به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از صداوسیما، بیژن زنگنه در گفتگو با برنامه تیتر امشب شبکه خبر گفت: البته اینطور نبوده است که به هر قیمتی اتکا کنیم؛ ما در بخشهایی توانمند شدیم که اقتصاد خوبی هم داشته و با تقاضای بالایی مواجه بودهایم.
وی تصریح کرد: اگر تحریم نباشد کارهایی که برای داخل انجام شده است، مرجعهای خوبی برای صادرات خواهند داشت. ایرانیها باید صاحب نشان (برند) شوند.
زنگنه بابیان اینکه ما در سطح خوب جهانی تولید میکنیم و به دلیل تحریم استانداردهایمان را زیر پا نگذاشتیم گفت: ایران در تولید محصولات پتروشیمی در منطقه, یک قدرت است
وزیر نفت افزود: پتروشیمی در دوران تحریم هم بسیار کمک کرد و ارزآوری خوبی داشته است.
وی با اشاره به دستاوردهای صنعت گاز کشور گفت: صنعت گاز پس از انقلاب توسعه یافته است، ذخایر گاز ۹ تریلیون مترمکعب بوده و اکنون به ۳۳ تریلیون مترمکعب رسیده است.
این عضو دولت دوازدهم ادامه داد: هماکنون بیش از ۸۰ درصد تجهیزات ثابت صنعت نفت در داخل کشور ساخته میشود، در این زمینه پیشرفت خوبی حاصل شده است و ظرفیتها با ۱۵ سال پیش قابل مقایسه نیست.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت بدنه کاری صنعت نفت برای بهرهبرداری با آغاز انقلاب اسلامی در وضع خوبی بود و نیروها آموزش دیده بودند افزود: البته طرحهای مهندسی و اصل مدیریت کار در لندن بود.
زنگنه در بخش دیگری از سخنان خود افزود: ۹۵ درصد جمعیت کل کشور از نعمت گاز بهرهمند هستند ۸۶ جمعیت روستایی و ۹۹ درصد جمعیت شهری از گاز استفاده میکنند، کمتر کشوری در جهان چنین شبکه گازرسانی دارد.
وزیر نفت با تاکید براینکه درباره فروش نفت تا زمانیکه تحریم برداشته نشود حرفی نمیزنم افزود: این دوره طلبی بابت فروش نفت نداریم و پولمان را گرفتیم.
وی ادامه داد: برخی از مطالباتمان در عراق، کره جنوبی، ژاپن و امارات مسدود شده است که مربوط به پیش از تحریم است.
زنگنه درباره مصرف سوخت در کشور هم گفت: بارها گفتم مصرف سوخت را در پالایشگاهها دنبال نکنید در خودروسازیها دنبال کنید.
وی ادامه داد: در برخی موارد مصرف بیرویه ربطی به مردم ندارد و به سیاستگذاران مربوط میشود برای نمونه خودروی بیکیفیت چه ارتباطی به مردم دارد؟ مردم ناچارند استفاده کنند، البته خودروسازان در حال تلاش برای کیفیسازی هستند.
زنگنه با تاکید براینکه انرژی کشور را با این رشد مصرف نمیتوان تأمین کرد گفت: میانگین رشد مصرف انرژی کشور امسال ۱۲ درصد و در تهران ۱۵ درصد بود، این رقم بزرگی است؛ کدام سازمانی میتواند آن را تأمین کند؟
وزیر نفت افزود: تولید گاز کشور به اندازه ۲.۵ فاز پارس جنوبی اضافه شده است اما انگار تولیدی اضافه نشده و همه این مقدار مصرف شده است.
وی درباره توسعه میادین نفتی هم گفت: تا پایان این دولت تکلیف همه میدانها را مشخص میکنیم و تلاشمان این است توسعه میدان گازی فرزاد را آغاز کنیم.
وزیر نفت گفت: صادرات فرآوردههای نفتی ایران نسبت به سال ۹۱ چهار برابر شده است
وی به طرح پالایش گاز بیدبلند خلیجفارس اشاره کرد و افزود: بیدبلند خلیج فارس پالایشگاه بزرگی است که خوراک پتروشیمیهایی مانند گچساران را تأمین خواهد کرد، کار جامعی است که گاز همراه نفت را جمع میکند.
وزیر نفت بابیان اینکه بازار نفت پدر و مادر ندارد و برای گرفتن آن مشکلی نیست گفت: خیلی علاقهمند بودم تولید نفت ایران به ۶ میلیون بشکه در روز برسد برخی فکر میکردند خامفروشی است، اما پول نفت باید صرف اقتصاد کشور شود و به صندوق توسعه ملی برود و نباید وارد بودجه شود.
وی ادامه داد: به افزایش ۶ میلیون بشکه تولید در روز امیدوارم اما برای تحقق آن اندیشهها هم باید تغییر کند؛ اندیشه را به زور نمیتوان تغییر داد.
وزیر نفت در پاسخ به سوالی درباره نقاط ضعف و قوت وی در دوران وزارتش گفت: نقطه قوتم را دیگران باید بگویند اما در دیدگاههایم سرسخت بودم، دنبال زنده باد و مرده باد شنیدن نبودم و نیستم. سعی کردم آنچه منفعت ملی بود انجام دهم. نقطه ضعفم هم این بود که این دوره وزیر (نفت) شدم.