یکی از تحلیلگران امور بین الملل با بررسی تحولات داخلی آمریکا، از روزهای باقیمانده حکمرانی ترامپ به مثابه روزهایی آکنده از غافلگیری یاد کرده و به سرآغاز ضعف و فروپاشی آمریکا اشاره کرده است.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، عبدالباری عطوان در مطلبی در رای الیوم، درباره آمریکا و تحولات داخلی آن آورده است: شاید نانسی پلوسی زن پولادین به عنوان رئیس مجلس نمایندگان آمریکا بتواند روند محاکمه پارلمانی ترامپ شکست خورده را به اتهام اقدام مغایر با قانون اساسی آمریکا و تحریک هوادارانش برای یورش به ساختمان کنگره به پیش ببرد و ترامپ را عزل کند؛ اما تنگای زمان شاید مجالی برای آن فراهم نیاورد.
وی مینویسد: درباره احتمال استعفای داوطلبانه ترامپ هم که برخی احتمال آن را میدهند، بعید است که رخ دهد، زیرا وی فردی لجوج است و از این رو ما ۱۰ روز آکنده از غافلگیری را پیش رو داریم
عطوان در ادامه آورده است: یورش هواداران ترامپ به کنگره حلقه اول از نمایش قدرت بود. بستن حساب کاربری ترامپ از سوی توییتر که ۹۰ میلیون دنبال کننده دارد به همراه حسابهای کاربری فیسبوک و اینستاگرام سبب شده که اوضاع به نفعش بشود به ویژه که حامیانش این اقدام را در تضاد با آزادی بیان میدانند.
این تحلیلگر مینویسد: شواهد حاکی است که شاهد انتقال روان قدرت نخواهیم بود؛ نه فقط به این خاطر که ترامپ از تعهداتش در این باره سرباز زده است یا ابراز خرسندی که از حضور مایک پنس معاون وی در مراسم تحلیف جو بایدن در بیستم ژانویه حاصل شده است؛ بلکه به این سبب که ترامپ همچنان هواداران خود را دارد.
عطوان نوشت: کابوس ترامپ همچنان ادامه دارد و وی به هواداران خود دلخوش کرده است. این اوضاع دودستگی در جامعه آمریکا را به وضوح نشان میدهد یعنی عزل ترامپ یا استعفایش شعله جنگ داخلی و درگیریهای خونین را روشن خواهد کرد، زیرا این مرد از عرصه سیاسی حتی اگر بازداشت هم شود، محو نخواهد شد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه ترامپ همچنان پرسه میزند در حالی که کیف اتمی با وجود درخواستهای مکرر برای گرفتن این کیف از وی، همراهش است، مینویسد: همه درخواستها برای گرفتن کیف اتمی حامل کدهای هستهای از ترامپ در اسرع وقت تاکنون راه به جایی نبرده است. همچنان یک تیم نظامی این کدهای هستهای را در کیف اتمی حمل میکنند و این کیف اتمی در همه جا تا زمان برکناری یا استعفای ترامپ همراهش است.
عطوان آورده است: درست است که ترامپ از بحرانی وارد بحران دیگر میشود و وزیران و مسئولان عالی رتبه دولت وی یکی پس از دیگری از اطرافش از بیم تبعات ماندن در کنار وی یا مخالفت با زورگویی و اقدامات نژادپرستانه و احمقانه وی از اطرافش میگریزند؛ اما همچنان برافروختن شعله جنگ در خاورمیانه را بعید نمیدانیم هر چند که به علت تشدید بحرانهای داخلی آمریکا احتمالش کم شده است.
این تحلیلگر امور بین الملل در پایان نوشت: آمریکا اکنون با کشمکش میان دو رهبرش روبروست؛ اولی که شکست خورده، کودن، نژادپرست است و حاضر نیست که جز با خشونت از عرصه کنار برود و دیگری «برندهای پیر» که حداقل کاریزما را هم ندارد و پزشکان را همواره در کنار خود دارد؛ موضوعی که یادآور همتایانش در جهان عرب (حاکمان فرتوت سعودی) است. آنچه مورد تاکید است؛ آمریکا صرف نظر از آنکه در ۱۰ روز باقیمانده چه رخ دهد، وارد مرحله ضعف و فروپاشی خواهد شد.