سفیر سابق ایران در سازمان همکاری های اسلامی گفت: آمریکا در پاسخ به درخواست الکاظمی برای خروج از عراق گفته بود که نیروهای ما تا سه سال آینده در عراق حضور خواهند داشت. این نشان دهنده آن است که...
صباح زنگنه، سفیر سابق ایران در سازمان همکاریهای اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، درباره رایزنی نخست وزیر عراق با نماینده سازمان ملل متحد درباره انتخابات زودهنگام در این کشور و اینکه پیگیری این موضوع تا چه اندازه به موازات پیگیری مصوبه پارلمان عراق مبنی بر خروج آمریکایی از این کشور پیگیری می شود، گفت: قبل از انتخاب مصطفی الکاظمی به عنوان نخست وزیر در عراق مردم این کشور در تظاهرات خود خواستههای متعددی داشتند که شاخصترین آنها مبارزه با فساد و محاکمه افراد یا نیروهایی بود که با تظاهرات کنندگان برخورد نادرستی داشتند. موضوع بعدی در این تجمعات بحث برگزاری انتخابات زودهنگام در عراق بود که پس از به شهادت رسیدن سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس به تمام موارد ذکر شده خواسته مردم عراق در مورد ضرورت خروج نیروهای آمریکایی از کشورشان نیز اضافه شد.
وی ادامه داد: چون اساسا این نیروها بیش از کمک به مردم عراق در جهت ترور شخصیتهای مهم و اعمال زور و وحشت علیه مردم این کشور اقدام میکردند.
صباح زنگنه با اشاره به قول الکاظمی به عنوان نخست وزیر عراق به احزاب بزرگ این کشور مبنی بر اینکه زمینه برگزاری انتخابات زودهنگام را فراهم خواهد کرد، گفت: بر این اساس بنا شد که موضوع خروج نیروهای آمریکایی نیز به مذاکره گذاشته شود که این موضوع به دلیل تاییدیه مجلس عراق از اهمیت ویژهای برخوردار بود.
سفیر سابق ایران در سازمان همکاریهای اسلامی با تاکید بر اینکه الکاظمی بعد از رای مثبت پارلمان عراق کار خود در این کشور را آغاز کرد، گفت: از این منظر منشأ مشروعیت او رای پارلمان بود و به همین دلیل باید به سایر مصوبات پارلمان از جمله خروج آمریکاییها از عراق نیز احترام گذاشته و آن را اجرایی کند.
وی ادامه داد: این در حالی است که نخست وزیر ظاهرا بیشتر بر روی تمایلات خود برای پایان دادن دوره این پارلمان تمرکز میکند و به موضوع خروج آمریکاییها از عراق در این حد اکتفا کرد که در سفر به آمریکا برنامهای برای خروج آمریکاییها تنظیم شود. آمریکایی ها هم در پاسخ به این درخواست گفته بودند تعدادی از نیروهای آمریکایی را از عراق خارج کردیم و سایر نیروهای ما تا سه سال آینده در عراق حضور خواهند داشت. نخست وزیر نیز در پاسخ به این زیاده خواهی حرفی برای گفتن نداشته و این نشان دهنده آن است که او قدرت متقاعد کردن آمریکایی ها را ندارد.
صباح زنگنه با بیان اینکه برگزاری انتخابات زودهنگام در عراق نیازمند چند مرحله است، گفت: اصلاح قانون انتخابات، اصلاح نیازها و مراکز نظارت بر انتخابات از جمله مواردی است که نیازمند بودجه و مقدمات اصلاح مسائل فنی است و بعید است که زودتر از موعد پایان پارلمان فعلی آماده و مهیا شود.
سفیر سابق ایران در سازمان همکاریهای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: قطعا دولت الکاظمی در عراق اجازه انحلال پارلمان را به صورت فردی ندارد و زمانی که خود پارلمان نظری مبنی بر انحلال داشته باشد این موضوع عملیاتی است و رئیس جمهور و نخستوزیر نمیتوانند متحدا یا به صورت انفرادی کار انحلال پارلمان عراق را براساس قانون اساسی انجام دهند.