سفیر سابق ایران در سازمان همکاری اسلامی در خصوص دیدار بن سلمان و نتانیاهو گفت: اینکه وزیر خارجه عربستان این دیدار را تکذیب میکند به دلیل آن است که سعودیها نگران نشت این اطلاعات هستند و لذا ترجیح میدهند خبر آن در هالهای از ابهام بماند.
صباح زنگنه، سفیر سابق ایران در سازمان همکاری اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص دیدار نتانیاهو، بن سلمان و پمپئو با یکدیگر و تکذیب وزیر خارجه عربستان از این دیدار گفت: خبر این دیدار سه جانبه اولین بار توسط بخش اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی منتشر شد و این معنی خاص خود را دارد که گویی رژیم صهیونیستی به دنبال آن است که این طور عنوان کند که آمریکا، عربستان و خود صهیونیستها همچنان به دنبال اعمال زور و قدرت در منطقه هستند.
وی تصریح کرد: از طرف دیگر حضور این سه عنصر در عربستان و منطقه نئو که در کنار مرز اردن و مصر قرار دارد حکایت از آن دارد که بن سلمان از حضور این دو نفر در ریاض و در منظر رسانهها نگران است لذا این ملاقات علاوه بر اینکه در خاک ریاض نبوده است بلکه شبانه صورت گرفته و هیچ فیلم و تصویری نیز از آن مخابره نشده است و همه این روند حکایت از آن دارد که بن سلمان نگران تاثیرات این دیدار در داخل عربستان و خانواده سلطنتی است.
زنگنه ادامه داد: از طرف دیگر حضور نتانیاهو در خاک عربستان هم حکایت از نگرانی او از واکنش رقبای خود دارد، اما اینکه وزیر خارجه عربستان این دیدار را تکذیب میکند به دلیل آن است که سعودیها نگران نشت این اطلاعات هستند و لذا ترجیح میدهند خبر آن در هالهای از ابهام بماند.
سفیر سابق ایران در سازمان همکاری اسلامی با بیان اینکه نفس این ملاقات هر چه که باشد حکایت از نگرانی این سه پایتخت برای آینده حیات خود دارد، گفت: تصور مشاوران و اتاقهای فکر سه پایتخت بر این توهم است که اگر این سه نفر با یکدیگر ایجاد ائتلاف کنند ضعف شان به قدرت بدل خواهد شد که البته تصوری بی اساس است.
وی با اشاره به نگرانیهای ریاض از انتخاب بایدن در آمریکا گفت: بایدن دوجا عملکرد بن سلمان را مورد انتقاد قرار داد که یکی از آنها جنگ در یمن بود و دوم موضوع قتل خاشقچی در ترکیه براساس همین منظر حاکمان عربستان که شیشه عمر خود را در دستان واشنگتن میدانند و حاکمی که در آنجا به ریاست برسد ترجیح یا عدم ترجیح آنها در ریاض را تعیین میکند .
زنگنه در خصوص حضور وزیر خارجه آمریکا در این دیدار نیزگفت: پمپئو در وقت اضافی باز میکند و علاوه بر این حکومت جمهوری خواهان رو به پایان است همچنان امیدوار به بقای ترامپ است، چون با رفتن ترامپ، پمپئو هم از صحنه سیاست آمریکا کنار گذاشته خواهد شد و لذا مانند یک جنگجوی زخمی سعی میکند هر کاری انجام دهد تا سرپا بماند.
سفیر سابق ایران در سازمان همکاری اسلامی در مورد حضور نخست وزیر اسرائیل در این دیدار نیز گفت: نتانیاهو نیز که معلوم است اعتراضات خیابانی گسترده طی هفتههای اخیر علیه او در جریان است نگرانی نخست وزیر را افزایش داده و از این رو این سه نفر که پایشان در آب مستحکم است به دنبال ساختن اقتداری پوشالی و ائتلافی ظاهری هستند.