به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، بحث و کشمکش صدا و سیما بر سر مجوزهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تلاش برای کنترل و دراختیار گرفتن آن اگرچه اتفاق تازهای نیست، اما با هر محصول یا مجوز جدید مربوط به شبکه نمایش خانگی یک حاشیه تازه درست میشود. یکی از آخرین نمونهها اعمال نظر و دخالت ساترا در تعیین رده بندی سنی برای سریال «قورباغه» بود که طبق خبرهای منتشر شده از +۱۵ به +۱۸ تغییر پیدا کرد و منجر به انتقاد برخی تهیهکنندههای سینما شد که آیا ساتراییها اصلا اطلاعاتی از جزئیات و مفهوم رده بندی سنی آثار تصویری دارند؟
حال خبر رسیده که سه نفر از اعضای اتحادیه تهیهکنندههای سینما (غلامرضا موسوی، سید جمال ساداتیان و مجتبی فراورده) به تازگی جلسهای را با نمایندگانی از سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوت و تصویر فراگیر (ساترا) داشتهاند تا موضوع ورود این سازمان به صدور مجوز سریالهای شبکه نمایش خانگی را بررسی کنند؛ اگرچه کلیت این خبر در فضای مجازی پخش شده و یکی از حاضران در جلسه هم با یک خبرگزاری گفتگو کرده، اما مجتبی فراورده به عنوان سخنگو تاکید دارد که تا پیش از طرح مسئله در شورای مرکزی اتحادیه نباید درباره آن صحبت میشده و فعلا توضیح درباره نتیجه جلسه ممکن نیست.
با این حال براساس پیگیری ایسنا گویا در این جلسه بحثهای مختلفی مطرح شده از جمله اینکه آیا اگر سریالهای شبکه نمایش خانگی با نسخه فیزیکی عرضه شوند، ساترا برای صدور مجوز آنها ورود میکند یا خیر که پاسخ منفی آنها به این سوال نشان از تناقض زیاد در این موضوع دارد.
به این ترتیب محل اختلاف فقط توزیع در سامانههای درخواستی است و برای حل آن هم گویا این پیشنهاد مطرح شده که نمایندههایی از ساترا در جلسههای صدور پروانه نمایش آثار غیرسینمایی وزارت ارشاد حضور داشته باشند. همچنین گفته میشود در این جلسه تاکید و پذیرفته شده که مسئولیت صدور پروانه ساخت آثار غیرسینمایی با سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
با توجه به اینکه خبری رسمی از این جلسه منتشر نشده است، اما پیشنهاد مطرح شده، این سوالها را پیش میآورد که آیا حضور نمایندههایی از ساترا در وزارت ارشاد قابل قبول است؟ آیا سازمان سینمایی چنین پیشنهادی را میپذیرد؟ و آیا اصلا سازمان سینمایی در جریان این جلسه و طرح چنین پیشنهاد و بحثهایی بوده است؟
منبع: ایسنا