کد خبر:۸۹۶۰۸۶

معمار بنای تئاترشهر درگذشت

امیرعلی سردار افخمی، از معماران پیشرو و برجسته ایرانی ـ به علت کهولت سن در ۹۱ سالگی در فرانسه درگذشت.

به گزارش گروه فرهنگی خبر‌گزاری دانشجو، امیرمسعود انوشفر ـ معمار ـ خبر درگذشت این هنرمند فقید را در گفت وگویی با ایسنا تایید کرد.

از جمله آثار مهم سردار افخمی می‌توان به ساختمان تئاتر شهر تهران، آرام‌گاه صادق هدایت در پاریس و ساختمان کنونی مجلس که در سال ۱۳۵۵ طراحی و پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال‌های ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۰ اجرایی شد، اشاره کرد.

سردارافخمی در سال ۱۳۰۸ در تهران به دنیا آمد. در سال ۱۳۲۳ زمانی که شاگرد دوره متوسطه بود برای ادامه تحصیلات راهی فرانسه شد و پس از ورود به رشته معماری در مدرسه هنر‌های زیبای پاریس «بوزار» شاگرد اول شد.

سردار افخمی پس از اخذ مدرک دکتری معماری از دانشکده هنر‌های زیبای پاریس در سال ۱۳۴۲ به ایران بازگشت و در دانشگاه تهران به تدریس مشغول شد. وی سپس تدریس را رها کرد و منحصراً به کار معماری در دفتر خود در تهرانپرداخت. سردار افخمی کمی قبل از انقلاب به دلیل مسائل خانوادگی ایران را مجدداً به مقصد فرانسه ترک کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار