گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سیده فاطمه رام نژاد؛ مسئله ازدواج مسئله مهم وهمه جانبه ای است که امر مقدس دینی وعبادی می باشد و باعث تشکیل نهاد اجتماعی خانواده میشود.چه بسا یکسری علتها باعث کاهش ازدواج در کشور شده است که شاهد حدود ۱۲میلیون جوان مجرد در کشور هستیم، عمده ترین علتی که جوانان تمایل به ازدواج ندارند، ازدواج های ناموفقی است که در جامعه رخ میدهد. جوانان دم بخت وقتی شاهد زندگیهای پر از خشونت، عدم وفاداری، عدم مسئولیت پذیری، بدون آرامش، همراه خیانت و ... باشند، از ترس آسیب ها و برآورده نشدن انتظارات و توقعات تن به ازدواج نمی دهند.
خانواده از ابتدای تاریخ تاکنون به عنوان اصلی ترین زیر بنای جوامع وخاستگاه فرهنگ وتمدن ها وتاریخ بشر بوده است. پرداختن به این بنای مقدس وبنیادین و هدایت آن به جایگاه واقعی اش همواره سبب اصلاح خانواده بزرگ انسانی و غفلت از آن موجب دور شدن بشر از حیات حقیقی و سقوط به ورطه نابودی بوده است اما به تأخیر افتادن ازدواج معظلات و اثرات منفی در افراد و اجتماع از جمله: گسترش خلأعاطفی، افسردگی، ناامیدی، اضطراب، خشونت، پرخاشگری، افزایش سن ازدواج، از دست رفتن شور و شوق جوانی و کاهش انگیزه و تمایل به ازدواج را به همراه خواهد داشت.
لکن از اهداف دشمن در جنگ نرم منحرف کردن جوانان، جایگزین کردن سبک زندگی غربی به جای سبک زندگی اسلامی، متزلزل کردن بنیان خانواده می باشد، که اگر با ازدواج پیشگیری نشود احتمال رخنه کردن فساد اجتماعی و اخلاقی وجود دارد، چه بسا ازدواج های سفید دیگر برنامههای دشمن در جهت از بین بردن حیا و عفت است که پیامد آن کاهش فرزند آوری وافزایش پیری خواهد بود. از طرفی میدانیم عمده ترین علتی که جوانان تمایل به ازدواج ندارند، ازدواج های ناموفقی است که در جامعه رخ میدهد. جوانان دم بخت وقتی شاهد زندگیهای پر از خشونت، عدم وفاداری، عدم مسئولیت پذیری، بدون آرامش، همراه خیانتو ... باشند، از ترس آسیب ها و برآورده نشدن انتظارات و توقعات تن به ازدواج نمیدهند.
در نظام ارزشى اسلام، خانواده از منزلت و قداست خاصى برخوردار است و در محیط خانواده، زنان مدیریت داخلى این واحد کوچک اجتماعى را به عهده دارند و در سایه تلاش آنان مشکلاتى همچون، احساس بیهویتى، احساس ناامنى اجتماعى، محرومیت از داشتن الگوى مناسب شخصیتى، ترس و اضطراب، بیهدفى، کمبودهاى عاطفى و… رخت برمیبندد و شخصیت و ساختمان روانى سایر اعضاء خانواده شکل میگیرد و روح آنها تلطیف میشود.
بنابراین، مشعلدار عاطفه انسانى در محفل خانواده و در جامعه بزرگ بشرى، وجود پاک و دلهاى بیآلایش مادران است و نقش رهبرى آنها از جهت پاسدارى از ارزشهاى انسانى اسلامی بسیار مهم و خطیر میباشد لذا ناآگاهی از جایگاه مهم زن در خانواده و عدم اهتمام به احترام وحقوق زن را میتوان از مهمترین علل به خطر افتادن سلامت جامعه و مشکلات ذکر شده دانست که نهایتا منجر به افزایش آمار طلاق در جامعه میشود. با وجود فضای بازتر وشکل لیبرال در جامعه امروزی، زنان در اجتماع نقش بیشتری دارند. زنان شاید نیمی از جامعه را تشکیل دهند اما تأثیرشان بیشتر میباشد و عنصر اصلی خانواده زن است، این زنان شایسته هستند که با تربیت فرزندان صالح آرامش فضای خانواده را تامین میکنند لکن شخصیت های چون حضرت فاطمه (س)، حضرت زینب(س)، حضرت خدیجه(س) و... الگوی جاودان زنان مسلمان باید باشد.
سیده فاطمه رام نژاد - مسئول هسته پژوهشی اجتماعی بسیج دانشجویی دانشگاه ملایر
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.