کد خبر:۸۹۲۰۹۹
موسوی در گفتگو با دانشجو:

سخنان وزیر خارجه عربستان در مورد ایران شبیه فریاد‌های آخر یک غریق است / سعودی‌ها نتوانستند با ۸۰۰ میلیارد دلار ترامپ را نگه دارند!

رایزن اسبق فرهنگی ایران در الجزایر با اشاره به درخواست وزیر خارجه عربستان مبنی بر حضور در مذاکرات احتمالی ایران و آمریکا با محوریت برجام گفت: این ادعا در حقیقت صدای یک غرق شده است که آخرین فریاد‌ها را می‌کشد.

سخنان وزیرخارجه عربستان درمورد ایران شبیه فریاد‌های آخر یک غریق است/ سعودی‌ها نتوانستند با ۸۰۰ میلیارد دلار ترامپ را در کاخ‌سفید نگه دارند!

امیر موسوی کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص اظهارات اخیر وزیر خارجه عربستان سعودی مبنی براینکه عربستان باید در مذاکرات هسته‌ای احتمالی ایران با آمریکا حضور داشته باشد گفت: عربستان شکست مفتضاحانه‌ای در یمن خورد و نتوانست به افکار عمومی ثابت کند که ایران امکانات و تجهیزات به یمن صادر می‌کند.

وی ادامه داد: مصداق این ناتوانی سعودی‌ها نیز در زمان تبادل اسرا در ماه قبل که بین یمن و عربستان صورت گرفت ظهور و بروز کرد یمنی‌ها در این مبادله تعدادی از اسرای سعودی را با گروهی از اسرای انصارالله یمن مبادله کردند که یک ایرانی هم در میان آن‌ها وجود نداشت و این موضوعی بود که انصارالله یمن نیز به آن صحه گذاشت و تاکید کرد علی رغم همه مانور سعودی در خصوص اتهام افکنی به ایران، اما شاهد آن بودیم که در بین اسرایی که با سعودی مبادله شد حتی یک ایرانی هم وجود نداشت.

موسوی با بیان اینکه عربستان شاهد آن است که با هزینه ۸۰۰ میلیارد دلاری ترامپ را از دست داد و نتوانست باعث پیروزی او در انتخابات شود، گفت: ترامپ به سعودی وعده داده بود بعد از خروج از برجام و اعمال تحریم‌های سنگین عله ایران یک ضربه سنگین نظامی نیز علیه کشورمان وارد کند که این موضوع عملیاتی نشد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: زمانی که ایران پهپاد آمریکایی‌ها را مورد هدف قرار داد و یا به عین الاسد حمله کرد سعودی‌ها تمام تلاش خود را انجام دادند که ترامپ واکنشی نظامی علیه ایران نشان دهد، اما این اتفاق به نتیجه نرسید و عربستان سعودی پس از هزینه دلار‌های هنگفت مایوس و ناامید شد.

وی با اشاره به اینکه دمکرات‌ها غالبا روابط خوبی با هیئت حاکمه سعودی (بن سلمان) ندارند گفت: بایدن بار‌ها در میتینگ‌های انتخاباتی خود بر این نکته تاکید کرده بود که سعودی هم پیمان مناسب و مطمئنی برای آمریکایی‌ها نیست و جنگ یمن را نیز اقدامی غیرمنطقی نادرست عنوان کرده است.

موسوی تصریح کرد: براساس این روند به نظر می‌رسد عربستان سعودی به دنبال آن است از حاشیه اجلاس گروه ۲۰ که در کشورش برگزار می‌شود سواستفاده کند و از طرف دیگر از شرایط لجبازی ترامپ در مورد پذیرفتن نتایج انتخابات بارقه‌های امیدی در دل سعودی ایجاد شده است.

این کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به بخش دیگری از سخنان وزیر خارجه عربستان مبنی بر عادی سازی روابط کشورش با اسرائیل گفت: سعودی‌ها تمام برگ‌های خود را هزینه کرده اند و در طول ده سال اخیر وارد جنگ‌های غیرمستقیم با ایران شدند و براین اساس در سوریه، عراق، لبنان و هر جایی که بویی از جمهوری اسلامی آمده سعودی حاضر و درگیر یک جنگ تمام عیار نظامی، روانی و اقتصادی علیه ایران شده است.

وی با اشاره به درخواست وزیر خارجه عربستان مبنی بر حضور در مذاکرات احتمالی ایران و آمریکا با محوریت برجام گفت: این ادعا در حقیقت صدای یک غرق شده است که آخرین فریاد‌ها را می‌کشد  این در حالی است که در گذشته سعودی با پول مشکلات خود را حل می‌کرد، اما بعد از جنگ یمن ماجرای قتل خاشقچی و ... کلا برچسب حقوق بشری بر پیشانی سعودی هک شد تا جایی که اروپایی‌ها حاضر نیستند یک مسئول سعودی را در نشست‌های خود بپذیرند .این در حالی است که با تمام حمایت و پشتیبانی ترامپ و کوشنر داماد او باز رفت و آمد سعودی‌ها و حضور در جلسات بین المملی محقق و عملیاتی نشد و تمام این شرایط باعث شد امروز نه پول نه تبلیغات و نه لابی عربستان گره از مشکلات آن‌ها باز کند.

موسوی ادامه داد: در شرایط فعلی امارات جلوتر از عربستان است، چون یک سری مسائل را در شیطنت‌های خود رعایت می‌کند، اما سعودی گستاخانه وارد میدان شده و کاملا شکست خورده و طبیعتا ادعا و درخواست یک کشور شکست خورده را برای حضور در مذاکره نه اروپا جدی خواهد گرفت و نه آمریکا.

این کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: یکی از دلایل طرح موضوع حضور عربستان در مذاکرات احتمالی برجام تحریک توسط رژیم صهیونیستی است در حقیقت اسرائیل به دنبال آن است تا از طریق سعودی به طور غیرمستقیم وارد مذاکرات با محوریت ایران شود تا اجازه تکرار تجربه برجام را دوباره ندهد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: در حقیقت اسرائیل به دنبال جا انداختن دو نکته مهم در مذاکرات احتمالی ایران است یکی بحث قدرت موشکی و دیگر حضور منطقه‌ای ایران است که اصلا امکانپذیر نیست در حقیقت ترامپ و ایادی منطقه‌ای او به دنبال این هستند که در دو ماه پیش رو همه تلاش خود را انجام دهند که ایران را در موضع  ضعف قرار دهند.
 
انتهای پیام/
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار