آخرین اخبار:
کد خبر:۹۰۹۱۳۵
رضوی در گفتگو با دانشجو مطرح کرد؛

از بحران اقتصادی بعد کرونا تا فساد مالی نتانیاهو؛ ریشه اصلی اعتراضات اسرائیل چیست؟

یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: بعید به نظر می‌رسد که نتانیاهو به خواست مخالفین در خصوص عدم شرکت در انتخابات تمکین کند، مگر اینکه این اعتراضات ...

جعفر رضوی، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو در خصوص اعتراضات گسترده علیه نتانیاهو در اسرائیل گفت: ریشه این اعتراضات به بحران اقتصادی ناشی از کرونا برمی گردد و نارضایتی که نسبت به مدیریت نتانیاهو در این عرصه وجود دارد.

وی با بیان اینکه کلید اعتراضات فوق در اوایل اردیبهشت ماه زده شده است، گفت: در خصوص سومدیریت در بحران کرونا باید گفت این روند توسط نتانیاهو باعث تعطیلی مراکز اقتصادی تجاری شد و عمده کسانی که به اعتراضات دامن زدند تجار و افرادی بودند که در اثر بحران کرونا بیکار شدند.

رضوی تصریح کرد:، اما موج دوم اعتراضات مربوط به پرونده‌های اقتصادی سنگین علیه نتانیاهو بود که به موضوع اعتراضات کرونایی اضافه شد و عمده شعار‌ها در این مدت این بود که یک فرد فاسد باید از قدرت کناره بگیرد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به اینکه موج اعتراضات تند در اسرائیل وارد هفته سی و دوم خود شده است گفت: این اعتراضات عمدتا توسط چپ گرا‌ها و مخالفان نتانیاهو مدیریت می‌شود و در این بین تقابل‌هایی هم با این اعتراضات و تنش‌ها از طرف راست گرا‌ها و مذهبیان افراطی صورت گرفته است.

وی افزود: در یک نمونه از این تقابل عده‌ای با لباس‌های معمولی و غیرنظامی با همکاری پلیس اسرائیل وارد جمعیت شدند و معترضان را مورد ضرب و شتم جدی قرار دادند.

رضوی تصریح کرد: به نظر می‌رسد هدف اصلی از این اعتراضات شخص نتانیاهوست و معترضین نیز اعلام کردند تا وقتی وی از قدرت کناره گیری نکند اعتراضات را ادامه خواهند داد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه در مورد انتخابات دو مسئله مهم وجود دارد گفت: مسئله اول آن است که این اعتراضات می‌تواند اثری بر انتخابات داشته باشد، اما به طور کلی نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد اعتراضات تاثیری در نتیجه آرا نخواهد داشت و این اقدامات تبلیغاتی نتانیاهوست که می‌تواند نتایج انتخابات را رقم بزند.

وی با اشاره به اینکه این احتمال وجود دارد که با تشدید و تداوم اعتراضات بتوانند نتانیاهو را از حضور در عرصه انتخابات منصرف کنند گفت: البته چنین چیزی بعید به نظر می‌رسد که نتانیاهو به چنین نظری تمکین کند او مسیر تبلیغات خود را با قدرت ادامه می‌دهد و محال است مسیر اعتراضات او را در تنگنا قرار دهد،مگر اینکه این اعتراضات عرصه میدانی پیدا کند و مقامات بالادستی او مثل رئیس رژیم صهیونیستی وی را به این کار توصیه کنند.

رضوی در خصوص وضعیت انتخابات در رژیم صهیونیستی نیز گفت: براساس نظرسنجی‌های موجود هنوز حزب لیکود بیشترین کرسی‌ها را در نظرسنجی اخیر از آن خود کرده است و با این حساب با وجود همه شرایط نامطلوب هنوز هم مقبولیت نتانیاهو به عنوان نخست وزیر از سایر رقبا مناسب‌تر است.

این کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: در حال حاضر ائتلافی که از نتانیاهو حمایت می‌کرد تعداد کرسی‌هایی که طبق نظرسنجی‌ها کسب کرده است ۶۱ کرسی است و با این حساب حامیان نتانیاهو در اکثریت قرار دارند.

وی افزود: در مقابل پیش بینی می‌شود مخالفین نتانیاهو تعداد کرسی‌هایی حدود ۶۰ کرسی را کسب کنند و با این حساب نه نتانیاهو و نه حزب مخالف او توان تشکیل کابینه را نخواهند داشت و چنانچه اوضاع با این پیش بینی هماهنگ شود قطعاً انتخابات در اسرائیل به انتخابات پنجم کشیده خواهد شد.

رضوی خاطرنشان کرد:، اما نتانیاهو مانند دور قبلی انتخابات همواره در دو هفته پایانی منتهی به انتخابات بیشترین مانور را در عرصه تبلیغات می‌دهد، چون اساسا عمده فعالیت‌های خود در انتخابات قبلی را در همین فاصله زمانی به نتیجه رساند و توانست کرسی مورد نظر خود را تصاحب کند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار