سخنگوی دولت درخصوص راه اندازی سامانه جامع تجارت گفت: چنین سامانه بزرگی به بیش از ۲۵ زیر سامانه پس از تکمیل نیازمند است که در آنجا اجرای مرحله به مرحله صورت بگیرد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، علی ربیعی، سخنگوی دولت در نشست خبری آنلاین خود با خبرنگاران و اصحاب رسانه در پاسخ به سوال خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو درخصوص این که بهره برداری از «سامانه جامع تجارت» با هدف شفاف سازی فرآیندهای تجاری که بنا بود نهم آذر ماه به بهره برداری برسد به کجا رسید و دلایل تعویق بهره برداری آن چیست؟ گفت: تنوعی از اقدامات برای تحقق سامانه جامع تجارت لازم است و چندین دستگاه اجرایی از جمله گمرک، وزارت صمت، وزارت جهاد سازندگی و راه شهرسازی و سازمان بنادر و دریانوردی و سازمان راه داری را شامل میشوند که طبق برنامه ریزیهای انجام شده در شورای اجرای فناوری اطلاعات شرکت کردند و مشارکت آنها در حال تحقق و انجام است.
سخنگوی دولت ادامه داد: بخش عمدهای از زیرساختهای سامانه و زنجیره تجارت و بازرگانی کشور مکانیزه، الکترونیکی و غیرحضوری شده؛ بنابراین این بخش الان آماده است. بازرگان در سامانه نیاز به مراجعه حضوری و ارایه مستندات کاغذی ندارند. آنچه که برنامه ریزی شده است تعامل بین سامانههای مختلف برای پیش گیری از فرایندهای اداری است که ممکن است منجر به فساد و قاچاق کالا شود.
ربیعی گفت: اکنون هم زیرساختها با تعامل خوب کمرگ و وزارت صمت و سایر دستگاههای اجرایی تحت نظر وزارت ارتباطات که دبیرخانه شورای اجرایی آن در آنجا ایجاد شده، در حال انجام است و بسیاری از بخشهای جدید سامانه نظیر ثبت سفارش و صدور پروانه گمرکی مبنی بر شناسه کالا در حال اجرا است و برخی بخشها نظیر اتصال کامل بخش انبارها در دست تست و ارزیابی است.
سخنگوی دولت تصریح کرد: امیدواریم از واردات گرفته تا داخل انبار، مصرف کننده عمده و خرده فروش را در این سامانه داشته باشیم؛ بنابراین در حال تست مرحله انبار هستیم و پایلوت هم در چند انبار اجرایی شده است.
وی ادامه داد: چنین سامانه بزرگی به بیش از ۲۵ زیرسامانه پس از تکمیل نیازمند است که در آنجا اجرای مرحله به مرحله صورت بگیرد و در کنار آن آموزش بازرگان و مجریان بخش دولتی نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است.
ربیعی خاطر نشان کرد: ذینفعان بخش دولتی باید آموزش ببینند، مجریان بخش دولتی مثل گمرک که این امکانات و رویههای جدید در سامانه گنجانده شده است را آموزش ببینند و این سامانه باید با دقت مورد استفاده ذینفعان امور واردات و صادرات قرار بگیرد. این اقدامات تا الان دنبال شده است. به جهت اهمیت کار هر هفته دو جلسه در سطح وزیران ذیربط و دستگاههای مجری سامانه برگزار میشود. در ده روز گذشته نیزدو جلسه پیشرفت سامانه با حضوررئیس جمهور، وزیر صمت و اعضای مرتبط با این سامانه برگزار شده است.