پزشک و عدالتخواه استان سیستان و بلوچستان گفت: سخنان اخیر نماینده چابهار خطاب به وزارت نیرو و دعوت روسای مجلس و قوه قضائیه و دولت به خوردن آب هوتکها در سیستان و و بلوچستان یک روضه کامل است.
مجتبی جهانتیغ، پزشک و عدالتخواه استان سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو گفت: سخنان اخیر نماینده چابهار، آقای سعیدی در کمسیون عمرانی مجلس خطاب به وزارت نیرو و دعوت روسای مجلس و قوه قضاییه و دولت به خوردن آب کثیف هوتک که خود در آن جلسه همچون جام زهر محرومیت نوشید بهمراه شرح زجر دسترسی به آب شرب در بلوچستان، یک روضه کامل است.
جهانتیغ ادامه داد: روضهای از زجر حداقل نیم میلیون نفر برای آب. آن هم در کنار دریا و چند صد میلیون متر مکعب آب دو سد بزرگ (زیردان و پیشین) که جای آسایش و رفاه، در سکوت مردم را مصیب زده کرده است. حاصل سالها انباشت سومدیریت ها، فساد، غفلت و ناکارآمدیهای سیاستی نهادی و ساختاری. آبی کثیف که نمایی از شدت نابرابری در کشور است.
عدالتخواه استان سیستان و بلوچستان افزود: این آب کثیف، نمایی از نتایج خصوصی سازی نیز هست. چرا بعد از گذشت دهه ها، این سیاستها و قوانین لغو و بازنگری نمیشود؟ دولت همواره برای تامین آب این مناطق، کمبود بودجه را بهانه میکند، در حالی که فساد در شرکتهای خصوصی مربوطه نیز بیداد میکند. نمونه اخیر دستگیری مدیرکل آبفا روستایی استان سیستان و بلوچستان و هفت شرکت پیمانکار است.
وی یادآور شد: در حالی که اغنیا با یارانه دولتی از وفور آب، متراژ استخرها را افزایش میدهند و مردم دشتیاری و چابهار هرساله برای تامین آب، عزادار مرگ کودکان خود هستند. میزان یارانه دولتی در تامین هر متر مکعب آب در میزان مصرف مناطق ۱ تا ۳ تهران، در هر روز ۱ میلیارد و ۲۲۵ میلیون تومان است که صرف پر کردن آب استخرهای مناطق مرفه نشین و آبیاری فضای سبز واحدهای مسکونی میشود. یعنی با قطع چندماهه یارانه دولتی و آزادسازی نرخ آن برای میلیاردرهای ساکن این مناطق، بودجه آبرسانی به سیستان و بلوچستان تامین میشود.
جهانتیغ تصریح کرد: نماینده مطالبه گر و عدالت خواه چابهار، آقای سعیدی، محافظه کاریها و رخوت نمایندگان استان سیستان و بلوچستان را شکسته است و با درک رسانهای خود با تکرار نطقهای پر درد خود، توجه رسانهها به محرومیتهای هولناک منطقه سیستان و بلوچستان جلب میکند. برجسته شدن مطالبات، مسائل و محرومیتهای سیستان و بلوچستان در سطح ملی از آرزوهای مردم و فعالین رسانه و اجتماعی است، که به سختی محقق میشود و نمایندگان با جایگاهی که دارند، میتوانند به راحتی این آرزوها را محقق کرده و گامهای جدی در حل مسائل با ایجاد فشار اجتماعی کشوری بردارند؛ چرا که ریشه کنی محرومیتهای سیستان و بلوچستان تنها با اراده سیاسی و بودجه فرا استانی و ملی قابل تحقق دارد.