با آغاز به کار مجلس یازدهم، بحث اصلاح نظام انتخابات بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است در همین راستا در فراکسیون مدیریت شهری مجلس یازدهم مدل انتخابات به شیوه تناسبی مورد بررسی قرارگرفته و در نهایت به تدوین طرحی برای اصلاح نظام انتخابات شوراها که از سوی هیأت رئیسه نیز اعلام وصول شده ختم گردیده است.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، با آغاز به کار مجلس یازدهم، بحث اصلاح نظام انتخابات بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است در همین راستا در فراکسیون مدیریت شهری مجلس یازدهم مدل انتخابات به شیوه تناسبی مورد بررسی قرارگرفته و در نهایت به تدوین طرحی برای اصلاح نظام انتخابات شوراها که از سوی هیأت رئیسه نیز اعلام وصول شده ختم گردیده است
حسن لطفی دبیرکل جبهه حامیان قانون و رئیس شورای سیاست گذاری مدیران متخصص شهر تهران درباره اهمیت و حساسیت انتخابات دوره سیزدهم در ۱۴۰۰ اعلام کرد: از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی درخواست دارم تا این طرح را با جدیت بعنوان جداسازی انتخابات شوراها و ریاست جمهوری به تصویب برسانند.
دبیرکل جبهه حامیان قانون و رئیس شورای سیاست گذاری مدیران متخصص شهر تهران افزود: عمر قانونی هر دورهٔ شوراها ۴ سال است؛ ولی در پی تصویب قانونی در مجلس مصوب شده بود که انتخابات خبرگان با مجلس و انتخابات شوراها با ریاستجمهوری ادغام شود که در انتخابات در سال ۱۳۸۵ برگزار شد و عمر شوراهای سوم ۷ سال تا سال ۱۳۹۲ به درازا کشید.
لطفی گفت: همان طور که در سالهای پیش در ادغام انتخابات دیدیم، دلایل متعددی وجود دارد که میتوان نامبرد، با هم بودن این دو انتخابات به صلاح کشور نیست، و باعث سردرگمی و رای بدون تحقیق و انتخاب نادرست و عجلهای میشود، و تاثیر بسیاری زیادی در روند انتخاب شوراها به تاَثی از انتخابات ریاست جمهوری دارد.
دبیرکل جبهه حامیان قانون و رئیس شورای سیاست گذاری مدیران متخصص شهر تهران افزود: در این روش انتخابات، موجی که در انتخابات ریاست جمهوری شکل میگیرد، باعث میشود شوراهای شهر و روستا از اهمیت اش کاسته و از این رو انتخاب نادرست و با شناخت ناکافی فقط برای پُر کردن برگ رای را در بر گیرد.
لطفی رئیس شورای سیاست گذاری مدیران متخصص شهر تهران با انتقاد به این مسئله افزود: انتخابات ریاست جمهوری یک مسئله کاملا سیاسی است، و انتخابات شوراهای شهر و روستا یک امر تخصصی با موضوع مدیریت تخصصی شهری است، البته برخی موافقان این طرح، دلیل دفاع خود را صرفه جویی در هزینه برگزاری انتخابات میدانند که این مسئله را میشود با الکترونیکی شدن و مدیریت درست انتخابات به حد خیلی زیادی پایین آورد.
لطفی گفت: شوراهای شهر و روستا تخصصی است و نباید رنگ بوی حزبی و ائتلافی به خود بگیرد و انتخابات مجزا این دو، میتواند به انتخاب تخصصی اعضای شورای شهر و وضعیت شهرها و اللخصوص تهران کمک کند. اکثریت کارشناسان شهری متفق القول بر این باور هستند که باید این اتفاق بیوافتد و در این دوره، این اصلاحات باید شکل بگیرد و این مسئله امری کارشناسانه و دقیق است، شهر و شهروندان از اداره سیاسی شهرشان گله مندند و خواستار شورائی غیر سیاسی و تخصصی هستند.
دبیرکل جبهه حامیان قانون و رئیس شورای سیاست گذاری مدیران متخصص شهر تهران گفت: اگر بخواهیم واقع بینانه به این مسئله بپردازیم، این مدل انتخاباتی، یعنی مجزا برگزار کردن انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا میتواند از خسارتهایی که یک شورای شهر ضعیف دربَر خواهد داشت جلوگیری کند. طراحان این طرح، این همزمانی را به نفع اقتصاد کشور و منجر به کاهش هزینههای انتخاباتی عنوان کرده اند، ولی به نظر بنده خسارت یک سیستم و انتخاب مدیران ناکارآمد بی خاصیت، بیشتر از اینهاست و مجلس شورای اسلامی هر چه سریعتر باید به این قضیه ورود کند.