آخرین اخبار:
کد خبر:۸۹۱۵۲۹
در گفتگو با استاد اقتصاد بررسی شد؛

دلالان بازار ارز چگونه قماربازی می‌کنند؟ / بازیگران داخلی در معاملات‌فردایی دلار نقش دارند

کامران ندری گفت: معامله کنندگان ارز فردایی هم افراد حرفه‌ای هستند و هم اطلاعاتی به آن‌ها داده می‌شود چرا که بر پایه شانس بر سر مبالغ سنگین معامله نمی‌کنند، اما اینکه اطلاعات ارزی از کجا به دست آن‌ها می‌رسد چندان مشخص نیست.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، این روز‌ها تحرک دلالانی که دلار فردایی را سیگنال می‌کنند در بازار ارز به شدت افزایش یافته است. نوسانات ارز؛ مسائل تحریمی و مشکلات اقتصادی راه را برای رشد معاملات فردایی در بازار ارز باز کرده است. با اینکه به گفته کارشناسان معاملات دلار فردایی کاملا صوری است، اما همین معاملات بازار را با چالش‌های جدی قیمتی رو به رو می‌کند. اینکه دلار فردایی که در همان روز یا در طی بیست و چهار ساعت معامله می‌شود چگونه بر نرخ ارز تاثیر می‌گذارد و جزییات کار این دلالان یا معامله گران چیست را در این گفتگو از کامران ندری؛ اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق علیه السلام پرسیده‌ایم که در ادامه آمده است.

درباره معاملات فردایی و روش این معامله برای ما توضیح دهید که اصولا این نوع از معامله ارز چیست وچه تفاوتی با سایر معاملات ارزی دارد؟
معاملات فردایی در واقع نوعی قمار روی نرخ ارز است که نمی‌توان اثرات مثبتی از آن بر روی اقتصاد عنوان کرد. اصولا کسانی که اقدام به معاملات فردایی می‌کنند براساس پیش بینی‌های خود دست به چنین کاری می‌زنند. با توجه به اینکه پیش بینی نرخ ارز در بلند مدت کار سختی است بنابراین معامله کنندگان ارز فردایی نرخ ارز را برای یک روز آینده قیمت گذاری می‌کنند از این جهت است که اسم این روش معاملات فردایی گذاشته شده است. روش معاملات فردایی اینگونه است که مثلا کسی می‌گوید من فردا دلار را ۳۰ هزار تومان می‌خرم در حالی که قیمت دلار در حال حاضر ۲۸۰۰۰ تومان است اگر فردا قیمت دلار ۲۷ هزار تومان شود او باید به همان قیمت هزار تومان بیشتر از نرخ روز دلار را خریداری کند؛ منتهی این وسط اصلا دلاری خرید و فروش نمی‌شود. یا اگر نرخ دلار امروز ۲۸ هزار تومان باشد فروشنده با نرخ ۳۰ هزار تومان بفروشد، اما نرخ دلار فردا همان ۲۸ هزار تومان بماند فروشنده باید مابه ازای آن را که از قبل عنوان کرده به خریدار پرداخت کند. به هر حال با توضیح روش معاملات فردایی متوجه شدیم کسانی که این معامله را انجام می‌دهند قمار بازانی قهار در این زمینه هستند که راه و چاه بازار ارز را به خوبی می‌شناسند، بنابراین، چون اصل معاملات فردایی بر پایه قمار انجام می‌شود یا یکی برنده این بازی است یا بازنده. این روال همیشه در قمار وجود داشته است.

بیشتر بخوانید:

معاملات فردایی ارزی روی قیمت ارز داخلی تاثیر می‌گذارد؟
به هر حال این قمار یعنی قمار تجاری برای عده‌ای جالب و جذاب است با اینکه درواقع دلاری گرفته یا تحویل داده نمی‌شود و چانه زنی‌ها فقط روی نرخ گذاری و تعیین و خرید و فروش دلار به این شیوه است که دلار چقدر کاهش یا افزایش می‌یابد، اما حکم قمار دارد. از سوی دیگر این موضوع ثابت شده است که معاملات فردایی روی نرخ دلار و تعیین قیمت ارز بسیار تاثیر گذار است به این دلیل که حرفه ای‌ها دراین بازار نقش ایفا می‌کنند. به عبارت دیگر کسانی که دراین بازار معامله می‌کنند به بازار ارز سیگنال می‌دهند، این سیگنال دهندگان در این بازار به شدت حرفه‌ای عمل می‌کنند چرا که بازار ارز ونوسانات و تحرکات تاثیر گذار بر آن را به خوبی می‌شناسند و می‌دانند چه عواملی موجب ریزش یا افزایش نرخ ارز می‌شود، براین اساس وقتی قمار بازان قیمت ارز را پیش‌بینی می‌کنند، چون پیش بینی آن‌ها کارشناسی شده است روی بازار ارز تاثیر می‌گذارد.

آیا نوع پیش بینی معامله کنندگان فردایی ارز با پیش بینی‌ها و تحلیل‌هایی که کارشناسانی مثل خود شما ارائه می‌دهند تفاوتی دارد؟
بله، پیش بینی معامله کنندگان فردایی ارز با پیش بینی‌های کارشناسانی، چون بنده از این جهت متفاوت است که ما فقط پیش بینی و تحلیل ارائه می‌دهیم بدون اینکه برای این موضوع هزینه‌ای کنیم، اما پیش بینی کنندگان معاملات فردایی، چون هزینه می‌کنند تاوان این هزینه را می‌دهند لذا روی بازار‌ها به شدت تاثیر می‌گذارد و سیگنال‌هایی که از این بازار به بیرون درز می‌کند روی تصمیم‌گیری‌های مردم در معاملات ارزی تاثیر می‌گذارد، به عبارت دیگر مردم برنامه‌های خودشان را به پیش‌بینی‌های این معامله گران وابسته می‌کنند.

