به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، اتحادیه اروپا روز جمعه اعلام کرد که این اتحادیه قابلیت رسیدن به هدف خود برای تبدیل شدن به یک قدرت نظامی مستقل که بتواند به ناتو کمک کرده یا به سرعت به استقرار نیرو در مناطق بحران بپردازد را ندارد.
در نخستین گزارش سالانه دفاعی درباره کمبودهای دفاعی اصلی که روز جمعه به وزیران دفاع این اتحادیه ارائه شده، مشخص شد که تنها ۶۰ درصد از نیروها و تجهیزانی که کشورهای عضو اتحادیه اروپا دارند برای استقرار نیروها در مناطق بحران مناسب است.
در این گزارش آمده که دولتهای اروپایی تمایلی به ارسال نیروهایشان به مناطق بحران ندارند و در ماموریتهای نظامی رسمی اتحادیه اروپا تنها ۷ درصد از پرسنل نظامی کشورهای اروپایی حضور دارند و تامین این نیروها به یکی از چالشها تبدیل شده است.
در حالی که اتحادیه اروپا به خوبی ضعفهای خود در حوزه نظامی را میداند قدرتهای اصلی این اتحادیه نظیر فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا امیدوار هستند که گزارش اخیر بتواند به رفع این ضعفها کمک کند.
در این گزارش آمده است: «اتحادیه اروپا تمامی قابلیتهای نظامی مورد نیاز در راستای رسیدن به سطح خواستههای خود را ندارد.»
«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در همین زمینه در جمع خبرنگاران گفته است: «ساختار دفاعی اروپا از هم گسیخته بوده و از درگیری عملیاتی ناکافی و تکراری رنج میبرد.»
کشورهای کوچک اتحادیه اروپا نظیر یونان، سوئد و لهستان به دنبال حمایت از صنایع نظامی داخلی خود بوده که این موضوع به تولید سلاحهای تکراری و بی نتیجه شدن هماهنگیها در دفاع از قاره میانجامد.
در همان زمان، کشورهای کوچک اتحادیه اروپا نظیر بلژیک و لوکزامبورگ در میان کشورهایی هستند که کمترین هزینه نظامی در اروپا را داشته و دانمارک نیز تصمیم گرفته که از طرحهای دفاعی اروپا خارج شود.
از سوی دیگر، فرانسه و آلمان نیز درباره میزان توسعه هماهنگی نظامی اتحادیه اروپا مستقل از آمریکا اختلافاتی دارند. آمریکا در حال حاضر بزرگترین قدرت ناتو بوده و یکی از موثرترین تضمینکنندگان امنیت اروپا پس از جنگ جهانی دوم به شمار میآید.