سه نماینده مردم البرز در مجلس شورای اسلامی به وزیر نیرو در خصوص طرح انتقال آب رودخانه کرج به تهران تذکر کتبی دادند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی حدادی، مهدی عسگری و علیرضا عباسی، نمایندگان مردم استان البرز در مجلس شورای اسلامی در اقدامی آیین نامهای به رضا اردکانیان، وزیر نیرو در خصوص طرح انتقال آب کرج به تهران تذکر کتبی دادند.
خلاصه تذکر کتبی این است که «با توجه به طرح انتقال آب کرج به تهران، مردم کرج به دنبال تضمین قطعی حیات رودخانه و زیست بو منطقه هستند و مسئولیت هرگونه تبعات بعدی برعهده مسئولان ذیربط خواهد بود.»
در شرح این تذکر آمده است:
با طرح انتقال آب از رودخانه کرج به تصفیه خانه ششم تهران از طریق تونل تاسیس شده، ۷/۵ متر مکعب بر ثانیه از جریان پایه آب رودخانه کرج حذف میگردد، لذا سوالات و ابهامات جدی برای مردم فهیم استان البرز ایجاد شده که نیاز به پاسخ گویی دارد:
۱- آیا کاهش کیفیت آب شرب تهران و افت تراز آب زیرزمینی و نشست زمین فقط مختص تهران است و استان البرز دچار مشکل نمیگردد؟! همان طور که مطلع هستید در وضعیت فعلی استان البرز افت تراز آب زیرزمینی سالیانه ۱ متر و نشست زمین در دشتهای جنوبی سالیانه ۳۰ سانتی متر میباشد.
۲- همان طور که میدانید منابع آب استان البرز ۷۸ درصد از منابع زیر زمینی و ۲۲ درصد از آبهای سطحی تامین میشود. در صورتی که این درصد برای تهران ۵۰ به ۵۰ است. جناب آقای وزیر تا کی قرار است با این تعریف از توسعه، به صورت نامتوازن منابع شهرها و استانها از بین برود؟!
۳- با حذف بخشی از دبی جریان رودخانه کرج، نسبت پسآب وارده افزایش یافته و تأمین آب کرج که در ۱ کیلومتری پایین دست بیلقان در حال انجام است با خطر جدی آلودگی آب شرب روبرو میشود که این انتقال گویی بدون توجه به اثرات کیفی بر روی رودخانه کرج در حال انجام است.
۴- بر اساس مطالعات انجام شده دانشگاه تهران، حقابه زیست محیطی رودخانه کرج برای حفظ حیات رودخانه و گونههای زیستی، و همچنین تغذیه سفرههای زیرزمینی حداقل ۱۸۳ میلیون متر مکعب در سال است، به صورت واضح بفرمایید وضعیت بعد انتقال چگونه است و این حقابه چگونه تامین میشود؟! و علت این اختلاف در تعیین حقابه زیست محیطی با مصوبه هیئت وزیران که عدد ۶۳ میلیون متر مکعب است چیست؟!
مردم کرج به دنبال تضمین قطعی حیات رودخانه و زیست بوم منطقه میباشند و مسئولیت هرگونه تبعات بعدی از جمله پیامدهای زیست محیطی، اقتصادی، اجتماعی، تامین آب شرب و فرونشست زمین برعهده مسئولین ذی ربط خواهد بود.
گفتنی است، طرح انتقال آب رودخانه کرج برای مصرف در تهران چند سالی است از سوی بخش خصوصی آغاز شده و لوله گذاریهای آن تا حدودی انجام شده است، اما به نظر میرسد این طرح، پیوست زیست محیطی ندارد و احتمال بی آبی در استان البرز را افزایش میدهد.