کد خبر:۸۹۶۲۸۴
ابوالفتح در گفتگو با دانشجو تشریح کرد؛

وحشت نظام بانکی جهان از ارعاب‌گری وزارت خزانه داری آمریکا علیه ایران / چرا واشنگتن دارو را تحریم کرده است؟

یک کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به اقدامات عملی و محسوس آمریکا در قبال ارعاب بانک‌های جهانی گفت: برخی بانک‌های اروپایی ۸ الی ۹ میلیارد جریمه پرداخت کردند که پرونده آن‌ها به دلیل همکاری با ایران در وزارت خزانه داری آمریکا مختومه شود و اگر ...

گروه سیاسی  خبرگزاری دانشجو، زهرا مهران راد، وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ای ادعا کرده بانک‌های خارجی بابت تسهیل مبادلات مربوط به عرضه اقلام دارویی و پزشکی مانند محلول‌های ضدعفونی‌کننده دست، دستگاه‌های تنفس مصنوعی و تجهیزات حفاظت شخصی به ایران جریمه نخواهند شد.

این ادعا در حالی مطرح شده که کارشناسان مسائل تحریمی روز دوشنبه به روزنامه آمریکایی واشنگتن‌پست گفتند تحریم‌های واشنگتن ممکن است در دسترسی ایران به واکسن کرونا اخلال ایجاد کنند.

قبل‌تر از آن، «عبدالناصر همتی» رئیس کل بانک مرکزی ایران هم طی یاددشتی در اینستاگرام توضیحاتی را درباره مانع‌تراشی آمریکا برای انتقال ارز جهت خرید واکسن کرونا مطرح کرد.

وی نوشت: «برخی نادانسته یا مغرضانه، سعی در تطهیر اقدامات غیرانسانی آمریکا در تحریم ایران را دارند و تنها به ادعای دروغین آمریکا بر عدم محدودیت برمعاملات دارو تاکید می‌کنند، برای ثبت درحافظه تاریخی می‌گویم: اعلام خبر مربوط به توزیع واکسن کرونا توسط برخی کشور‌های همسایه بین مردمشان تلخ‌ترین پاسخ به این عده است.»

رئیس بانک مرکزی ایران اضافه کرد: «از آنجاکه خرید واکسن کرونا (covax) بایستی ازمسیر رسمی سازمان بهداشت جهانی انجام گیرد، تاکنون هر طریقی برای پرداخت و انتقال ارز مورد نیاز، به خاطر تحریم غیرانسانی دولت آمریکا و ضرورت اخذ مجوز اوفک، با مانع مواجه شده است.»
در ان خصوص برآن شدیم تا با امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل آمریکا در خصوص چرایی یک بام و دو هوای سیاست آمریکایی ها در قبال تحریم دارو و اقلام حیاتی به گفتگو بپردازیم.
 
* مانع افکنی آمریکا بر سر ورود اقلام دارویی به ایران چیزی جز بی آبرویی برای آنها نخواهد داشت
 وی در این خصوص معتقد است: آمریکایی‌ها شاهد آن هستند که مانع افکنی آن‌ها بر سر مسائل مربوط به اقلام دارویی و درمانی برای ورود به ایران در جهان با بازخورد منفی مواجه شده و از لحاظ اخلاقی- انسانی نزد افکار عمومی قابل پذیرش نیست که کشوری به لحاظ دارو و درمان تحت تحریم قرار بگیرد آن هم در شرایط کرونایی و دست و پنجه نرم کردن مردم با این بیماری کشنده، در حقیقت مانع افکنی آمریکا در این مسیر چیزی جز بی آبرویی و بدنامی برای آن‌ها نخواهد داشت.

این کارشناس مسائل آمریکا افزود: از این رو آمریکایی‌ها مُصر هستند که بر روی این ادعا پافشاری کنند که دارو و اقلام بشردوستانه برای ایران تحریم نیست. البته در قوانین هم این چنین است که تحریم‌ها شامل کالا‌های درمانی و بشردوستانه نمی‌شود و بیانیه‌ای که وزارت خزانه داری آمریکا اخیرا منتشر کرد نیز بر عدم تحریم اقلام بشردوستانه تاکید دارد.

* وحشت نظام بانکی جهان از ارعاب گری وزارت خزانه داری آمریکا باعث عدم معامله با بانک های ایرانی شده 
ابوالفتح تصریح کرد:، اما آنچه در عمل به چشم می‌خورد رویه دیگری است شواهد حکایت از آن دارد که وحشت نظام بانکی جهان از ارعاب گری وزارت خزانه داری آمریکا باعث عدم معامله بانک‌ها در سرتاسر جهان با بانک‌های ایرانی شده است.

این کارشناس مسائل آمریکا ادامه داد: اساساً وزارت خزانه داری آمریکا از یک طرف اعلام می‌کند ایران تحت تحریم اقلام دارویی نیست و از طرف دیگر به گونه‌ای با بانک‌های جهانی برخورد می‌کند که آن‌ها جرات ورود در این حوزه را ندارند، چون نگران هستند که با جرایم سنگین از سوی وزارت خزانه داری آمریکا روبرو شوند.
اساسا وزارت خزانه داری آمریکا از یک طرف اعلام می‌کند ایران تحت تحریم اقلام دارویی نیست و از طرف دیگر به گونه‌ای با بانک‌های جهانی برخورد می‌کند که آن‌ها جرات ورود در این حوزه را ندارند، چون نگران هستند که با جرایم سنگین از سوی وزارت خزانه داری آمریکا روبرو شوند.


وی با اشاره به اقدامات عملی و محسوس آمریکا در قبال ارعاب بانک‌های جهانی گفت: برخی باانک‌های اروپایی تا ۸ الی ۹ میلیارد جریمه پرداخت کردند که پرونده آن‌ها به دلیل همکاری با ایران در وزارت خزانه داری آمریکا مختومه شود و اگر این پول را پرداخت نمی‌کردند ممکن بود آمریکا آن‌ها را ۵۰ الی ۶۰ میلیارد دلار جریمه کند این روند به دلیل آن است که نظام بانکی کاملا در اختیار آمریکایی‌ها قرار دارد و می‌تواند به سادگی اموال سایر بانک‌ها را بلوکه کند.

ابوالفتح افزود: بر این اساس بانک‌های جهانی نگران آن هستند که مورد عملکرد بدون تدبیر آمریکایی‌ها قرار گیرند آن هم در قبال دولتی که دمدمی مزاج است، به تعهدات خود پایبند نیست و خیلی صریح نظرات خود را تغییر می‌دهد. با این حساب این رویه می‌تواند پیامد‌های زیادی برای آن بانک‌ها داشته باشد.

این کارشناس مسائل آمریکا ادامه داد: از این رو به لحاظ عملی و آنچه در میدان واقعیت دیده می‌شود یک فضای ترس و وحشتی که آمریکا برای نظام بانکی کشور‌های مختلف در جهان ایجاد کرده، اما در روی کاغذ و با استناد به اسناد و مدارک مدعی می‌شود که تحریم کالا‌های دارویی درمانی در قوانین ما و برعلیه ایران وجود ندارد.
آمریکا روی کاغذ و با استناد به اسناد و مدارک مدعی می‌شود که تحریم کالا‌های دارویی درمانی در قوانین ما و برعلیه ایران وجود ندارد.


وی در پایان این گفتگو خصوص اینکه آیا تغییر دولت در آمریکا و به تبع آن تغییر وزیر خزانه داری در شرایط پیش آمده موثر خواهد بود یا خیر گفت: اساسا اوفک دستورالعمل‌های خود را از وزارت خزانه داری آمریکا دریافت می‌کند و آنچه مهم است اوفک در زمان ترامپ از لحاظ جهت گیری‌ها تفاوت چندانی با اوفک زمان اوباما نداشت، اما باید منتظر ماند و دید آیا با ورود وزیر خزانه داری جدید تغییری در رویه این نهاد در خصوص تحریم‌های ضد ایرانی صورت خواهد گرفت یا خیر.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار