کد خبر:۸۹۶۳۲۴
رضوی در گفتگو با دانشجو تشریح کرد؛

اهداف اصلی سفر سردار قآانی به عراق و سوریه / فعالیت مجدد گروه‌های اماراتی و سعودی در جنوب سوریه

یک کارشناس مسائل غرب آسیا در خصوص سفر سردار قاآنی به عراق و سوریه گفت: سفر سردار قاآنی به عنوان جانشین سردار سلیمانی از اهمیت بالایی برخوردار است به ویژه آنکه بعد از ترور دکتر فخری زاده صورت گرفت حکایت از پیام مهمی برای منطقه دارد.

سیدجعفر رضوی، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص سفر سردار قاآنی به منطقه و کشورهایی چون عراق و سوریه و نتایج و دستاوردهای این سفر گفت: و این سفر از این جایگاه برای همه کسانی که در منطقه فعال هستند پیام مهمی دربر خواهد داشت.

وی ادامه داد: دومین نکته مهم در خصوص این سفر آن است بعد از ترور دکتر فخری زاده صورت گرفت و این به این معنی است که ایران در حال پیگیری موضوع ترور این دانشمند شهید است.

رضوی در خصوص مشکلات موجود در منطقه و دلایل سفر سردار قاآنی به عراق گفت: برخی اتفاقات در عراق در پی اقدامات الکاظمی نخست وزیر این کشور و هماهنگی او با آمریکایی ها رخ داده است و برخی خبرها حکایت از این دارد که آمریکایی ها به دنبال حضور بیشتر در عراق هستند و یا از طرف دیگر عنوان کردند در قبال عدم حضورشان در این کشور ایران هم باید حضور خود در عراق را کاهش دهد و یا حذف کند.

این کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: در خصوص مشکلات سوریه نیز باید گفت جناح آمریکایی – صهیونیستی در سوریه نیز به دنبال حذف ایران از این کشور هستند یکی از مهمترین پرونده‌هایی که طی روزهای اخیر مطرح شده بحث همکاری امارات با رژیم صهیونیستی در جنوب سوریه است که خود رسانه های اماراتی آن را مطرح و از آن پرده برداشتند.

وی با اشاره به اینکه امارات به دنبال آن است که گروه های معارض در جنوب سوریه را دوباره فعال کند، گفت: امارات متحده طرحی ارائه کرده است که براساس آن در مرحله اول 14 گروه و در مرحله دوم باقی گروه های فعال معارض تحت نظر امارات و عربستان در جنوب سوریه فعالیت خود را از سر بگیرد.

رضوی ادامه داد: پیگیری این پرونده جدی است و اماراتی‌ها رایزنی‌هایی را نیز با روسیه در این خصوص انجام دادند که البته روس‌ها مخالفت کردند اما پس از آنکه روسیه دست رد به سینه آنها زد و بعد از عادی سازی روابط خود با رژیم صهیونیستی به دنبال اجرایی شدن آن از طریق اسرائیل هستند.

این کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: دلیل دیگر سفر سردار قاآنی به عراق و سوریه بحث ادامه همکاری‌ها با این دو کشور و دور زدن تحریم ها از طریق عراق بود.

وی در پاسخ به این سوال که چه طور می‌توان به همکاری عراق با وجود الکاظمی برای دور زدن تحریم ها علیه ایران امیدوار بود، گفت: الکاظمی ثابت کرده که هیچ گاه مهره‌ای نبوده است که بخواهد برای همسایگان خود کاری انجام دهد در بحث اقتصادی موضوعی که فی مابین دو کشور از اهمیت بالایی برخوردار است وجود همکاری ها و زیرساخت‌های اقتصادی است که متاسفانه در عراق با مشکلات زیادی روبروست.

رضوی مصداق این مشکلات را همکاری آمریکا در پروژه‌های مهم اقتصادی در عراق دانست و یادآور شد: به عنوان مثال بانک مرکزی عراق تحت اشراف وزارت اقتصاد و وزارت خزانه داری آمریکاست و همه فعالیت های اقتصادی عراق اعم از صادرات و واردات به طور کامل به اطلاع آمریکایی ها می رسد و این قراردادی است که از سال 2003 یعنی زمان ورود آمریکایی ها به عراق بین دو کشور منعقد شد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: بر این اساس این گونه زیرساخت های مشکل دار باعث شده که جمهوری اسلامی در حوزه اقتصادی نتواند اقدامات بسزایی با کشور همسایه خود یعنی عراق انجام دهد.

وی با اشاره به همکاری‌هایی که تاکنون بین ایران و عراق انجام شده گفت: همکاری هایی که با وجود این زیرساخت‌های مشکل دار تاکنون بین دو کشور انجام شده به دلیل همراهی شخصیت‌های شیعه مثل عادل عبدالمهدی و حیدر العبادی بوده اگر نه قوانین ضعیف اقتصادی در عراق به نفع آمریکایی ها بوده است که همکاری ما با عراق را سخت کرده است.

رضوی خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی به دلیل حضور الکاظمی این همراهی ها با جمهوری اسلامی کم رنگ شده و به نظر می‌رسد سفر سردار قاآنی به این کشور به دلیل رایزنی در خصوص این امور به واسطه برخی پادرمیانی‌ها و طرح کردن منافع مورد نظر برای عراق است تا به این ترتیب باب همکاری‌های جدید اقتصادی بین ایران و عراق باز شود البته به نظر نمی‌رسد بحث اقتصادی اولویت اصلی سردار قاآنی از سفر به عراق باشد و احتمالاً بحث امنیت و مسائل مربوط به آمریکا و حضور نظامی جمهوری اسلامی اولویت اصلی این سفر ارزیابی می‌شود.
 
انتهای پیام/
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار