آخرین اخبار:
کد خبر:۸۹۷۷۳۱
در یک پژوهش دانشگاهی؛

پژوهشگران دانشگاه اراک غشای پروتئینی برای شیرین‌سازی آب ساختند

محققان دانشگاه اراک موفق شدند غشای پروتئینی برای شیرین‌‌سازی آب بسازند که این دستاورد در کاهش هزینه‌های شیرین کردن آب نقش بسزایی خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محققان دانشگاه اراک موفق شدند عشای پروتئینی برای شیرین سازی آب در دانشگاه اراک شدند.

این پژوهش علمی را گروه تحقیقاتی گروه مهندسی شیمی این دانشگاه انجام داده اند و می‌تواند دستاوردی ارزشمند در نجات کره زمین از آلودگی‌های زیست محیطی باشد.

پژوهشگران دانشگاه اراک در این این پروژه، از روش شبیه سازی دینامیک مولکولی در طراحی غشا‌های پروتئینی استفاده کرده اند. این روش می‌تواند هزینه‌های بالاتی طراحی و ساخت غشا‌ها در مقیاس آزمایشگاهی را کاهش دهد.

شیرین سازی با این روش نیاز به مرحله پیش تصفیه دارد و می‌تواند با قابلت عبوردهی بسیار بالای این غشا در درازمدت، پاسخ مناسبی برای کمبود آب مورد نیاز کشور باشد.

در حال حاضر تعداد کمی از این غشا‌ها در دنیا تجاری سازی شده است. تولیدات این برای تصفیه آب خانگی و صنایع غذایی آغازشده است. درحالیکه هنوز در زمینه‌های دارویی و شیرین سازی آب دریا در مرحله‌ی ایده و آزمایش هستند؛ بنابراین با پژوهش و مطالعه در این زمینه هاو دستیابی به توانمندی ساخت این غشا‌ها در مقیاس‌های بزرگ و صنعتی قابلیت رقابت با شرکت‌های رقیب خارجی وجود دارد.

با توجه به وضعیت فعلی مصرف انرژی در فرایند‌های شیرین سازی و با در نظر گرفتن آلاینده‌ها و گرمایش کره زمین بحث بهینه سازی و ارتقای تکنولوژیکی این فرایند‌ها تنها مسیر نجات کره زمین می‌باشد. در میان روش‌های بهبود دهنده راندمان فرایند‌های شیرین سازی، استفاده از غشا‌های مبتنی بر بافت‌های بیولوژیک، خاصه کانال‌های آکواپرین بسیار جالب توجه به نظر می‌رسد. چرا که عبورپذیری آب تا دوبرابرنسبت به غشا‌های رایج بالاتر است.

گفتنی است، این مقاله ارزشمند در مجله Desalination با ضریب تاثیر ۷.۰۹۸ به چاپ رسیده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار