قطر، دو سوی قائله خلیج فارس، هر دو خواهان این سامانه هستند.
 
آیا سوخو-۳۰ روسیه در راه حریم هوایی ایران است؟ / دستاورد فروش سلاح توسط مسکو به تهران
دستاورد فروش سلاح توسط روس‌ها به ایران
اندیشکده شورای آتلانتیک طی یادداشتی به قلم دکتر مارک کاتز، استاد علوم سیاسی دانشگاه جرج‌ میسون معتقد است دولت روسیه تمایلی به همراهی با آمریکا در فعال‌سازی مکانیسم ماشه نشان نخواهد داد و در برابر تلاش‌های واشنگتن برای جلوگیری از رفع تحریم تسلیحاتی ایران نیز مقاومت خواهد کرد. نویسنده برای مخالفت مسکو با تداوم تحریم‌های تسلیحاتی ایران سه دلیل عمده را برمی‌شمارد:

۱_روسیه با فروش تسلیحات به ایران، درصدد تحمیل اراده خود به آمریکا می‌باشد در حالی که آمریکا پیش‌تر با عدم تمایل به تمدید پیمان استارت جدید، در پی مقابله تسلیحاتی با روسیه برآمده است.

۲_ تمایل ایران به دریافت تسلیحات مهمی مانند سامانه دفاعی اس ۴۰۰، هواپیما‌های جنگنده سوخو ۳۰ و تانک‌های تی ۹۰، سود اقتصادی خوبی برای روسیه به ارمغان خواهد آورد.

۳_ افزایش توان تسلیحاتی ایران فرصتی برای تضعیف عربستان در منطقه غرب آسیا خواهد بود زیرا مسکو و ریاض قبلاً در مسأله قیمت نفت با اختلاف جدی مواجه شدند و اکنون روسیه با تقویت ایران، پاسخ مخالفت‌های عربستان را خواهد داد.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵ آبان ۱۳۹۹ - ۲۰:۵۷
ماباید علاوه بر سوخو ۳۰ سوخو ۳۵ وسوخو ۵۷ هم بگیریم چون الان نیاز به جنگنده نسل ۵ داریم
12
1
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۴
ماباید‌سوخو۳۵‌بگیریم
20
1
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳ آبان ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۱
تابه حال تحریم رابهانه میکردیم الان بهانه نداریدبابامثل ترکیه یامصر.زودقراردادتسلیحاتی رابستن ترکیه اس 400راگرفت مصرجنگنده ....کشورماهنوزازخواب بیدارنشده یعنی شمابلدنیستیدملت راخوشحال کنیداقاجنگنده های ایران آزرده خارج شده بفهمید جنگ ایران عراق زودازیادتان رفت ماهیچی نداشتیم خدای نکرده ا گرجنگی درکشوربوجودبیادباکدام جنگنده میجنگیدچرابه امنیت کشوراهمیت نمیدهید
15
2
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۰:۲۵
ایران باید ازهفت خان رستم ردبشه تاجنگنده بخرچندباروزیردفاع سفربه روسیه وکشورهای دیگه کرده ولی بی فایده از زمان سرداردهقان کشورمارابه خریدجنگنده است هنوزکه هنوزه خبری ازجنگنده نیست کشورهامریخ را فتح کردندماهنوزدنبال اف5توبدومن بدواف5بدوواقعامتاسفم جدن متاسفم
7
2
پربازدیدترین آخرین اخبار