بیشتر بخوانید:

عدم شناسایی دقیق محل معاملات فردایی کار را برای شناسایی و منهدم کردن این معامله گران سخت نمی‌کند؟
با توجه به اینکه معاملات فردایی در مکان و لوکیشن خاص و مشخصی انجام نمی‌شود و بخشی از آن در خارج از کشور با استفاده از فضای مجازی و در بستر تلگرام انجام می‌شود چندان قابل مدیریت و کنترل نیست، بنابراین امکانی برای جلوگیری قانونی از این معاملات وجود ندارد. به هر حال معاملات بازار فردایی گرچه قمار است، اما تاثیر گذار است و، چون حرفه ای‌ها بر روی نرخ ارز شرط بندی می‌کنند فعالین اقتصادی روی این پیش‌بینی‌ها حساب خاصی باز می‌کنند، لذا تصمیم گیری‌های اقتصادی خود را بر مبنای تعیین شده نرخ ارز فردایی استوار می‌کنند. با اینکه درایران مشخص نیست که معامله کنندگان فردایی چه کسانی هستند و چگونه فعالیت می‌کنند و سایت‌هایی که معاملات فردایی را باز نشرمی کردند هم تعطیل شده و جلوی آن‌ها گرفته شده و اصولا هیچ سایت داخلی نرخ معاملات فردایی را ذکر و باز نشر نمی‌کند، اما بازار کار خود را می‌کنند. بازار معاملات فردایی هم در خفا نشان داده که تابع دستورات دولتی نیست و دولت نتوانسته معاملات فردایی را کنترل کند.

اصولا چه رقم‌هایی در بازار فردایی بین معامله کنندگان رد و بدل می‌شود؟
در بازار فردایی رقم‌های خرد معامله نمی‌شود. اصطلاح آن‌ها برای فروش " خط " است وقتی می‌گویند یک خط، یعنی هر خط آن‌ها یک میلیون دلار است. می‌گوید من فردا ۲ میلیون دلار با قیمت ۳۰ هزار تومان می‌خرم ممکن است که قیمت هم ۳۰ هزار تومان نباشد بنابراین اگر فردا قیمت ۲۹۰۰۰ تومان شد ۲ میلیون هزار تومان باید به طرفی که گفته می‌فروشم پرداخت شود، بنابراین حجم بالایی درمعاملات فردایی رد و بدل می‌شود.

آیا می‌توانیم گمان ببریم معامله گران فردایی با عواملی در داخل ایران که بر بازار ارز تاثیر گذارند مرتبط هستند؟
به هر حال کسانی که این معامله را انجام می‌دهند هم افراد حرفه‌ای هستند و هم اینکه اطلاعاتی به آن‌ها داده می‌شود. اینکه اطلاعات ارزی از کجا به دست آن‌ها می‌رسد چندان مشخص نیست بنابراین بر پایه شانس و اقبال بر سر این مبالغ سنگین پیش‌بینی و معامله نمی‌کنند، حتما از جا‌هایی اطلاعاتی کسب می‌کنند که مبنای معامله آن‌ها می‌شود. قطعا معامله کنندگان ارز فردایی با فعالین بازار ارز و عرضه کنندگان ارز در ارتباط هستند و اصلاً ممکن است به آن‌ها وابسته باشند و آن‌ها به معامله کنندگان فردایی سیگنال بدهند که ما فردا ارز کمتری به بازار عرضه می‌کنیم بنابراین قیمت بالاتر می‌رود، لذا احتمال شراکت آن‌ها در سودآوری داده می‌شود. از این رو می‌توان گمان برد که دست‌هایی در کار است چرا که وقتی معامله کنندگان ارز فردایی عددی می‌دهند روی آن عدد فردا در بازار ارز حساب باز می‌شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۲ آذر ۱۳۹۹ - ۰۸:۴۷
معاملات فردایی فقط در دلالان دیده نمیشه بعضی از خود همین سکه فروشهای بازار هم به نوعی معاملات فردایی دارن انحام میدن

شما برو بازار بگو میخ‌ام به قیمتی که در تابلو هست سکه بخرم میکن ما مار به تابلو نداریم و از ۱۰۰ هزار تا ۲۰۰ هزار تومن بالاتر از نرخ تابلو به شما سکه رو میفروشن

فرداش میری میبینی همون مبلغ اضافی که ازت کرفتند رو در قیمت تابلو انلاین ، لحاظ شده و به همون میزان افزایش قیمت پیدا کرده

از اونحا که در معاملات سکه رسیدی رد و بدل نمیشه و فروشنده به شما رسید نمیده این اتفاق و این سوء استفاده دقیقا داره رخ میده

در عوض موقعی که میخوان سکه رو از شما بخرند نرخ تابلو براشون ملاک میشه و ۱۰۰ هزار تومن کم و بیش کمتر از نرخ تابلو ازتون میخرند

در ضمن خود دولت و بانک مرکزی که سکه ضرب میکند و دلار صرافی نا رو تأمین میکند بیشترین سود رو از این کراتی ها و این معاملات فردایی و.. رو به برای جبران کسری شون بجیب میزنند پس ی کارشناس اقتصاد
همهدمشکلات این بازار ارز و سمه رو بپای دلال ننویسید

اکه مشکل دلال بود چرا وقتی یه دلال بزرگ رو دستکیر میکنن قیمت ارز و سکه پایین نمیاد !؟ پس مشکل اصلی جای دیگه است بقول معروف کرم از خود درخته منتها بعضی ها بنفعشون نیست که بگن کرم از خود درخته
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار