قانون جدید صدور چک در آذر ماه ۹۷ به دلیل بهروزرسانی و اصلاحات قانون قدیم به تصویب مجلس رسید. نوآوریهای موجود در قانون جدید صدور چک، سبب شده تا با اجرای کامل آن، تخلفات این حوزه به حداقل برسد. با این حال به دلیل اهمال و کمکاری بانک مرکزی، اکثر بندهای این قانون اجرایی نشده است.
عباس گودرزی؛ نماینده مجلس یازدهم در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو درباره عدم اجرای قانون جدید چک، گفت: قانون جدید چک در مجلس شورای اسلامی تصویب شده و به تائید شورای نگهبان هم رسیده است. بانک مرکزی و سایر بانکهای عامل باید نسبت به اجرای قانون جدید اقدام کنند.
وی ادامه داد: قانون جدید چک جزء قوانینی است که همچون ریلی برای فعالیتهای اقتصادی و تجاری عمل میکند. قانون مذکور به دلیل ماهیت پیشگیرانهای که دارد در کاهش جرم و کاهش پروندههای ورودی قوه قضائیه تاثیرگذار است.
نماینده مردم لرستان با بیان اینکه قانون جدید چک از میزان تخلفات کاسته است، گفت: بر اساس گزارشهای رسیده از نهادهای نظارتی، بخشی از قانون جدید چک اجرا شده که بسیار اثربخش بوده و از میزان تخلفات مربوط به چک کاسته است. میتوانم بگوییم قانون جدید چک کمک بزرگی به کشور کرده است.
قانون جدید چک در کاهش بزهکاری و در واقع تقلیل تخلفات تاثیر گذار خواهد بود وی در ادامه افزود: بخشهای دیگر قانون جدید چک را هم دولت باید هرچه سریعتر اجرا کند. عدم اجرای قوانین این چنینی هیج توجیهی ندارد. بانک مرکزی باید این موضوع را پیگیری کند.
گودرزی در پایان تصریح کرد: بانک مرکزی نه تنها باید قانون جدید چک را اجرا کند، بلکه طرحهای دیگری هم که میتواند به کاهش تخلفات چکهای برگشتی کمک کند را در دستور بررسی قرار دهد. با قطع و یقین میگویم، قانون جدید چک در کاهش بزهکاری و در واقع تقلیل تخلفات تاثیر گذار خواهد بود.