سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی تزریق گاز UF ۶ به زنجیره ۱۷۴ تایی سانتریفیوژهای IR۲m را تأیید کرد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، کاظم غریب آبادی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی امروز (چهارشنبه) ضمن تایید خبر تزریق گاز UF۶ به زنجیره ۱۷۴ تایی سانتریفیوژهای IR۲m گفت: مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی با انتشار گزارش نیم صفحهای در روز گذشته (سهشنبه) اعلام کرد که بازرسان آژانس در تاریخ ۱۴ نوامبر (۲۴ آبان ماه) آغاز تزریق گاز UF۶ به یک زنجیره ۱۷۴ تایی سانتریفیوژهای IR۲m در دو کارخانه غنی سازی سوخت در نطنز را راستی آزمایی کردند.
پیش از این رویترز به نقل از آژانس از تزریق گاز به این سانتریفیوژها خبر داده بود. خبرگزاری «رویترز» در این باره نوشت آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارشی که روز سهشنبه به کشورهای عضو ارائه داده و امروز به دست رویترز رسیده، عنوان کرده است: «در تاریخ چهاردهم نوامبر ۲۰۲۰، آژانس تایید کرد که ایران تزریق UF۶ به آبشار ۱۷۴ سانتریفیوژ IR۲m که اخیراََ در تاسیسات غنیسازی نطنز نصب شده را آغاز کرده است».
آژانس در گزارش پیشین خود که چهارشنبه هفته پیش منتشر شد، اعلام کرد که ایران نخستین آبشار سانتریفیوژهای پیشرفته IR۲m را در تأسیسات هستهای نظنز نصب کرده، اما هنوز تزریق گاز را انجام نداده است.
در این گزارش، میزان ذخایر اورانیوم ایران تا ۲ نوامبر، ۲۴۴۲.۹ کیلوگرم اعلام شده که برابر با حدود ۳۶۰۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای پایین است.
غریب آبادی پیش از این نیز در ارزیابی از گزارش آژانس گفته بود: براساس این گزارش، ایران علاوه بر تداوم تولید آب سنگین و ذخیره آن، مقادیری نیز افزون بر ۲.۲ تن آب سنگین به خارج صادر کرده و همچنین ۱.۳ تن نیز در راستای فعالیتهای تحقیق و توسعه خود مصرف کرده است.
غریب آبادی همچنین افزوده بود: طبق گزارش آژانس، فعالیتهای غنی سازی در نطنز و فردو، از جمله با ماشینهای جدید، و غنی سازی تا ۴.۵ درصد و فراتر از ۳.۶۷ درصد مقرر در برجام، همچنان ادامه دارد. علاوه بر این، گزارش به تصمیم اخیر ایران برای انتقال سانتریفیوژهای تحقیق و توسعه به زیرزمین در نطنز اشاره کرده و گفته است که ایران اعلام کرده در این راستا الزامات پادمانی را در نظر خواهد گرفت.