پژوهشگران دانشگاه اراک موفق به طراحی و توسعه آب شیرین کنهای خورشیدی با قابلیت تجاریسازی شدند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پژوهشگران دانشگاه اراک موفق به طراحی و توسعه آب شیرین کنهای خورشیدی شدند. این پژوهش در پژوهشگاه فناوریهای نوین دانشگاه اراک صورت گرفت.
در این دستاورد پژوهشی، از ترکیب روش شیرین سازی Reverse Osmosis و روش Humidification-Dehumidification که به اختصار RO و HD خوانده میشود، استفاده شده است. این روش برای افزایش راندمان تصفیه آب سیستم و جلوگیری از هدررفت منابع آبی استفاده میشود.
پژوهشگران دانشگاه اراک در طراحی این آب شیرین کن یک نمونه اولیه به ظرفیت ۱۱۰۰ وات را تولید و راه اندازی کردند. پسماند سیستم RO بعنوان ورودی در اختیار سیستم HD قرار میگیرد و پسماند HD بعنوان پسماند نهایی دفع میشود. مجموعه ابزارهای برقی این سیستم شامل شیرهای برقی، موتور پمپهای الکتریکی و کمپرسور مورد استفاده در HD توسط یک آرایه از پانلهای خورشیدی تغذیه میشوند. خروجی پانلها بوسیله یک مبدل DC/DC و یک اینورتر تکفاز مشابه شکل زیر به برق تکفاز ولت تبدیل شده و بین مصرف کنندهها توزیع میشود.
در سیستمهای مبتنی بر انرژی خورشیدی با توجه به ماهیت غیرخطی ولتاژ-جریان پانل ها، یک مجموعه باتری نیز برای ذخیره سازی انرژی مازاد و تزریق آن در زمان لازم به سیستم اضافه میشود.
این پروژه علاوه بر کاربرد پژوهشی و نوآوریهایی که در طراحی آن به کار گرفته شده است، قابلیت کاربردی و تجاری سازی مناسبی نیز داشته و در صورت تمایل نهادهای دولتی و غیر دولتی و یا کاربران شخصی، توسعه دهندگان آن میتوانند کل مجموعه را در قالب یک محصول تولید و به کاربران آن عرضه کنند.