رژیم صهیونیستی و آمریکا، طی دهههای اخیر به روشهای مختلف از جمله ترور تلاش کردهاند دانشمندان و نخبگان کشورهای اسلامی را در عراق، مصر، مالزی و تونس و این سالها در ایران، به روشهای مختلف حذف و در مسیر علمی آنها خلل ایجاد کنند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، سوالی که به طور جدی مطرح است اینکه، هدف اردوگاه غرب و در راس آن آمریکا و رژیم صهیونیستی از ترور دانشمندان مسلمان در هر نقطهای از جهان، چیست؟ برای پاسخ به این سوال ابتدا میبایست به سوابق و نیز روشهای حذف دانشمندان مسلمان نگاهی بیاندازیم.
کشورهای غربی همواره برای تداوم نیاز دیگر کشورها بویژه کشورهای منطقه به دانش، فناوری، کالاها و تسلیحات خود تلاش کردهاند تا در مسیر پیشرفت و شکوفایی کشورهای مسلمان به شیوههای مختلف مانع ایجاد کنند؛ این تلاشها از استحاله فرهنگی تا جلوگیری از انتقال دانش فنی و وضع تحریمها و ترور و ایجاد ناامنی و حتی اقدام نظامی را در بر میگیرد.
این کشورها و در صدر آنها آمریکا با نگاه برتری جویانه خود نسبت به دیگر کشورهای جهان بویژه کشورهای مسلمان تلاش کردهاند تا این معادله را به هر نحوی شده و در قالب و شکلهای جدیدی به نفع خود حفظ کنند.
رژیم صهیونیستی نیز به عنوان دشمن اصلی جهان اسلام همواره تلاش کرده تا به زعم خود دست برتر را در منطقه داشته باشد و به روشهای مختلف از یک سو وحدت کشورهای مسلمان منطقه را تضعیف و در میان آنها شکاف ایجاد کرده و از سوی دیگر، از انتقال دانش فنی و پیشرفت علمی بومی آنها به شیوههای مختلف نرم و سخت جلوگیری کند.
سران رژیم صهیونیستی فارغ از گرایشهای مختلف خود همواره در این نقطه نظر مشترک بودهاند که نباید جهان اسلام پیشرفت واقعی در زمینههای فناوریهای پیشرفته داشته باشد و اگر هم فناوری پیشرفتهای وارد این کشورها شود باید آنها از نظر کار با این فناوری و دانش تولیدی آن به خارج متکی باشند.
تروریسم عبری
یکی از روشهایی که همواره در دستور کار آمریکا و رژیم صهیونیستی بویژه در منطقه خاورمیانه بوده، استفاده از شیوه پلید و ضد انسانی ترور است که از جنبه حقوق بین الملل و منشور سازمان ملل متحد جنایت ضد بشری به شمار میرود و میتوان طراحان و عاملان آنها را تحت تعقیب بین المللی قرار داد.
تاریخ کشورهای مسلمان منطقه شاهد استفاده آمریکا و بویژه رژیم صهیونیستی از اهرم ترور بوده است. سازمانهای جاسوسی «سیا» آمریکا و «موساد» رژیم صهیونیستی پرونده سنگینی در این زمینه دارند.
به گواه گزارشهای مراکز پژوهشی غیردولتی و گزارشهای متعدد رسانهای، آمریکا و رژیم صهیونیستی در دوره معاصر بارها دانشمندان، نخبگان و فرهیختگان کشورهای مسلمان منطقه را ترور کردهاند. این ترورها یا به صورت مستقیم توسط خود آنها یا مزدورانشان انجام شده است. صهیونیستها تعدادی از رهبران و شخصیتهای سیاسی و نظامی این کشورها را به خاطر مبارزه با رژیم اسرائیل ترور کردهاند و دانشمندان علمی آنها را نیز به خاطر جلوگیری از پیشرفت علمی این کشورها در لیست ترور خود قرار دادهاند.
«حسین علی بحیری» پژوهشگر راهبردی مرکز مطالعات خاورمیانه میگوید: اقدام اسرائیل علیه علمای عرب در طول تاریخ نشأت گرفته از این راهبرد است که باید نخبگان عرب را با ترور حذف کرد یا آنها را وادار به همکاری با تل آویو کرد.
وی میافزاید: این اقدامات برای حفاظت از برتری اسرائیل در همه زمینهها در چارچوب حمایت آمریکا از تل آویو صورت میگیرد. حتی کار به جایی رسیده است که اسرائیل به دیگر کشورها فشار میآورد که جلوی تحصیل جوانان دیگر کشورها را در رشتههای حساس و راهبردی دانشگاههای خود بگیرند.
کشور عراق نیز از جمله کشورهای مسلمانی است که آمریکا و صهیونیستها همواره تلاش کردهاند تا دانشمندان و نخبگان آن را ترور کنند که این امر بویژه بعد از حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ میلادی شدت بیشتری به خود گرفت.
