عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: پایگاه داده برای «تحلیل بیان، بیان همزمان و شناسایی مسیرهای درون سلولی ژنهای گیاهان تحت تنشهای غیر زیستی» در دانشگاه شهید چمران اهواز طراحی شد.
مریم کلاهی، عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص طراحی پایگاه داده برای «تحلیل بیان، بیان هم زمان و شناسایی مسیرهای درون سلولی ژنهای گیاهان تحت تنشهای غیر زیستی» گفت: پایگاه داده تحلیل ژنهای گیاهان در شرایط تنشی برون داد، یک طرح پژوهشی دو ساله است که از دی ماه ۹۷ در گروه زیست شناسی دانشکده علوم این دانشگاه آغاز شد و با پشتیبانی حوزه معاونت پژوهشی منجر به ایجاد پایگاه دادهای شد که در نوع خود در قلمرو گیاهان و ژنتیک گیاهی دانشی نو به شمار میرود.
کلاهی افزود: در این پایگاه، ژنهای گیاهان مهم زراعی و مدلهای ژنتیکی قرار گرفته است. با توجه به اهمیت مطالعه گیاهان به عنوان سرمایههای طبیعی و منابع غذایی ارزشمند و اینکه بخش گستردهای از زمینهای زیر کشت دنیا در معرض تنش خشکی و شوری هستند، مطالعه رفتار ژنهای گیاهان در شرایط تنش میتواند بسیار کارآمد و مفید باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز خاطرنشان کرد: این پایگاه با توجه به ایجاد دسترسی سریع به دادههای پیچیده و تخصصی ژنها برای تمام پژوهشگران و علاقهمندان آشنا یا ناآشنا به بیوانفورماتیک، بسیار کارا خواهد بود.
وی ادامه داد: راه اندازی چنین سایتی علاوه بر کارایی بالا در تحقیقات پژوهشگران علوم کشاورزی، زیست شناسی سلولی ملکولی و داروسازی، میتواند در پیشبرد اهداف وب متریک (سایت رتبه بندی دانشگاههای جهان بر اساس وب سایت اینترنتی دانشگاهها که بیش از ۱۲ هزار دانشگاه در سراسر جهان را رتبه بندی میکند) دانشگاه شهید چمران اهواز موثر باشد و مانند یک منبعی پر استناد در مدارک علمی مورد توجه قرار گیرد.
کلاهس اظهار کرد: پایگاه مذکور، داده نتایج همبستگی بین ژنها و میزان بیان آنها بین گیاهان را در اختیار پژوهشگران قرار میدهد و این اطلاعات بر خلاف سایتهای مشابه خارجی به صورت اختصاصی برای اولین بار برای گیاهان در دانشگاه شهید چمران اهواز طراحی شده و مرتبط با آزمایشهای تنشهای خشکی و شوری است.