آخرین اخبار:
کد خبر:۹۰۸۴۵۱

آلمان: به زودی با آمریکا درباره ایران گفتگو می‌کنیم

وزیر خارجه آلمان پنجشنبه گفته کشور‌های اروپایی به زودی با دولت جدید آمریکا درباره ایران گفتگو خواهند کرد.

آلمان: به زودی با آمریکا درباره ایران گفتگو می‌کنیم

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «هایکو ماس»، وزیر خارجه آلمان امروز پنجشنبه (۹ بمهن‌ماه) گفته قدرت‌های اروپایی به زودی با دولت جدید آمریکا درباره ایران و برجام گفتگو خواهند کرد.

هایکو ماس در گفتگو با رویترز تصریح کرد رئیس‌جمهور بایدن اشاره کرده از بازگشت ایالات متحده به توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ با ایران استقبال می‌کند و قدرت‌های اروپایی به زودی گفتگو با واشنگتن در این خصوص را آغاز می‌کنند.

این توافق هسته‌ای که نام رسمی‌اش «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) است سال ۲۰۱۵ میان ایران از یک سو و گروه موسوم به ۱+۵ از سوی دیگر حاصل شد.

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا در سال ۱۳۹۷ به مشارکت آمریکا در این توافق پایان داد و تحریم‌ها علیه ایران را از سر گرفت.

ماس در مصاحبه‌ای که پنجشنبه منتشر شده گفت: «رئیس‌جمهور بایدن نشان داده پذیرای بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای است.»

رئیس دستگاه دیپلماسی آلمان گفته انتظار دارد برلین، پاریس و لندن «خیلی سریع وارد گفتگو با آمریکا شوند.»

هایکو ماس تأکید کرد: «با وجود این، چیزی که مشخص است این است که ایران باید تعهداتش را رعایت کند و به اقدامات فعلی‌اش در نقض توافق پایان دهد.»

ماس اضافه کرد: «اگر آمریکا در بازگشت به توافق موفق شود [اقدام آمریکا]با رفع تحریم‌ها و عدم اعمال تحریم‌های جدید مرتبط خواهد بود.

«آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه جدید آمریکا چند بار گفته چنانچه ایران به برجام بازگردد آمریکا هم همین کار را انجام خواهد داد. او در نخستین نشست خبری خود در روز چهارشنبه گفت که ابتدا ایران باید تعهداتش را رعایت کند تا آمریکا به این توافق برگردد.

«جواد ظریف»، وزیر امور خارجه ایران در یادداشتی در فارن‌افرز جمعه نوشت: «دولت بایدن هنوز می‌تواند توافق هسته‌ای را نجات دهد. دولت آمریکا باید کار را با لغو غیرمشروط همه تحریم‌های اعمال‌شده، بازاعمال‌شده و برچسب‌گذاری‌شده از زمان روی کار آمدن ترامپ آغاز کند.»
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار