کد خبر:۹۰۳۶۶۴
بیگدلی در گفتگو با دانشجو:

سفیدپوستان آمریکا قصد داشتند ویرجینیا را پایتخت این کشور کنند / چه گروهی پشت پرده اعتراض‌های اخیر واشنگتن قرار دارد؟

کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: قانون اساسی آمریکا برای ثروتمندان نوشته شده و آن کسانی که مؤسس صدور اعلامیه استقلال بودند، مثل توماس جفرسون از ثروتمندان حمایت می‌­کردند، به همین خاطر ...

علی بیگدلی، کارشناس مسائل بین‌­الملل در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به دوقطبی‌­های ایجاد شده در ایالات متحده آمریکا، گفت: جامعه آمریکا از آغاز صدور اعلامیه استقلال و بر پایه قانون اساسی این کشور، یک نظام دو قطبی بوده است و این تفرقه‌ها یعنی چیز جدیدی نیست.

قانون اساسی آمریکا برای ثروتمندان نوشته شده است

بیگدلی افزود: قانون اساسی آمریکا برای ثروتمندان نوشته شده است و آن کسانی که مؤسس صدور اعلامیه استقلال بودند، مثل توماس جفرسون از ثروتمندان حمایت می‌­کردند، به همین خاطر که مهاجران اولیه آمریکا بعنی انگلیسی­‌های نسبتاً ثروتمند به شمال شرقی آمریکا رفتند.

وی ادامه داد: بنابراین جامعه آمریکا از اول از این جهت دو قطبی بود و نوع نگاه سفید‌پوستان شمال شرقی آمریکا به ایالات جنوبی کشور، یک نگاه تحقیر آمیز بوده است.

این استاد دانشگاه در رابطه با نگرش سفید پوستان پولدار، بیان کرد: سفید پوستان معتقد بودند آمریکا را ما ساختیم و آنهایی که بعد از ما آمده­‌اند باید از ما تبعیت کنند، و به همین دلیل جنگ‌­های شمال و جنوب و جنگ­های برده‌­داری بر همین اساس و با این نیت آغاز شد.

سفیدپوستان آمریکا این کشور را برای خود می‌دانستند و قصد داشتند ویرجینیا را پایتخت کنند

بیگدلی تصریح کرد: آنها می‌­خواستند استقلال پیدا کنند و رئیس‌جمهور داشته باشند و پایتخت­شان شهر ویرجینیا انتخاب شد؛ ولی شمالی‌ها در زمان آقای لینکلن در سال 1865 میلادی به آنها حمله کردند و اجازه ندادند آنها مستقل باشند.

این کارشناس مسائل بین­‌الملل با تأکید بر منش سفیدهای پولدار، اظهار کرد: آنچه که در چند روز اخیر برای آمریکا اتفاق افتاد نشانه دو قطبی بودن جامعه آمریکا بوده، ولی این مسبوق به سابقه است به دلیل اینکه ساختار فکری و ارزشی حزب جمهوری­خواه، یک ساختار خودشیفتگی، بیگانه ستیزی، نژاد پرستی و تحقیر کننده دیگران بوده است.

گروه‌های محافظه کار صهیونیست پشت اعتراض‌های اخیر هستند

بیگدلی در رابطه با اتفاقات اخیر آمریکا به گروه‌­های نو محافظه کار افراطی، گفت: اتفاقاتی که در روزهای گذشته شاهدش بودیم، از گروه­‌های مسیحی–صهیونیستی نو محافظه کار افراطی نشأت گرفته بود؛ اینها غیر از خودشان اصلًا کسی دیگر را قبول ندارند و نمی‌پذیرند. دموکرات‌­ها که خواستگاه اجتماعی­شان گروه­‌های میانی جامعه و مخصوصاً گروه توده­ای جامعه هستند، به مقام ریاست جمهوری برسند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه این دو قطبی در آمریکا از آغازش وجود داشته و مربوط به امروز جامعه آمریکا نمی­‌شود و همیشه این دو قطبی باقی خواهد ماند، بیان کرد: سال 1872 میلادی برای نخستین بار الحاقیه قانون اساسی آمریکا آمد که همه افرادی که شهروند آمریکا هستند، از حق رأی برخوردار هستند؛ ولی هنوز سفید پوستان شمال آمریکا عارشان می‌آمد که دوستان سیاه پوست ان حق رأی داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه این اتفاقات باعث تغییر دموکراسی و لطمه به دموکراسی آمریکا نشده است، گفت: شما وقتی قانون اساسی آمریکا را بخوانید متوجه می­شوید که برای ثروتمندان نوشته شده است؛ این قانون کوچک­ترین قانون اساسی دنیاست و بیشترین امتیاز را به رئیس جمهور آن زمان یعنی آقای جرج واشنگتن داده بود.

حیثیت و اعتبار جهانی آمریکا بسیار لکه دار شد

بیگدلی ادامه داد: بنابراین به دموکراسی آمریکا ضرب‌ه­ای وارد نمی‌­شود ولی حیثیت و اعتبار جهانی آمریکا بسیار لکه دار شد و آمریکا دومرتبه به گذشته خودش بر می‌­گردد.

این کارشناس مسائل بین‌­الملل با اشاره به دولت­‌های بعدی آمریکا، بیان کرد: همین برگشت به گذشته باعث می‌­شود آقای بایدن با مشکلات بسیار زیادی در دوره ریاست جمهوری خود مواجه شود تا اینکه بتواند آمریکا را به آن یکدستی اولیه‌­اش برساند.

ممکن است تا 20 سال آینده، هیچ رئیس جمهوری از حزب جمهوری خواهان بر آمریکا حاکم نشود

وی تصریح کرد: ترامپ دورانش تمام شد و یادگار زشتی از خود باقی گذاشت و ممکن است تا 20 سال آینده، هیچ رئیس جمهوری از حزب جمهوری خواهان بر آمریکا حاکم نشود.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اتفاقات چند روز گذشته آمریکا، اظهار کرد: این اتفاقات باعث شد تزلزلی در حیثیت سیاسی و رفتارهای اخلاقی آمریکا ایجاد شود که این کشور را به لبه پرتگاه رسانده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار