یک کارشناس مسائل آمریکا گفت: اقداماتی که ترامپ در هفتههای آخر ریاست جمهوری میخواهد به عنوان یک اقدام غیرمنتظره انجام دهد میتواند پیامدهای سیاسی هم برای خود او در دوران پس از ریاست جمهوری و هم برای حزب جمهوری خواه داشته باشد.
امیرعلی ابوالفتح کارشناس مسائل آمریکا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو در خصوص اقدامات احتمالی ترامپ تا تاریخ 20 ژانویه (حدود دو ماه دیگر) که هنوز رسماً رئیس جمهور آمریکاست گفت: البته هنوز تا پیروزی قطعی بایدن در انتخابات فاصله است گر چه رسانه های انتخاباتی او را پیروز انتخابات معرفی کرده اند و حتی اکثر رهبران جهان نیز به او تبریک گفتند اما این به معنی تعیین تکلیف شدن انتخابات در آمریکا نیست.
وی با اشاره به طرح شکایت از روند برگزاری انتخابات توسط ترامپ گفت: ما نمی دانیم این شکایت چیست و آیا می تواند شرایط انتخابات را تغییر دهد یا خیر؛ ایالات متحده 20 سال قبل نیز چنین شرایطی را تجربه کرد و نتیجه انتخابات به نفع جورج بوش تغییر یافت لذا نمی توان با قاطعیت گفت امروز بایدن رئیس جمهور آمریکا شده است.
ابوالفتح با اشاره به اقدامات تخریب گر ترامپ در آمریکا و خارج از آن گفت: همین الان آمریکا یک ویرانه است که اگر شکست ترامپ به لحاظ قانونی محرز شود رئیس جمهور بعدی با کلی از معضلات داخلی و خارجی مواجه است که حل و فصل هر کدام از آنها برای او زمان بر و سخت است.
این کارشناس مسائل آمریکا اصلی ترین این مشکلات را مسئله مهار و مدیریت بحران کرونا و مسائل اقتصادی و شکاف های اجتماعی در داخل آمریکا دانست و ادامه داد: در عرصه سیاست خارجی هم باز گرداندن آمریکا به جایگاه قبل از ترامپ کار سادهای نیست.
وی تصریح کرد: حتی اگر ترامپ در انتخابات نوامبر 2020 به طور قطعی میدان را واگذار کند و شکست بخورد تا ظهر روز 20 ژانویه 2021 به لحاظ قانونی رئیس جمهور آمریکاست و قادر به انجام هر کاری است.
ابوالفتح یادآور شد: البته ذکر این نکته ضروری است که در این بازه تقریبا دو ماهه ساختار بروکراسی احتیاط بیشتری می کند و به غیر از حلقه اولیه گرد ترامپ مثل پمپئو و سایر وزرای اصلی که با دولت ها رفت و آمد می کنند، بدنه سیستم بروکراسی خیلی امید دارند که بتوانند جایگاه خود را در دولت جدید هم حفظ کنند لذا اگر ترامپ بخواهد اقدامی غیرمعمول انجام دهد احتمالاً با مقاومتهای سازمانی از درون بروکراسی آمریکا مواجه خواهد شد.
این کارشناس مسائل آمریکا ادامه داد: از این رو به جهت تئوری ترامپ تا روزی که قانونا رئیس جمهور است از اختیارات ریاست جمهوری برخوردار است ولی به نظر می رسد روحیه او پس از اعلام نتایج انتخابات به شدت لطمه دیده و این امر تمرکز وی بر موضوعات اساسی را به هم زده است ضمن اینکه به هر حال اقداماتی که او در هفته های آخر ریاست جمهوری می خواهد به عنوان یک اقدام غیرمنتظره انجام دهد می تواند پیامدهای سیاسی هم برای خود او در دوران پس از ریاست جمهوری و هم برای حزب جمهوری خواه داشته باشد و آنها را بیش از این دچار چالش کند.
ابوالفتح تصریح کرد: از طرف دیگر به حال ترامپ هم فرق چندانی نمی کند که در این دو ماه پیش رو اقدام غیرمترقبه ای انجام دهد شاید قبل از انتخابات وی می توانست این فرض را محتمل بداند که برای انحراف افکار عمومی اقداماتی مصنوعی انجام دهد اما الان با توجه به اینکه او شکست خورده انتخابات است هر اقدامی که انجام دهد در پیروزی جمهوری خواهان تاثیری نخواهد داشت و از سوی دیگر به اندازه کافی برای رئیس جمهور بعدی دردسر به ارث گذاشته است.