به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، چین و گروه ۷۷ در اعلانیه وزراتی خود روز پنجشنبه خواستار لغو تحریمهای یکجانبه علیه ایران شدند.
وزرای خارجه کشورهای عضو گروه ۷۷ و چین روز پنجشنبه چهل و چهارمین نشست سالانه خود را برگزار کردند. وزرای خارجه این کشورها درباره مسائل اقتصادی دنیا، آثار بیماری همهگیر کووید-۱۹ و تحولات اخیر دنیا رایزنی کردند.
چین و کشورهای گروه ۷۷ در پایان این نشست بیانیه وزراتی خود را منتشر کردند. در بخشهایی از این بیانیه به ایران و برجام اشاره شده است.
در بند ۲۴۵ این اعلانیه درباره برجام آمده است: «وزرا، بار دیگر اهمیت حمایت از چندجانبه گرایی و تقویت آن را مورد تأکید قرار دادند و در این زمینه، تصریح کردند که برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) بین جمهوری اسلامی ایران و سایر طرفها، مورد ملموسی از اقدامات موفق چندجانبه برای حل و فصل مسائل برجسته جهانی به شمار میرود. آنها تأکید کردند که این مدل، نمونهای واقعی از سرعت در دستیابی به توسعه پایدار از طرق مختلف از جمله تقویت همکاریهای بینالمللی است.»
در بند ۲۵۲ این اعلانیه هم آمده است: «وزرا، بار دیگر بر رد تحریمهای یکجانبه اقتصادی وضعشده علیه جمهوری اسلامی ایران که روی رفاه و توسعه مردم جمهوری اسلامی ایران اثرات منفی دارد تأکید کردند و در این زمینه خواستار رفع فوری آن تحریمها شدند.»
دولت آمریکا در راستای اهداف خصمانه خود علیه جمهوری اسلامی اسلامی ایران و پیشبرد جنگ اقتصادی علیه این کشور تحریمهایی را به بهانههای مختلف وضع کرده است. واشنگتن شرکتهای آمریکایی و شرکتهای مستقر در کشورهای ثالث را به تبعیت از این تحریمها ملزم میکند.
«دفتر تروریسم و اطلاعات مالی» وزارت خزانهداری یا «FTI» که در سال ۲۰۰۴ به عنوان یکی از نهادهای وزارت خزانهداری آمریکا ایجاد شده مرکز طراحی جنگ اقتصادی این کشور علیه کشورهای مخالف با سیاستهای کلان واشنگتن به شمار میرود.
«دفتر تروریسم و اطلاعات مالی» مأموریت ادعایی خود را «اجرای راهبردهای دولت آمریکا برای مبارزه با تأمین مالی تروریسم در سطح داخلی و بینالمللی، تدوین و اجرای راهبردهای ملی در خصوص مبارزه با شبکههای پولشویی و تأمین مالی تروریسم» اعلام میکند.
یکی از مهمترین اهداف و محورهای فعالیت «دفتر تروریسم و اطلاعات مالی» را هدایت جنگ اقتصادی علیه ایران، ضربه زدن به گروههای محور مقاومت و تبدیل کردن نظام مالی آمریکا به یک اهرم فشار علیه اقتصاد کشورهای ناهمسو با این کشور تشکیل میدهند.
«سیانان» در گزارشی در سال ۲۰۱۰ «دفتر تروریسم و اطلاعات مالی» را «اتاق جنگ ساکت» علیه ایران توصیف کرده و درباره آن نوشته است: «آنها در واقع، مسئول فلج کردن اقتصاد ایران هستند.» «سیانان» نوشته فعالیتهای این دفتر معمولا بدون جار و جنجال انجام میشوند، اما اثرگذار هستند.