واردکنندگان نهادههای دامی و طیور که در یک ماه اخیر کالایشان را بدون تخصیص ارز از گمرکات ترخیص کردهاند، خواستار حمایت، تدوین و ابلاغ ضوابط تأمین ارز هستند
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بهرغم ترخیص نهادههای دامی به صورت امانی و درصدی، مشکل دامداران و مرغداران همچنان ادامه دارد و قیمت مرغ و گوشت روزانه رو به افزایش است. این وضعیت در حالی است که واردکنندگان نهادههای دامی و طیور که در یک ماه اخیر کالایشان را بدون تخصیص ارز از گمرکات ترخیص کردهاند، خواستار حمایت، تدوین و ابلاغ ضوابط تأمین ارز هستند و با نگرانی نسبت به چشمانداز تخصیص ارز و تداوم این روند بیمناکند. طی ماههای گذشته تخصیص ارز به واردات کالاهای اساسی و ترخیص این کالاها از گمرکات چالشهای بسیاری را به همراه داشته، به طوری که تداوم نابسامانی در بازار نهادههای دامی موجب شد شورای هماهنگی اقتصادی دولت چند هفته قبل برای حل مشکل رسوب کالا در بنادر تصمیم بگیرد که واردات کالاهای اساسی و مواد اولیه تولید به دو شیوه تهاتر واردات در برابر صادرات و واردات از محل ارز متقاضی انجام شود. در بخش نهادههای دامی و طیور نیز صف طویل تخصیص ارز و معطلی واردکنندگان موجب شد برخی از واردکنندگان براساس مصوبه ترخیص درصدی، بخشی از محمولههای خود را پیش از تخصیص ارز بهصورت امانی از گمرکات ترخیص و طبق ضوابط ستاد تنظیم بازار در بازار داخلی توزیع کنند.
در حال حاضر خبرهای رسیده حاکی از آن است که هنوز تخصیص ارز بخشی از محمولههای وارداتی نهادههای دامی که به صورت درصدی و امانی از گمرکات ترخیص شده، انجام نشده و دولت همچنان اصرار دارد که واردکنندگان به ترخیص درصدی و امانی محمولههای خود ادامه دهند، اما واردکنندگان با نگرانی نسبت به چشمانداز تخصیص ارز، نسبت به تداوم این روند نگران هستند. البته بهرغم صدور این مصوبات، واردات نهادهها هنوز تأثیری بر وضعیت نابسامان بازار نهادههای دامی نداشته و منجر به حل مشکل مرغداران و دامداران در دسترسی به این اقلام نشده است.
در این خصوص یکی از اعضای اتحادیه واردکنندگان نهادههای دام و طیور در گفتگو با مهر گفت: بخشی از محمولههای وارداتی نهادههای دامی چند ماه قبل به صورت درصدی ترخیص و توزیع شد، اما با وجود گذشت بیش از سه ماه، هنوز ارز این محمولهها تخصیص نیافته است.
وی افزود: حدود ۵/ ۲ میلیون تن نهاده دامی نیز در گمرکات رسوب کرده بود که قرار شد این کالاهای رسوبی نیز به همین شکل ترخیص شوند. بر این اساس، اخیراً یک میلیون و ۴۵۰ هزارتن از این نهاده ترخیص شد و ۱/۱ میلیون تن نیز همچنان در گمرکات باقی مانده است که واردکنندگان نگران هستند خلفوعده بانک مرکزی در تخصیص ارز این محمولهها ادامه پیدا کند و این محمولهها نیز در تخصیص ارز به سرنوشت محمولههای قبلی دچار شوند. در همین رابطه، اتحادیه واردکنندگان نهادههای دام و طیور ایران ۲۸ آبانماه در نامهای به معاون وزیر صمت خواستار رسیدگی و تعیین تکلیف تخصیص ارز برای آن بخش از تجاری شده است که پیش از دریافت ارز، محمولههای خود را ترخیص و در شبکه توزیع رسمی با نرخ مصوب توزیع کردهاند. منبع: روزنامه جوان