آخرین اخبار:
کد خبر:۸۹۲۱۵۶
حجت در گفتگو با دانشجو:

انتخابات شورای شهر تهران باید منطقه‌ای شود/ برخی با ورود به شورا دنبال رزومه هستند

عضو سابق شورای شهر تهران با اشاره به لزوم اصلاح نظام انتخاباتی شوراهای شهر گفت: با منطقه‌ای شدن انتخابات شوراها، هم حق مناطق ضایع نخواهد شد و هم مردم هر منطقه کاندیدای خود را بهتر خواهند شناخت و مطالباتشان جدی‌تر دنبال خواهد شد.

مهدی حجت در گفتگو با خبرنگارخبرگزاری دانشجو پیرامون اصلاحِ نظام انتخاباتی شوراها که به تازگی در دستور کار مجاس قرار گرفته، اظهار کرد: راهکار بسیار موثر برای شوراها این است که به تعداد مناطق یک شهر، عضو در شوراها وجود داشته باشد؛ برای مثال اگر در شهر تهران 22 منطقه وجود دارد به همین تعداد در شورا، نماینده حضور پیدا کند بدین صورت که هر عضو، نماینده یک منطقه از شهر باشد.

الگوی انتخاباتیِ منطقه‌ای، راه نجات شورا‌ها / هر منطقه از شهر باید نماینده مختص به خود را در شورا داشته باشد

حجت با انتقاد از اینکه در انتخابات شورای شهر فعلی، نامزد انتخاباتی باید در کل شهر تهران یعنی برای حدود هشت میلیون نفر خود را معرفی کند، ادامه داد: از آن جا که مردم معمولاً کاندیداهای شورای شهر را نمی‌شناسند نامزدها برای رای آوردن، به صورت لیستی خود را معرفی می‌کنند؛ در حالی که اگر نظام انتخاباتی، منطقه‌ای شود، اهالی هر منطقه به نامزدِ منطقه خودشان رای می‌دهند و همان طور که در مجلس شورای اسلامی از هر استان نماینده وجود دارد در شورای شهر هم از هر منطقه حداقل یک نماینده در شورا وجود خواهد داشت؛ هم حق مناطق ضایع نخواهد شد و هم مردم هر منطقه کاندیدای خود را بهتر خواهند شناخت و مطالباتشان جدی‌تر دنبال خواهد شد.

عضو سابق شورای شهر تهران در خصوص حضور مشاهیر در شوراها انتقاد کرد و گفت: با اصلاح نظام انتخاباتی شوراهای شهر، شاهد ورود مشاهیر یا ورزشکاران که در مدیریت شهری سررشته‌ای ندارند، نخواهیم بود؛ نظام انتخاباتی منطقه‌ای در اکثر کشورهای جهان و ایالت های مختلف در حال اتفاق افتادن است.

منتخب مردم تهران در شورای چهارم درباره علل وجود مفاسد مختلف در شوراهای شهر گفت: وقتی نوع نظام انتخاباتی به گونه است که افراد، بدونِ سررشته در امور شهری وارد شورا می‌شوند طبیعتاً به دنبال جمع کردن رزومه و یا پیشبرد اهدافشان خواهند بود؛ ریشه‌ی این معضل به نوع نظام انتخاباتی شوراها، لیستی رای دادن و عدم شناخت کاندیداها توسط مردم بازمی‌گردد؛ اگر نظام انتخاباتی شوراها منطقه‌ای شود شاهد چنین مشکلاتی نخواهیم بود.

حجت در پایان درباره بی‌اثر نبودن هیئت نظارت در روند انتخابات شوراها تصریح کرد: همواره برای نامزدهای انتخاباتی یک هیئت نظارتی وجود دارد تا صلاحیت‌ آنان را بررسی کند؛ زمانی که ما نامزد و سپس عضو شورای شهر شدیم، فرمانداری صلاحیت‌ها را بررسی می‌کرد؛ در نتیجه هیئت نظارت، عنصر جدانشدنی انتخابات است؛ البته بررسی صلاحیت‌ها باید جای خود باشد اما بعد از انتخابات نیز نظارت‌ها ادامه پیدا کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار