مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز گفت: مصرف گاز در بخش خانگی از روزانه ۵۷۰ میلیون متر مکعب به ۶۱۵ میلیون متر مکعب افزایش یافته است. همچنین نسبت به سال گذشته ۳ میلیارد مترمکعب گاز بیشتری به نیروگاهها ارسال کردهایم.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمدرضا جولایی مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز، با اشاره به میزان تولید و مصرف گاز در کشور گفت: در حال حاضر مجموع تولید گاز غنی در کشور ۹۳۰ میلیون متر مکعب در روز است. از این مقدار ۸۳۰ میلیون مترمکعب آن گاز متان بوده و به شبکه خطوط لوله گاز طبیعی تزریق میشود.
وی اظهار داشت: به طور متوسط روزانه ۶۱۵ میلیون مترمکعب گاز در بخش خانگی و تجاری مصرف میشود. بین ۹۰ الی ۱۰۰ میلیون مترمکعب گاز نیز روزانه در نیروگاهها مصرف میشود و مابقی گاز در صنایع عمده مثل شرکتهای سیمان، فولاد و پتروشیمیها به مصرف میرسد.
جولایی گفت: ما سال گذشته از ابتدای سال تا بازه زمانی فعلی، ۵۳ میلیارد متر مکعب گاز تحویل نیروگاهها داده بودیم، ولی امسال از ابتدای سال تاکنون ۵۶ میلیارد متر مکعب گاز به نیروگاهها تحویل داده شده است. یعنی نسبت به سال گذشته ۳ میلیارد مترمکعب گاز بیشتری به نیروگاهها ارسال کردهایم.
*مصرف گاز در بخش خانگی از روزانه ۵۷۰ به ۶۱۵ میلیون متر مکعب افزایش یافته است
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز اظهار داشت: در صنایع عمده میزان مصرف گاز نسبت به سال گذشته تغییری نداشته است. در بخش خانگی نیز مصرف گاز در فصل زمستان سال گذشته به طور متوسط ۵۷۰ میلیون مترمکعب در روز بوده که امسال به ۶۱۵ مترمکعب در روز افزایش یافته است.
وی ادامه داد: از اول آذرماه تا به الان نسبت به مدت مشابه سال گذشته به صورت تجمعی حدودا ۵۳۰ میلیون مترمکعب گاز بیشتری به نیروگاهها تحویل دادیم. تولید گاز امسال نسبت به سال گذشته هم حدودا ۶۰ میلیون مترمکعب در روز افزایش داشته است.
جولایی افزود: تأمین سوخت نیروگاهها تماما به عهده وزارت نفت است، نیاز کل نیروگاههای کشور به سوخت، حدودا ۱۹۰ میلیون مترمکعب در روز میباشد که در حال حاضر بین ۹۰ الی ۱۰۰ میلیون مترمکعب آن توسط شرکت ملی گاز تأمین میشود و مابقی آن را نیز شرکت پالایش و پخش تأمین میکند. یعنی حدود ۳۵ میلیون لیتر مازوت و مابقی سوخت مورد نیاز نیز گازوئیل تأمین میشود.
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز اظهار داشت: البته بنده تأکید کنم که ما الان در پیک مصرف برق نیستیم، در نتیجه لازم نیست صد درصد ظرفیت نیروگاهی ما فعال باشد و نیازی به تأمین روزانه ۱۹۰ میلیون مترمکعب سوخت برای نیروگاهها نیست. در تابستان در پیک مصرف حدود ۵۸ هزار مگاوات روزانه برق تولید میشود، ولی الان نیاز برق کشور روزانه حدود ۴۰ هزار مگاوات است.
*چرا با وجود تعطیلی مدارس و دانشگاهها مصرف گاز افزایش یافته است؟
وی ادامه داد: مصرف گاز مورد نیاز مربوط به بخش عمومی و آموزشی مانند مساجد، دانشگاهها و مدارس خیلی جزئی است. یعنی شاید معادل تنها ۳ درصد از کل مصرف گاز بخش خانگی و تجاری باشد. در نتیجه این موضوع عامل تاثیرگذاری در کاهش یا افزایش مصرف گاز در کشور نیست. ضمن اینکه مدارس و دانشگاهها هم اکنون باز هستند و کادر اداری این مراکز برای گرمایش از گاز استفاده میکنند.
جولایی گفت: یکی از دلایل افزایش مصرف گاز مربوط به اجرای پروژههای گازرسانی جدید است. دلیل دیگر ناظر به بحث کروناست که مصرف آب گرم مردم برای شست و شو بالا رفته است و همچنین مردم برای تهویه هوا پنجرهها را باز میگذارند.
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز افزود: توجه داشته باشید که بحث افزایش مصرف گاز در بخش خانگی به ناگهان پیش نیامده است، بلکه در سالهای گذشته نیز ما در نقطه سر به سر قرار داشتیم و حالا امسال با افزایش مصرف گاز ناشی از پروژههای جدید گازرسانی و تحت تأثیر شیوع کرونا با کمبود گاز مواجه شده و مجبور شدیم بخشی از سوخت نیروگاهها را با مازوت و گازوئیل تأمین کنیم. این موضوع را ناظر به این قضیه گفتم که مردم فکر نکنند بحث کمبود گاز به ناگهانی در سال جاری رخ داده است.