یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: آمریکا به دنبال آن است که از فرصت حضور الکاظمی به عنوان نخستوزیر درعراق استفاده کند تا با این روند نیروهای نظامی عربستان را جایگزین نیروهای نظامی خود کند.
سیدجعفر رضوی، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، درباره درخواست عربستان برای همکاری نظامی با عراق و اساسا نزدیکی سعودی و واشنگتن به بغداد گفت: الکاظمی، نخستوزیر عراق به نوعی به عربستان و آمریکا نزدیک است با اینکه جناحهای شیعه در عراق برای انتخاب و روی کار آمدن آن توافق داشتند، اما چون آمریکا و عربستان الکاظمی را نزدیک به خود میبینند به دنبال آن هستند که جریان و نظام سیاسی در عراق را به خود نزدیک کنند.
وی ادامه داد: اساسا آمریکا و عربستان از این روند به دنبال آن هستند که اگر الکاظمی هم در عراق نخست وزیر نبود توافقات غیرقابل بازگشتی صورت گرفته باشد و در این توافقات در بازههای زمانی ۵ سال، ۱۰ سال و یا حتی بیشتر منعقد شود، چون ممکن است فرصت چنین رویکردی در عراق تکرار نشود، لذا آنها به دنبال استمرار این شرایط برای مدت زمان طولانیتر هستند.
رضوی با بیان اینکه آمریکا در عراق در لبه پرتگاه به سر میبرد، گفت: آمریکاییها در آستانه اخراج از عراق هستند و در شرایط فعلی نیروهای نظامی و سیاسی آنها در این کشور کاهش یافته و حتی قول دادند نیروهای نظامی خود را به طور کامل از عراق خارج کنند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: خالی کردن عراق از نیروهای نظامی آمریکا به معنی آن است که کل عراق در اختیار نیروهای مقاومت قرار خواهد گرفت؛ این موضوعی است که آمریکا از آن واهمه دارد و به همین دلیل به دنبال آن است که از فرصت حضور الکاظمی به عنوان نخست وزیر در این کشور استفاده کند تا با این روند نیروهای نظامی عربستان را جایگزین نیروهای نظامی خود در عراق کند.
وی با بیان اینکه اقدامات عربستان و آمریکا در عراق در حقیقت یک جنگ بین جناح مقاومت و جناح غرب است، گفت: عربستان و آمریکا به دنبال این هستند که با این جنگ فضای عراق را در اختیار بگیرند این در حالی است که به نظر میرسد این دو کشور به سادگی نتوانند به این هدف خود دست یایبند.
رضوی در تشریح این ادعا گفت: اساسا الکاظمی با وجود نگاه نزدیک به سعودیها و همکاری با آمریکا، اما چون برآمده از ائتلاف گروههای شیعه در عراق است بدون جلب رضایت همه احزاب شیعه نمیتواند اقدامی را در دولت رقم بزند لذا الکاظمی برای به فرجام رساندن توافقات مختلف از جمله توافقات نظامی با عربستان و یا هرگونه همکاری دراز مدت با سعودی و واشنگتن بدون کسب رضایت گروههای شیعه با مشکلات جدی مواجه خواهد شد و به سادگی نمیتواند این توافقات را به نتیجه برساند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا در پایان خاطرنشان کرد: تمام این روند حکایت از آن دارد که عراق آینده سیاسی پرچالشی را در فضای پیش رو از سر خواهد گذراند.