جدول تورم خوراکیها نشان میدهد که حداقل افزایش تورم ۳.۴ درصد بوده و روغنها و چربیها رکورددار بالاترین تورم ماهانه است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، تورم مهرماه با جهش ۷ واحد درصدی از نرخ ۳۴.۴ درصدی نقطهای مهر ۹۸ به ۴۱.۴ درصد رسید. این در حالی است که روند کاهش نرخ در ماههای قبل امیدها را برای تعدیل قیمت کالا و خدمات افزایش داده بود.
همچنین نرخ تورم ماهانه که افزایش قیمت را به وضوح نشان میدهد در مهرماه به ۷ درصد رسید یعنی نسبت به شهریور ماه (۳.۶ درصد) ۳.۴ درصد بیشتر شده است.
بر اساس جدول شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای کشور در مهرماه سال ۹۹ وضعیت رشد قیمتها نسبت به ماه قبل و نسبت به مدت مشابه سال قبل و میانگین دوازده ماه مشخص شده است.
در شاخص خوراکیها و آشامیدنیها نسبت به شهری و ۵.۷ درصد افزایش قیمت نمایان است. در زیر گروه این شاخص روغن و چربیها ۱۶.۲ درصد، شیر، پنیر، تخممرغ ۷.۷ درصد، سبزی و حبوبات ۷.۶ درصد و چای، نوشابه و آب میوه ۷.۲ درصد بیشترین افزایش قیمت را تجربه کردند.
همچنین در شاخص غیر خوراکی ها، شاخص حمل و نقل ۱۷ درصد، زیرگروه آب برق سوخت ۱۲.۸ درصد و همچنین خدمات و نگهداری ۸.۵ درصد و مبلمان و لوازم خانگی ۸.۲ درصد بیشترین رشد قیمت را داشتهاند. کمترین افزایش ماهانه مربوط به میوه و خشکبار با ۲.۳ درصد، شکر مربا عسل شکلات و شیرینی ۳.۴ درصد و گوشت قرمز و ماکیان ۳.۶ درصد است.