رئیسجمهور با بیان اینکه ما به ترجمهای از قرآن که در کنار آن تفسیری هم باشد، نیاز داریم، گفت: قرآن از لحاظ ترجمه باید به صورت مرتب نو شود؛ این یکی از وظایف وزارت ارشاد است.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حسن روحانی رئیس جمهور در مراسم تکریم از خادمان قرآن کریم گفت: رجب و شعبان دو ماهی است که ما را برای ماه پُر برکت رمضان آماده میکند. بهره کافی و درست نبردن از دریای بیکران قران، ظلم به خود ما و قرآن است و بی تردید قرائت و تلاوت قرآن با صوت حسن، استفاده خوب از زبان است و همزمان ترجمه قرآن باید روان و سلیس بوده و به طور مرتب به روز و نو شود.
رئیس جمهور با بیان اینکه در زمینه قرائت و حفظ قرآن ایرانیها پا به پای قاریان دنیا پیش میروند که افتخار آمیز است، تصریح کرد: فضای مجازی هم میتواند مشکل آفرین باشد و هم یک فرصت بی نظیر است و باید از فرصتهای آن برای آموزش قرآن و احکام دینی و الهی نهایت استفاده را ببریم.
وی با بیان اینکه قرآن همانند دریای مواج بیکران است، افزود: استفاده از دریا تنها برای نگاه کردن نیست و باید دید که از چه عمقی میتوان استفاده کرد چرا که قرآن ظاهری زیبا و باطنی بسیار عمیق دارد و برای دانستن درباره قرآن کریم باید به اعماق مختلف آن رفت.
وی با اشاره به اهمیت کتاب آسمانی ادامه داد: ما امروز و در دوران غیبت دیگر هیچ چیزی که اثری از اسلام، پیامبر (ص) و وحی برای ما داشته باشد بهجز این کتاب آسمانی نداریم و روایات پیامبر هم اثر دیگر است.
رئیس جمهور با بیان اینکه فهم و تفسیر و بیان قرآن برای نسل جوان موجب هدایت خواهد بود، اظهارداشت: یک تفسیر روان از قرآن میتواند بهتر و بیشتر نسل جوان را به سمت قرآن جذب و تشویق کند.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید به اعماق قرآن برای استفاده خود مراجعه کنیم، بیان داشت: امام خمینی (ره) که این ایام باید بیشتر یاد او باشیم، وقتی در قم بودند یک تفسیری را شروع کردند. سال ۵۹ که من برای سرپرستی صدا و سیما انتخاب شدم یکی از مواردی که خدمت ایشان میرسیدم مربوط به صدا و سیما بود. من از امام پرسیدم چرا شما تفسیر را ادامه ندادید؟ ایشان گفتند مصلحت نمیدانم. هر وقت یاد این کلام امام میافتم منقلب میشوم.
وی خاطر نشان کرد: شخصیتی، چون امام میگوید من مصلحت نمیدانم تفسیر را ادامه دهم؛ زیرا عدهای بودند که نمیتوانستند این تفسیر را درک کنم. ما وظیفه داریم در حد توان قرآن را درک و بیان کنیم. حیف است قرآن در میان ما باشد و محجور باشد.
روحانی اظهار داشت: ترجمه روان قرآن خیلی مهم است که با محتوای کلام خداوند هم فاصلهای نداشته باشد. ایران جایگاه بزرگی در باب تفسیر و ترجمه داشته است، اما در قرائت و حفظ جایگاهش خالی بود. بهترین زمان حفظ هم در زمان کودکی است. ما نوجوانان و جوانان را ترغیب به حفظ قرآن کنیم و مهدکودکهایی هم براین موضوع باشد.
رئیس جمهور گفت: الحمد الله در قرائت قرآن امروز ایران پا به پای دنیا است و برخی مواقع اول هم میشوند و قاریان ایرانی تجوید را به خوبی رعایت میکنند.
وی با اشاره به فضای مجازی اظهار داشت: فضای مجازی هم میتواند مشکل افرین باشد هم فرصت آفرین. امروز در فضای مجازی چند میلیون نفر کار میکنند. باید از فرصت فضای مجازی برای آموزش قرآن استفاده کنیم. بیش از ۵۰۰ هزار نفر در این سالها شغل شان مرتبط با فضای مجازی است.
وی تاکید کرد: قرآن کتاب هدایت و شفا است. اما قرائت قرآن با صوت حَسن چه آرامشی به انسان میدهد. آنقدر خداوند این قرآن را زیبا خلق کرده و معجزات عجیب و قریبی دارد. همه انس و جن نمیتوانند چنین چیزی بوجود آورند. بهره نبردن از این دریای بیکران ظلم به خودمان است.
رئیس جمهور اضافه کرد: فضای مجازی ما باید از آثار خادمین قرآن مللو باشد. تنها کتاب آسمانی که بدون نقص در اختیار ما است قرآن مجید است.
روحانی با بیان اینکه قرآن همانند الواح نبوده بلکه پیامبر اکرم (ص) زمان نزول متن قرآن را نیز درک کرده است، ادامه داد: نزول قرآن با کلمه اقرأ بوده که گویی متن جلوی پیامبر اکرم (ص) حاضر بوده است و در نهجالبلاغه نیز آمده که حضرت علی (ع) هنگامی که در زمان نزول قرآن در کنار پیامبر (ص) بودند صدای جبرئیل را میشنیده است و پیامبر خطاب به ایشان میفرمودند تو میشنوی، اما نمیبینی، چون من نبی هستم.
رئیس جمهور در پایان این مراسم با اهداء لوح تقدیر از برگزیدگان بیست و چهارمین و بیست و پنجمین دوره تکریم از خادمان قرآن کریم تقدیر کرد.