آتش ترور به جان دانشمندان عراقی
آمارهای متفاوتی در خصوص شمار دانشمندان، نخبگان و اساتید دانشگاههای عراق که ترور شدهاند، وجود دارد. هرچند آمار دقیقی در این باره وجود ندارد، اما برخی منابع تعداد آنها را ۲۵۰ نفر و برخی دیگر تا ۷۳۰ نفر دانستهاند که در رشتههای مختلف علمی و پزشکی در دانشگاه بغداد و سایر دانشگاهها تدریس میکردند یا مشغول به فعالیت در دیگر بخشهای این کشور بودهاند.
در گزارش مرکز اطلاعات فلسطین که در سال ۲۰۰۵ میلادی منتشر شد، با استناد به یک گزارش وزارت خارجه آمریکا آمده است که دستکم ۵۳۰ دانشمند و بیش از ۲۰۰ استاد دانشگاه و شخصیتهای دانشگاهی توسط تیمهای ترور اسرائیل از روز اول اشغال عراق درسال ۲۰۰۳ میلادی به بعد در این کشور به قتل رسیدند.
مرکز اطلاعات فلسطین بخشی از گزارش وزارت خارجه آمریکا را منتشر کرد که در آن آمده است: برخی دانشمندان عراقی وادار شدهاند که در مراکز تحقیقات آمریکایی کار کنند. به هرحال، اکثر آنها همکاری در برخی زمینهها را نپذیرفته و از آمریکا به کشورهای دیگر فرار کردهاند و این درحالی بود که عناصر موساد در عراق با هدف حذف فیزیکی دانشمندان هستهای و بیولوژیک عراق فعالیت میکردند.
برپایه این گزارش، پنتاگون با پیشنهاد موساد که آن را بهترین راه برای خلاص شدن از دست این دانشمندان میدانست، یعنی حذف فیزیکی موافقت کرده بود.
مرکز اطلاعات فلسطین در گزارش خود جزئیاتی از ترور اساتید عراقی را نیز منتشر کرد.
دانشمند مسلمان باید ترور شود
این ترورها فقط به عراق محدود نشده بلکه براساس گزارشهای رسانههای عرب زبان، دانشمندان سایر کشورهای مسلمان نیز از آن در امان نبودهاند.
به نوشته این رسانهها، «مصطفی مشرفه» و «سمیره موسی» و «یحیی المشد» دانشمندان هستهای مصر از جمله کسانی بودند که تیمهای اسرائیل آنها را ترور کردند. از یحیی المشد به عنوان بنیانگذار برنامه هستهای عراق یاد میشود.
تیمهای ترور رژیم صهیونیستی در دهم اکتبر سال ۲۰۱۴ میلادی نیز پنج دانشمند هستهای سوری را در حمله به مینی بوس آنها در منطقه برزه در دمشق ترور کردند.
براساس اعلام رسانههای عرب زبان، سال ۲۰۱۸ میلادی نیز شاهد یک سری ترورها بود که گمان میرود دستگاه موساد رژیم صهیونیستی در پس پرده آنها بوده باشد.
در این سال، «هشام سلیم مراد» دانشجوی لبنانی فیزیک هستهای در فرانسه ترور شد و «حسن علی خیر الدین» دیگر دانشجوی لبنانی در کانادا به خاطر رساله دکترای خود درباره سیطره یهود بر اقتصاد جهانی ترور شد. او تهدید شده بود که این رساله را دنبال نکند.
«ایمان حسام الزره» از نخبگان فلسطینی در علم شیمی نیز از دیگر کسانی است که گفته میشود موساد وی را به قتل رسانده است.
«فادی محمد البطش» مهندس برق نیز به هنگام عزیمت برای اقامه نماز صبح در مالزی ترور شد. او جایزه بهترین پژوهشگر عرب را از آن خود کرده بود.
درسال ۲۰۱۶ میلادی نیز دستگاه جاسوسی رژیم صهیونیستی مهندس «محمد الزواری» دانشمند تونسی را ترور کرد. وی در کار توسعه پهپادها و پروژه زیردریایی بدون سرنشین فعالیت میکرد. الزواری بعد از سرپرستی پروژه توسعه صنعت پهپادی گردانهای عزالدین قسام شاخه نظامی جنبش حماس با ساخت نام «ابابیل ۱» ترور شد.
اینها گوشهای از تلاش پلید آمریکا و رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از پیشرفت علمی و فناوری جهان اسلام است که همواره در دستور کار سران آنها بوده است.
سران آمریکا و رژیم صهیونیستی به شیوههای مختلف تلاش کردهاند که مسیر پیشرفت کشورهای منطقه را سد کنند، اما واقعیت امر نشان میدهد که شاید چنین ترورها و اقدامات ضد انسانی بتواند به کشورهای مسلمان آسیب برساند، اما اگر این کشورها روی پای خود بایستند و برای بومی کردن فناوریها تلاش کنند، دشمنان آنها هرگز نخواهد توانست جلوی پیشرفتشان را بگیرند، زیرا با رفتن هر دانشمندی، شاگردانش راه او را با عزم بیشتری ادامه خواهند داد.